Пазаруване от Китай - проследяване и превоз на поръчките - 3

• 62 836
  • 731
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, моля за помощ-чакам си чантата с нетърпение. Поръчах я на 14 май и не знам до къде е стигнала. Може ли някой да провери, тъй като за първи път поръчвам и не съм много наясно. Ето го номерът: RC391849680CN

# 706
  • Казанлък
Preslava21, пратката ти е изпратена за България на 11 юни.
Проследявай я вече във сайта на бг пощи

А тая пратка RD144196745CN  въобще нищо не ми излиза ...да отворя ли диспут ,какво да направя.
Не бързай с диспутите, не е задължително пратката да има проследяващ номер, за да пристигне  Peace Все пак има срок 60 дни за доставка..
Вълшебство  Hug
Позволи ми да не се съглася със теб  Wink
Всяка пратка трябва да има проследяващ номер(ако не е уговорено нещо различно на страницата на продавача). Продавачите са задължени да дават редовен проследяващ номер.
Понякога и аз чакам дълго време, но след повече от 200 поръчки във този сайт със сигурност знам едно.
Това,че имате проследяващ номер не винаги означава,че пратката ви е изпратена!!!
Продавачите взимат номерата от пощите предварително(резервират ги). Свестните ги пращат достатъчно бързо,а някои могат да ги бавят доста време.  #2gunfire
Ако до 2 седмици проследяващ номер не се появи във системата,пускам диспут. Не че ще го ескалирам,но имам това право и информирам продавача,че или не е изпратил пратката,или ми е дал фалшив проследяващ номер. Ако трябва 2-3 пъти му модерирам отговора във пуснат диспут и,ако трябва, ще го заплаша и със лоша оценка накрая.

В повечето случаи след 2-3 дена този номер се появява в системата.  Или ми връщат парите.
Ние сме купувачи и си имаме права. Платили сме за стоката (доставката със тракинга си влиза в цената).
В момента не говоря за пратките,които са в системата и се бавят някъде по трасето. Говоря само за пратките,при които данните изобщо не се показват от дълго време.
Разбира се,всеки може да чака 60+30 дена, но аз действам по този начин.

# 707
valpan, благодаря много. Долу-горе колко дни пътуват до България?  Simple Smile

# 708
  • Beyond the stars
valpan Може би всеки има политика на пазаруване  Laughing За мен ранните диспути са безсмислени, за толкова поръчки до сега нямам нито една непристигнала (дали за 2 седмици или за 90 дни)  Wink
Съгласна съм,че си имаме права,  но според мен са излишни нерви по гонене на китайчета за номера на пратки, които и без тях си пристигат Laughing
Нищо лично, въпрос на гледна точка явно  Hug Hug

Последна редакция: вт, 24 юни 2014, 22:18 от Вълшебство

# 709
  • Казанлък
valpan Може би всеки има политика на пазаруване  Laughing За мен ранните диспути са безсмислени, за толкова поръчки до сега нямам нито една непристигнала (дали за 2 седмици или за 90 дни)  Wink
Съгласна съм,че си имаме права,  но според мен са излишни нерви по гонене на китайчета за номера на пратки, които и без тях си пристигат Laughing
Нищо лично, въпрос на гледна точка явно  Hug Hug
newsm65
Скрит текст:
ех, за разлика от теб аз имам не пристигнали пратки. Затова предпочитам да се презастраховам понякога.
Давали са ми и чужд проследяващ номер. След като видя,че пратката е получена във друг град,веднага пускам диспут.  Никакво чакане и кореспонденция.
Ако е за мен,то иде-дойде,но поръчвам и за други,а нямам желание да плащам за грешките или измамите на някои продавачи. Лошото е,че наистина има всякакви.
1 път са ми потвърдили поръчката автоматично 1 седмица,след като някой си взе пратката във друг град и оттогава не чакам.

За да не е спам,ще споделя,че чакам пратка с пощите на Холандия. RS12***3471NL
Проверява се само във техните пощи или във сайта на БГ пощи.
http://www.postnl.post/

Не е лошо да се знае,че самите продавачи дават линкове към сайтове за проверка на по-редките видове проследяващи номера.(в поръчката се намират се вдясно от самият номер)
Наскоро получих и такъв номер: WD01***8225CN
 Проверява се тук:
http://www.wedoexpress.com/index.php?mod=trackInquiry&act=index .

# 710
  • Beyond the stars
 Laughing Парен каша духа  Laughing valpan  Hug
Скрит текст:
Най-вероятно причината е,че не пускам поръчки за други, та имам всичкото време на света да си чакам джунджуриите  Laughing

Иначе и аз забелязвам,че напоследък винаги дават и сайт за проследяване, ако е различни пощенски служби. Имам пратка с филипинските RP10****711PH следи се тук : https://www.phlpost.gov.ph  Wink

# 711
Здравейте, може ли някой да ми каже какво става с тази пратка дп къде е стигнала и как ще разбера дали е престигнала? Ето ви трак номер RI038698723CN

# 712
Момичета помогнете моля с една пратка -няма никакво движение от месец вече
RC150404819CN
това мисля е срока който ми остава,тъй като продавача си удължи срока за доставка след молба от мен да провери какво се случва
Reminder:
    In 28days 14hours 36minutes 42seconds Purchase Protection will end.
Не ми е ясно обаче къде се намира пратката .Няма никакво движение май

# 713
  • Beyond the stars
Здравейте, може ли някой да ми каже какво става с тази пратка дп къде е стигнала и как ще разбера дали е престигнала? Ето ви трак номер RI038698723CN

Обработва се и се движи в Китай  Peace Пристигнала е когато се появи в сайта на бг пощи, освен това получаваш известие от пощите за пратка или направо ти я носят на адрес  Peace

ivan4e84 отдавна няма движение, но изчакай, все пак се вижда че се движи и е изпратена от китайчето. Щом не е върната към него, значи е някъде по трасето  Wink

# 714
Много благодаря!А бихте ли ми казали колко би трябвало да изчакам още ?

# 715
Нали бях пуснала един тракинг номер ,който не можеше да се проследи и нищо не излизаше...Е снощи му писах на китайчето,че ако не ми даде актуален номер ще повдигна диспут. И днес гледам ,че ми е пратена пратката ,още е в Кит #2gunfire Thinkingай.

# 716
Здравейте. Може ли някой да ми обясни какво се случва с последните три пратки? На последната виждам, че пише "Неуспешен опит за доставка". Какво ще рече това и трябва ли да се притеснявам?
http://www.17track.net/en/result/post.shtml?nums=RC202079904CN%2 … N%2CRC882206796CN

# 717
  • Русе
Здравейте. Може ли някой да ми обясни какво се случва с последните три пратки? На последната виждам, че пише "Неуспешен опит за доставка". Какво ще рече това и трябва ли да се притеснявам?
http://www.17track.net/en/result/post.shtml?nums=RC202079904CN%2 … N%2CRC882206796CN

Не, няма нужда да се притесняваш. Означава, че са идвали да ти я доставят (понякога просто оставят някъде известието, без да минат през дома ти, и пак пишат същото). Та пратката ти е в пощенския клон. Можеш преспокойно да отидеш да си я вземеш. Или ако искаш изчакай ден-два, защото днес в страната е влязла и четвъртата ти пратка, поне да си ги вземеш двете заедно. А третата е натоварена на самолет и лети насам Simple Smile

# 718
Много благодаря за бързия отговор! Hug

# 719
Здравейте,имам пратка на която пише-дестинация Белгия.Става въпрос за чанта поръчана в неделя от нов търговец.Писах на китаеца ,на линия е,но не ми отговаря.Незнам дали да се притеснявам,какво ще ме посъветвате.Благодаря предварително.  RD284986183CN    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт