Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 261

• 38 223
  • 726
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив

http://www.youtube.com/watch?v=HKoyJvbyaaU

Момичета, вижте рекламата на "Ако бях облак" - филмът започна излъчването си за зрителите в Далечния изток.

# 61
  • Пловдив

Не знам дали вие мислите като мен, но да споделя. Енгин отсъстваше доста време от екран, около 1,2 година. Четохме, че му предоставили около 15 сценария които е отхвърлил. Той пък сподели: "Не мислете, че съм затрупан със сценарии." След това: "Няма дълго да бъдем разделени." И, отърсвайки се от образа на Керим, запозна ни с Текин, но и много внимателно си е подбрал участието в новия проект - ролята на полицай Йомер. Енгин, четейки и запознавайки се със сценария на "Мръсни пари и любов" - писан за него, е преценил че може да се разгърне и ни покаже още непоказано от таланта си. Чрез Йомер тепърва ще видим нови емоции, състояния, подходи, полицейски и житейски прийоми. Животът е странен, и това че си роден в средно, дори бедно статистическо семейство, не значи че си под класата на фалшивите илюзии на богатите. Мъката, скръбта, радостите, неволите - не прощават и не подминават никой. Вътрешната красота, добротата, справедливостта, находчивостта, смелостта, съпричастността, предаността към семейство и любима - тепърва Йомер ще ни ги показва. Това ще е поредният герой на Енгин, който ще обикнем и няма да забравим. Винаги съм вярвала и за миг не съм се съмнявала в избора му.  Как беше: "Енгин, ти си един на милион."

Марианка, доколкото си спомням, още преди да приключи КВФ, бяха писали, че му е предоставен сценарий за филм с Туба. Дори си спомням, че го изловили в някакво кафене в Бебек. Спомням си го, защото и двете актриси не ми бяха познати дотогава, а тогава разбрах, че не са в добри отношения.  newsm78 Някой да има такива спомени?

Тогава го спрягаха за ролята на по-малкия брат Рефик, по книгата на Орхан Памук - "Джевдет бей и неговите синове". Така и не се филмира ( не започна дизи) по този роман.

# 62

Дами, отплесвате се в несъществени подробности... аз убиец гоня, вие - танци-манци! Simple Smile))

Скрит текст:

Оф, бее...  ooooh!

Знаеш ли с изненада открих, че хич не се вълнувам кой ще бъде убиеца. Joy Joy Joy
Защо е така, не мога да обясня.

Интересуват ме само взаимоотношенията Елиф - Йомер. Дали, защото не съм по криминалетата
или, защото имаме макар и частична представа за развитие на действието - не знам.

# 63

Дами, отплесвате се в несъществени подробности... аз убиец гоня, вие - танци-манци! Simple Smile))

Скрит текст:

Оф, бее...  ooooh!

Знаеш ли с изненада открих, че хич не се вълнувам кой ще бъде убиеца. Joy Joy Joy

Интересуват ме само взаимоотношенията Елиф - Йомер. Дали, защото не съм по криминалетата
или, защото имаме макар и частична представа за развитие на действието - не знам.

newsm51
И аз съм така, Комет...Интересуват ме единствено отношенията Елиф-Йомер, там е разковничето...Очаквам Енгин най-сетне да се раздели с Керим и да ни накара да обикнем Йомер. А че двигателят /на англ. engin e двигател, мотор и не случайно Гугъл превежда така името му/ на сериала е той, не ще и съмнение - дори и в генериката /надписите/ е на първо място...
С другите просто се забавлявам, хеле пък с Маман, която май само ще разхожда тоалети като в предишни свои роли...

# 64

Не знам дали вие мислите като мен, но да споделя. Енгин отсъстваше доста време от екран, около 1,2 година. Четохме, че му предоставили около 15 сценария които е отхвърлил. Той пък сподели: "Не мислете, че съм затрупан със сценарии." След това: "Няма дълго да бъдем разделени." И, отърсвайки се от образа на Керим, запозна ни с Текин, но и много внимателно си е подбрал участието в новия проект - ролята на полицай Йомер. Енгин, четейки и запознавайки се със сценария на "Мръсни пари и любов" - писан за него, е преценил че може да се разгърне и ни покаже още непоказано от таланта си. Чрез Йомер тепърва ще видим нови емоции, състояния, подходи, полицейски и житейски прийоми. Животът е странен, и това че си роден в средно, дори бедно статистическо семейство, не значи че си под класата на фалшивите илюзии на богатите. Мъката, скръбта, радостите, неволите - не прощават и не подминават никой. Вътрешната красота, добротата, справедливостта, находчивостта, смелостта, съпричастността, предаността към семейство и любима - тепърва Йомер ще ни ги показва. Това ще е поредният герой на Енгин, който ще обикнем и няма да забравим. Винаги съм вярвала и за миг не съм се съмнявала в избора му.  Как беше: "Енгин, ти си един на милион."

Марианка, доколкото си спомням, още преди да приключи КВФ, бяха писали, че му е предоставен сценарий за филм с Туба. Дори си спомням, че го изловили в някакво кафене в Бебек. Спомням си го, защото и двете актриси не ми бяха познати дотогава, а тогава разбрах, че не са в добри отношения.  newsm78 Някой да има такива спомени?

Тогава го спрягаха за ролята на по-малкия брат Рефик, по книгата на Орхан Памук - "Джевдет бей и неговите синове". Така и не се филмира ( не започна дизи) по този роман.

А, може... Аз си спомням Джевдет бей като по-ранен вариант, щото размятахме едни снимки с чалми и си мислехме, че са пробни.
А за роля с Туба... говореше се доста от рано, ама да не споря....  Thinking Laughing Wink

# 65
  • Пловдив
newsm51
Здравейте, момичета и хубав ден!
Абсолютно споделям мнението ти, Мариянче…подсказките за бъдещото развитие на образа на Йомер, и изобщо за отношенията му с Елиф са в самия филм.
Първо, не ви ли прави впечатление колко много от характерните жестове, навици, чувство за хумор – все неща от реалния Енгин Акюрек са залегнали във филма? Сценаристките казаха, че от самото начало са имали предвид него за тази роля. Енгин ще обогати образа със свои черти и хрумки. Предполагам, че това важи и за образа на Елиф – колко време я чакаха  и кандардисваха Туба… Нали и тя е завършила „Мода и дизайн”… Елиф със сигурност й е близка като душевност и светоусещане…
Второ – за политическата коректност – колкото и да е изкривена при комшиите, сценаристките не случайно поставиха границата бедни-богати, но не вярвам да гледаме филма „Богат-Беден”. Друго ми говори досегашният комисар Йомер –
1.   Професионалист – в името на разкриването на убийството е готов на всичко, включително и да си играе на любов. И кой точно ще бъде в тази игра – ще се реши в крачка. Но на него му е все тая. Той може да изиграе всичко.
2.   Традиционалист – семейството на първо място.
3.   Човек със собствено достойнство. Паказа пренебрежение към света на Елиф: „Вие сте по тая част, г-це.” Иронията в „Ла бене синьорина” и т.н. Каквато и фалшива самоличност да си създаде, той няма да пренебрегне вътрешното си „аз” и да лапне по хубавата богаташка.
4.   Не й вярва, т. е. няма високо мнение за нея, но продължава играта.
5.   Направи всичко възможно да го разкрият – в света на мафията пистолетът е „запазена марка”, по него се съди за човека и Йомер показа, че не е кой да е.
Всъщност досега в сериала няма нищо случайно. Възелът все още не е завързан, а за развързването му ще трябват мнооооого серии…Дай Боже!
ПП. Е, като изгледам цялата серия с превод, сигурно ще видя и други неща, но засега толкова...

Да Любов, възелът още не е завързан. Навлизаме в нови сюжетни линии. Ами Метин - това е втората линия, която мен ме интересува. Много добра игра на Сайгън Сойсал. Очаквам Йомер и Метин да имат сблъсъци - дали ще излязат колеги, дали не...... И, дано Таййар премигне.....

# 66
Скрит текст:

Скрит текст:

Оф, бее...  ooooh!

[/b]
newsm51
Цитат
И аз съм така, Комет...Интересуват ме единствено отношенията Елиф-Йомер, там е разковничето...Очаквам Енгин най-сетне да се раздели с Керим и да ни накара да обикнем Йомер. А че двигателят /на англ. engin e двигател, мотор и не случайно Гугъл превежда така името му/ на сериала е той, не ще и съмнение - дори и в генериката /надписите/ е на първо място...
С другите просто се забавлявам, хеле пък с Маман, която май само ще разхожда тоалети като в предишни свои роли...

Любовче, аз на маман хич не разбирам поведението.Като изхождам от факта, че съм в същото положение им се чудя, защо по нищо не личи в семейството че са
преживели такава загуба. Тя не ми прилича на скърбяща, а уж не можела да го забрави.
Права си, че освен да  "разхожда" тоалети до сега нищо не е показала вдовицата. При това
са минали само дни от неочакваната смърт на Ахмет.
Определено мисля, че загубата си е загуба, но не е едно и също да я очакваш и да ти дойде
изневиделица. Тя дори психическа нагласа би трябвало да няма, а тя сякаш я е преживяла
отдавна.
Затова си мисля, че Небахат Чехре не е влязла в истинската кожа на героинята си. Ако приемем, че не и пука за Ахмет, поне трябва да ни покаже, че уж скърби. Тя ми изглежда индиферентна.          

# 67
  • Пловдив

http://www.atv.com.tr/webtv/canli-yayin

Днес, в 14,25 - повторение на "Мръсни пари и любов".

# 68

Я един летен спомен от 2012... Не го мислете криминалето - ще бъде разрешена загадката. Simple Smile

# 69

http://www.youtube.com/watch?v=HKoyJvbyaaU

Момичета, вижте рекламата на "Ако бях облак" - филмът започна излъчването си за зрителите в Далечния изток.

Да, от 15 април започва излъчване в Пакистан, там фенската маса на Енгин е гигантска. Но интересно, заглавието е "Свобода" - рекламата включва бой, веригата ... все неща, близки до техния манталитет, но противоречащи до известна степен на посланието на филма... Явно всеки взема това, което му е близко и му трябва...Тоя свят трудно се разделя с традициите...

# 70
  • Пловдив

Време за кафе с Йомер....

И никакви лъжи! Да, ама - не.

# 71

И никакви лъжи! Да, ама - не.

Ама и той й повЕрва Joy Joy Peace

# 72

Да, от 15 април започва излъчване в Пакистан, там фенската маса на Енгин е гигантска. Но интересно, заглавието е "Свобода" - рекламата включва бой, веригата ... все неща, близки до техния манталитет, но противоречащи до известна степен на посланието на филма... Явно всеки взема това, което му е близко и му трябва...Тоя свят трудно се разделя с традициите...

Което още веднъж ме подсеща, че придържането към най-близкото към оригинала заглавие е най-правилно.  "Свобода" далеч не изразява същността на филма. Защото "адът и раят са тук, знам го", както каза Нрин още в първи епизод. Героите не не се освободиха. Останаха като хвърчилата, вързани с тънка, но здрава връвчица към земята, на която са родени - всеки по своя си причина. А искаха да са облаци... да могат да се реят накъдето ги поведе вятъра...

# 73

newsm51
Е, много е хубав тук, мерси, Паула..Всъщност той навсякъде си е хубав, но някъде - особено....

# 74
  • Пловдив

Ами все е прекрасен!

Общи условия

Активация на акаунт