Рецепти за домашни пюрета и каши

• 685 529
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря Бу   bouquet

# 106
много яки пюрета

# 107
Kогато й приготвям зеленчуци, винаги ги правя на пара. Така беше и с пюретата. Слагам на дъното на тенджерата 2 пръста вода и в кошничка поставям зеленчуците, но да не се опират във водата и захлупвам капака. Често правех пюрета с червено цвекло, добавено към друг зеленчук, напр. картоф или много върви с морков.

# 108
  • София
Floral, ще споделиш ли някоя рецепта за пюре с цвекло.  Grinning
Тъкмо в момента имам домашно и се чудих как да го приготвя.
Благодаря предварително!!!  bouquet

# 109
Е, специална рецепта не, но аз съм й правила например 50:50 съотношение цвекло и морков или цвекло и тиква, тъкмо и на нея й е сезона, а и става витаминозна бомба, но това го предлагаш за следобяд, защото може да се нарече плодово. Peace

# 110
Здравейте  Simple Smile

Мисля да приготвя пюре от тиква и да го замразя, докато дойде време за захранването. Та въпросът ми е: има ли как да избегна балончетата въздух при пасирането (за да не й предизвикат колики)?

# 111
Gnidka - е, чак пък колики...ти ще захранваш след 4-ти или 6-ти месец - споко, тогава тези мехурчета няма да са проблем!!!

# 112
Изникна един "генерален" въпрос  Simple Smile Кое е по-добре (как по-добре са запазват вкусовите качества) - да се замразят зеленчуците директно или да се приготви пюрето и тогава?

# 113
  • в шоки-land
Изникна един "генерален" въпрос  Simple Smile Кое е по-добре (как по-добре са запазват вкусовите качества) - да се замразят зеленчуците директно или да се приготви пюрето и тогава?

и слага ли се рапс олиото преди 3амра3яване на пюрето или после при правенето му?

# 114
И аз благодаря за разнообразните рецепти! Ние тепърва започваме да се захранваме, с зеленчици, и сега главно замразявам пюренца за зимата; Та ми възникна такова питане - Водата, която остава след сваряването на продукта (круша примерно, или морков), мога ли да я предложа на бебето за пиене?Идеята ми е, че той не иска вода, нито чайче, а така може да я хареса; знам, че не е наложително да пие вода, но ми се иска да приема поне малко допълнителни течности освен кърмата, понеже баща му като дете е имал склонност към обезводняване, и малкият явно върви по неговите стъпки. 
Благодаря предварително!

# 115
Едно уточнение към Офиоли - дете, което вече е захранено със солидна храна ТРЯБВА да пие вода.

# 116

Едно уточнение към Офиоли - дете, което вече е захранено със солидна храна ТРЯБВА да пие вода.
Поправка - ТРЯБВА ДА МУ СЕ ПРЕДЛАГА ВОДА ! И това е мнението на детския ни гастроентеролог ( д-р Куманова), беше написано в листа със съвети, който дава на майките. Ако иска да пие, ще пие, ако ли не - няма нищо страшно!
Наистина бъбреците на децата са незрели и трудно концентрират урината, а с храната се внасят повече соли, но все пак кърмата почти не съдържа натрий, за разлика от АМ.

# 117
А някой може ли да отговори на моя въпрос, ще се самоцитирам:

Благодаря   bouquet

# 118
А някой може ли да отговори на моя въпрос, ще се самоцитирам:

Благодаря   bouquet

И мен ме интересува точно това.
А ако приготвеното пюре е с кърма?

Благодаря!

# 119

и слага ли се рапс олиото преди 3амра3яване на пюрето или после при правенето му?

gnidka, аз съм избрала варианта да се приготви първо пюрето и после да се замрази. Размразеното пюренце има същият вкус, като прясно направеното, т.е. доста вкусно. А и е по-практично. Wink Аз правя в големи количества и замръзявам в торбички за лед. По-натам ще почна и в бурканчета.

amei-че, студено пресованото олио се слага най-накрая, след като пюрето е приготвено (размразено) и стоплено, т.е. директно преди да го поднесеш на детето.

офиоли, ето къде си била ти Wink Нашите консултанти казват да предлагаме вода/чай - ако е жадно детето, щяло да я пие. Да, ама то като не е свикнало да пие от шише, дори да е жадно, пак няма да пие. Мойто дети не иска шишето и това е! Като я предложа с лъжичка - пие.

Общи условия

Активация на акаунт