Рецепти за домашни пюрета и каши

• 685 606
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 1 215
Готова каша от просо при нас няма, за това реших да направя. Не знам четох, че за по-малко бебе трябва да е от брашно, а после да пасирам. Чудя се каква е разликата. newsm78

# 1 216
Ами има просо в био магазините и поне е качествено. После може да си го ползваш като добавка и за сгъстяване на пюрета. А просото го вариш и пасираш и кашата е готова.
Между впрочем мисля, че имаше само от просо каша на Холе?  newsm78
http://www.bioslunceluna.com/shop/za-bebeto-i-mama/kashi/p-lnoz- … so-holle-bio.html
Ето я.

# 1 217
От просо каша не съм правила, само брашно от ориз и елда, не мога да помогна относно мирис и цвят...

Ако детето е склонно да приема непсирана храна, можеш директно да накиснеш, след това да свариш и да предложиш.

# 1 218
Не знам четох, че за по-малко бебе трябва да е от брашно, а после да пасирам. Чудя се каква е разликата. newsm78
Разликата е, че брашното е по-фино, но както ти писах може да свариш и после да пасираш. Горе-долу същото ще стане.

# 1 219
Късметче, става много лигаво като е сварено и пасирано

# 1 220
 Joy Е, какво като е лигаво, детето не разбира от лигаво и не лигаво. Може и да не пасираш, ако смяташ, че няма да се задави.

# 1 221
ами то и за обработка си е трудно  Laughing

както и да е, дамата ще си реши как да я кара, надявам се, че помогнахме малко

# 1 222
# 1 223
Здравейте момичета   Hug
Днес купих брашно от просо.
Не знам как да кача снимката, за да видите самото брашно  Embarassed
Въпроса ми е, някой ползвал ли е такова и как се приготвя? Искам да кажа, иска ми се да направя каша от това брашно смесена с ябълка и круша пасирани.
Аналогичен ми е въпроса и за брашното от ориз.
Става въпрос за брашно на фирма, която не е за детски храни(не е от кашите на Hipp например), а е фирма за биологични продукти "Теньо Тенев" мисля се казваше  Flutter
Ами дано сте ме разбрали  Crazy

# 1 224
http://receptite.site-bg.info/%D0%BA%D0%B0%D1%88%D0%B0-%D0%BE%D1 … D1%81%D0%BE-1004/
Ето ти една рецепта за каша от просо, има доста в интернет. Вари се в даденото съотношение и после може да се добавят и други екстри, но за толкова малки бебета не е препоръчително. Може да добавите кърма или АМ.

# 1 225
Принципно, технологията е описана на първа страница. Аз поне нея съм следвала

Кашата от домашно приготвено брашно
Тя се приготвя, като 2 супени лъжици с връх от брашното се накисват от предната вечер в 150-160 мл вода, за да се усвоят максимално полезните вещества. На следващия ден се разбърква, слага се на котлона и с бъркане се сварява до получаване на нужната гъстота, обикновено до полутечно състояние, което бебето харесва), а след това се похлупва, за да се задуши за няколко минути. Може да се смеси със суров настърган на ситно или пасиран плод, или с готово плодово пюре. Може да му се добави обезсолено сирене, ако детето е на подходяща възраст (обикновено над 8-9 месеца). Не се препоръчва подправянето със захар, тъй като употребата й в детската кухня, както и на сол, се избягва до 1 година и умерено се употребява до 3 годишна възраст. Кашата може да се приготви и без предварително накисване.
Ако се прави каша от царевица, може да се използва готово фино царевично брашно, което се продава по магазините.
Ако изберете да приготвяте каши от полуготови продукти, можете да си купите оризово брашно (прави се от бял ориз) по диетичните магазини, също овесени ядки, ядки от елда и пшеничени ядки.

# 1 226
Благодаря ви Simple Smile

# 1 227
Днес и аз поръчах брашна  на Теньо Тенев - просо, елда, ориз, овес, шипка. Струват ми се много изгадни. Дано ги хареса бебчето.

# 1 228
Днес и аз поръчах брашна  на Теньо Тенев - просо, елда, ориз, овес, шипка. Струват ми се много изгадни. Дано ги хареса бебчето.

Бебе Бори хареса просото..смесих го с ябълка и го хапна   chef
Исках да попитам дали мога вместо каша на Хип с овес, да купя пак такова брашно овесено и да и правя аз кашата, понеже ми предстои да въведа глутен  newsm78

# 1 229
А тези на Т.Тенев като не са био, проблем ли е при захранване на бебе? Как ви се струват, качествени ли са?

Общи условия

Активация на акаунт