Рецепти за домашни пюрета и каши

• 683 330
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 270
мерси. Просто оставам с впечатление,че не се наягда само с пюрето.

# 271
Това за зелените зеленчуци за първи път го чувам от теб  Rolling Eyes
Доколкото съм виждала схеми, броколито го дават един от първите зеленчуци.. И няма нищо общо с нормалното зеле Simple Smile
Дай източник..

duhi_puhi, това за зелените зеленчуци, и аз също съм го чела във форума.По американската схема за захранване броколито го дават 8-10, а спанака 10-12 месец, но пък зеления фасул по тази схема беше 6-8 месец(ако не и 4-6) newsm78.Успях да намеря ето това:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=327659.msg9017134#msg9017134
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=332067.msg8661653#msg8661653

Вече и аз взех да се обърквам, кое е правилно, и кое не е. #Crazy

# 272
Наистина няма един единствено правилен начин за захранване. Всяка педиатрична школа си има своя схема.
Затова според мен е добре човек да се интересува, защо според тази или онази схема включването на един или друг продукт се отлага във времето и сам да вземе конкрето решение за своето си конкретно дете.
Моята препоръка е, ако имате сериозни колебания или въпроси, чиито отговори не можете да намерите, да се обръщате към Косе Босе. Тя винаги ще ви даде компетентен отговор и много полезни данни.

# 273
Здравейте,
имам домашни картофи и искам да направя пюре на детето. Притеснява ме, че седяха в кухнята и са покарали Embarassed. Върти ми се нещо в главата, че при покарването се образуват някакви вредни вещества, но не съм сигурна. При това положение, мога ли да ги ползвам за бебо? Ако - не, кажете какви да ползвам, че сме на диета и нямам голям избор какво да му давам.

# 274
Наистина няма един единствено правилен начин за захранване. Всяка педиатрична школа си има своя схема.
Затова според мен е добре човек да се интересува, защо ...
Моята препоръка е, ако имате сериозни колебания или въпроси, чиито отговори не можете да намерите, да се обръщате към Косе Босе. Тя винаги ще ви даде компетентен отговор и много полезни данни.

PeaceПодкрепям те напълно.А Косе Босе е цяла енциклопедия  bouquet

# 275
Здравейте,
имам домашни картофи и искам да направя пюре на детето. Притеснява ме, че седяха в кухнята и са покарали Embarassed. Върти ми се нещо в главата, че при покарването се образуват някакви вредни вещества, но не съм сигурна. При това положение, мога ли да ги ползвам за бебо? Ако - не, кажете какви да ползвам, че сме на диета и нямам голям избор какво да му давам.

Аз не давам, защото съм чувала същото, което цитираш и ти. Мисля,че в името на здравето на детето ти, няма нужда да експериментираш с покарали картофи. Rolling Eyes
На каква диета сте?

# 276
Здравейте,

Аз не давам, защото съм чувала същото, което цитираш и ти. Мисля,че в името на здравето на детето ти, няма нужда да експериментираш с покарали картофи. Rolling Eyes
На каква диета сте?
На гладна Simple Smile на кърма, оризова каша, моркови, картофи. След лечение с антибиотик, бебо получи разстройство, което от почти месец не минава. Опитах се да давам и вече въведените неща, но положението вече е отчайващо. Сега ни правят и изследвания за АБКМ.

# 277
Здравейте,

На каква диета сте?
Прокарали и зелени картофи на бебета не!
Те и за големите са вредни ама.. на пазара като им махат кълновете много не можеш да ги разбереш  ooooh!
Соланин е веществото.. и определено е вредно!

# 278
Здравейте,
имам домашни картофи .....

На каква диета сте?
Те и за големите са вредни ама.. на пазара като им махат кълновете много не можеш да ги разбереш  ooooh!
А тогава какви да давам? От пазара, но да ги кисна в студена вода разрязани на половина???

# 279
Здравейте,
имам домашни картофи .....

На каква диета сте?
А тогава какви да давам? От пазара, но да ги кисна в студена вода разрязани на половина???
Дам Simple Smile Ама купувай оттам, откъдето продават само картофи и са български.. Искай им документи ако трябва.
Вуйчо ми гледат картови в планината, ама като ми свършат имам си ресервен вариант с едни такива продавачи - пак са планински, запознахме се.. вече 4 години от тях купувам и няма проблеми  Hug
Та мисълта ми е - не ги гледай да са големи Simple Smile .. поговои си с хората от къде са що са.. и имаш право да им искаш сертификат за произход! Ако са производители няма да направят проблем да го покажат Simple Smile

# 280
На гладна Simple Smile на кърма, оризова каша, моркови, картофи. След лечение с антибиотик, бебо получи разстройство, което от почти месец не минава. Опитах се да давам и вече въведените неща, но положението вече е отчайващо. Сега ни правят и изследвания за АБКМ.

Най-вероятно имате постентеритен синдром с дисбактериоза. Особено по-светлите деца са много склонни към подобно усложнение.
Лечението е с пробиотици за възстановяване на чревната флора. Нашата гастроентероложка (д-р Куманова) ни препоръча Бифидус комплекс на Аквасорс - половин капсула, разтворена в малко вода или кърма вечер на гладно преди първата голяма нощна пауза в кърменето (ако може), после минахме на една счукана и пак разтворена таблетка "Ентеросан основен за деца". Тогава синът ми беше на 6 месеца. Може да пробвате и Биогая (BioGaia), но там май са само лактобацили без бифидобактерии, но пък са капки и много удобни за ползване.

# 281

Най-вероятно имате постентеритен синдром с дисбактериоза. Особено по-светлите деца са много склонни към подобно усложнение.
Лечението е с пробиотици за възстановяване на чревната флора. Нашата гастроентероложка (д-р Куманова) ни препоръча Бифидус комплекс на Аквасорс - половин капсула, разтворена в малко вода или кърма вечер на гладно преди първата голяма нощна пауза в кърменето (ако може), после минахме на една счукана и пак разтворена таблетка "Ентеросан основен за деца". Тогава синът ми беше на 6 месеца. Може да пробвате и Биогая (BioGaia), но там май са само лактобацили без бифидобактерии, но пък са капки и много удобни за ползване.
Благодаря ти много! А казвах на мъжа ми да отидем точно при д-р Куманова, но кой ме слуша.

# 282
ПЮРЕ ОТ ТИКВА - 4 МЕСЕЦА

1 тиква, обелена, нарязана сварена на пара.
Пасираме, добавяме захар на вкус. Може комбинация и с кисело мляко.
Останалите парченца може да се съхраняват във камерата.

ДЕЙСТВА РАЗХЛАБВАЩО.

chef

# 283
Според мен не е много добра идея да се дава захар и кисело мляко на 4-месечно бебе   Peace

# 284
Аз пък онзи ден направих напитка от тиква и АМ за бебка - много й хареса. Grinning
3-4 парчета тиква, печена на фурна, се намачкват. Добавя се вода - например 120 мл. и се пасира. Стопля се и после се добавя сухото АМ.   chef

Общи условия

Активация на акаунт