Рецепти за домашни пюрета и каши

• 683 563
  • 1 374
  •   2
Отговори
# 420
  • До хладилника, който обичам
Lauren, ако не питаш, няма как да знаеш Grinning Последно позната ме подкукороса да съм й търсела еко селска пуйка - намерих при познати на село, които като натръшкат наесен пуйките, ги прибират във фризера и имат, като потрябва. Надали са само те - личният ми опит показва, че много хора са склонни да замразяват прясно месо, не само пуешко, но и такова.

# 421
Лаурен, на немските био може да се вярва - био значи, че целият процес е био, включително и храната на пилетата, които са вложени в твоето био пюре. Щом са био, не са бройлери. Трябва да са от био-яйца и гледани на открито и на широко  Simple Smile ГМО също не са. За да е ГМО пилето, трябва да е имало вмешателства в яйцето или в майка му, обикновенната селекция не е като ГМ.
Гая органик ги следя, но не съм поръчвала, понеже количествата са ми много големи - да ме иташ какво ядем! Ама всъщност много малко се яде вкъщи и кило картофи примерно ще ги моткам цял месец, а доматите - поне седмица, затова не поръчвам. Но каталогът се обновява редовно, а гледам сега че работят и с Пикадили, т.е. доставят за Пикадили.
Моето дете категорично отказва купени пюрета, но като ги опитах разбрах защо  Mr. Green Нямат никакъв вкус, а той е свикнал да има все пак вкус храната и сега правя списък на варианти за оползотворяване на едно от спанак и картоф  Laughing

# 422
Бу точно такава е практиката - и то навсякъде! Та аз задълбах по темата с ГМО (извинявам се за отклоненията) защото бабата на мъжа ми гледа бройлери на село - от жълти пиленца за 1 месец стават по кило и отгоре парчета - със сигурност са далеч от био - защото нито яйцата, от които са се излюпили, нито пък храната им е био. И сега  вече са готови за масовото клане и замразяване, та според вас това подходяща храна за бебе ли е или да му купувам месни пил. пюрета? Това ми е основното питане. Домашни пуйки и зайци ще мога да намирам, но се чудя конкретно за пилешкото кое да избера. Crazy

# 423
Аз бих взела пиле от бабата .... на надписи "био" не вярвам  Peace

# 424
Гледам за добитъка сте отворили тема..
Аз на надписи БИО не вярвам Simple Smile Свекитата гледат пуйки, пилета и зайци.. че и ярешко и патешко се намира понякога Simple Smile .. и като заколят наесен - пълним фризера - горе-долу до това време ни изкарват - точно имам още малко пуешко останало.. Та няколко месец лятото купувам от магазина... Не че не се случва и инцидентно и през другото време Simple Smile Но определено предпочитам да са ми домашно гледани, отколкото с БИО етикети  Wink

# 425
  • До хладилника, който обичам
Тъй, тъй Simple Smile Ако са свестни хора, ще си кажат честно за продукцията. Жена, от която взимаме мляко, ни е казвала кога да не взимаме, че имала мастит (горката Confused) и й били антибиотици, примерно.
Съседите на село пък се натръшкаха с хранително отравяне с яйца собствено производство, еко-меко и био... та не всичко е нужно да е винаги и непременно домашно, исках да кажа.

# 426
Момичета, купих за малкия праскови и кайсии. До сега е ял само готови пюрета от тези плодове и мисля да му дам  сурови намачкана или настъргани  на рендето. Чудя се обаче трябва ли да се белят преди това?

# 427
Според мен старетелно измиване и след това задължително обелени - тези, които са по пазарите сега със сигурност са третирани с доста неща, а миенето и белено след това са най-сугурния начин да махнеш повечето от тези вещества.

# 428
Момичета, купих за малкия праскови и кайсии. До сега е ял само готови пюрета от тези плодове и мисля да му дам  сурови намачкана или настъргани  на рендето. Чудя се обаче трябва ли да се белят преди това?
Че трябва да се белят - трябва задължително..
Но изчакай още 1-2 месеца да им дойде сезона.. Не дей такива вносни и кой знае къде и как зрели  Rolling Eyes Достатъчно сте малки за да не ги даваш точно сега Simple Smile

# 429
  • София
Много се радвам, че я има тази тема. Hug  След като изгледах две деца с готови инстантни каши, благодарение на тази тема се вдъхнових от идеята да ги приготвям сама вкъщи. С практиката започнах да ги приготвям  вече доста сполучливо, малката много ги харесва, полезни са, и не на последно място- много по-евтини от готовите. Wink

# 430
Много се радвам, че я има тази тема. Hug  След като изгледах две деца с готови инстантни каши, благодарение на тази тема се вдъхнових от идеята да ги приготвям сама вкъщи. С практиката започнах да ги приготвям  вече доста сполучливо, малката много ги харесва, полезни са, и не на последно място- много по-евтини от готовите.  

Поздравления! Simple Smile
Само да отворя скоба, че почти никъде не съм срещала такова разнообразие на каши и пюрета като в България и някои други източноевропейски пазари... Домашната храна е отлична алтернатива на готовата.

# 431
Домашната храна е отлична алтернатива на готовата.
newsm10 Аз от десетина дни съм се вдъхновила яката, и нито едно купешко не съм дала, нито пюре, нито каша! Оказа се че не е никак трудно, само малко да се помисли предварително; дори оползотворявам останала замразена кърма, която малкия не иска да пие, в една манджичка -
пилешко с банан и мляко! Супер лесно е, само се пасира сварено пилешко с половин банан и 30-40 мл кърма! Бебето си облиза чинийката, а кърмата няма да я хвърля  Mr. Green
Сега да попитам, ако затворя череши от двора, обезкостени, със съвсем малко захар и малко вода в бурканчета, дали ще са ОК да ги давам зимата с кисело мляко и разни такива? А следващите сезонни могат ли така?  (простете ми, ако се е коментирало по-напред, не успявам всичко да изчета)

# 432
Нашият педиатър каза, че мога да давам череши, когато се жалвах преди месец, че е много малко разнообразието на плодове за бебе под 1 г. Т.е. на 9-10 м. било ОК - аз дадох, но първата кисела жилка обигновенно го разколебава да стигне до сладкото и засега майкс половин череша е изяждал.

# 433
Аз пък се чудя може ли да настържа различни плодове и да ги замразя в бурканчета без да ги варя, както са си сурови  Thinking

# 434
Аз пък се чудя може ли да настържа различни плодове и да ги замразя в бурканчета без да ги варя, както са си сурови  Thinking
Можеш Simple Smile
Можеш и на парченца в торбички  Wink И вадиш колкото ти е необходимо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт