Рецепти за домашни пюрета и каши

• 683 548
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 405
Шада, можеш да я замразиш, а ще издържи според вида на фризера ти. Виж инструкциите на производителя, най-добре ще те насочат. Вероятно около 3 м за фризер с врата и повече за "ракла".

# 406
Мег, нямам инструкции  Confused покрай преместването са се запиляли някъде  Rolling Eyes Никога не съм слагала млечни във фризера и затова се чудех дали може да съхранявам изварата по този начин. Благодаря за отговора  Simple Smile

# 407
Малко хамалогия е, но занейки марка и модел, можеш да си дръпнеш инструкциите от нета. Повечето производители одавна са се "светнали", че хората обикновенно не пазат такива неща  Grinning

# 408
Не съм се сетила да проверя в нета Blush ooooh!
Това е за теб   bouquet

# 409
Момичета дайте идея как да му приготвя тиквички? Той много обича, в началото ги правех на пюре после започнах на манджичк, настъргани с ориз лук копър, понякога на нещо като супа, и много ми се ще да  пробвам някакъв нов вариант, ноп нищо не ми идва на ум  newsm78
Понеже вече съм въвела кисело мляко и сирене си мислех за нещо в тази насока... аз се чудя дали няма да стане да ги нарежа на ситни кубченца и да ги задуша в микровелето в чесън и копър а после да ги залея с бърканица от мляко и  натрошено сирене  Thinking дали ще се получи нещо  или да сложа сиренето и млякото още като ги задушавам, ох помягайте с идеи

# 410
Рецептата е за малко по-големи дечица, но моя син я ядеше с удовоствие след годинката. Тиквичките се настъргват и посоляват съвсем леко, оставят се малко да пуснат вода и се изстискват . Омесват се със сирене (или извара), яйца, малко брашно (или нишесте), чесън, копър, магданоз. Поставят се в тавичка върху мъничко олио и се  запичат. Накрая се поръсват с малко кашкавал така, че да се разтопи. Когато се хапват се  заливат се с кисело мляко с чесън.
За твоето детенце може да пропуснеш солта и белтъците на яйцата и да задушиш цялото в Цептер или друга тенджера ( подобно на варената мусака) - пак става чудесно!

# 411
  • София
да попитам...рецепта за здравословни домашни бисквити без захар и солети без сол?  newsm78   bouquet Мерси

# 412
Можеш да вземеш която си поискаш рецепта за бисквити (стига другите съставки да са ти ОК) и да не слагаш захар  Simple Smile Иначе има трикове - примерно смелини стафиди, сушени кайсии, настъргана ябълка, петмез от фурми - всичките са много сладки и подходящи за добадяне към сместа за бисквити. За да се помогне на организма обаче да смели тази смес е добре да има и канела, но пък тя не е подходяща за бебета (особено тази ефитината, която се продава масово у нас), затова аз лично на този етап просто прескачам сладкото, освен ако не е самостаятелен плод.
Солен вкус може да се придаде като в тестото се настърга малко морков и малко лук, или се добавят зелени подправки и не се слага захар.

# 413
Пак да занимая аудиторията с моите био зеленчуци - или по-точно липсата им. Правя домашни пюрета и така съм се заинатила, че ги побърквам домашните, хамалогията по приготвянето не ми пречи - въпросът е в разнообразието. По принцип родителите на мъжа ми живеят в провинцията и от там можем да си набавяме доста неща, но сега точно няма нищо - единствено последният път получихме малко тиква, която е вече изядена от младежа. Всичко друго освен картофите ще стане чак наесен. Tired Та вече се чудя кое е по-зле (дано не измествам темата) био пюрета от буркан или приготвени вкъщи от продукти с неустановен произход? Как процедирате вие? В предишните страници четох за киснене във вода и днес взех от ХИТ сладки картофи, които смятам да му приготвя - горе долу колко едро нарязани ги киснете и по колко време?Благодаря. Преди в  ХИТ намирах био тиквички и броколи - вече няма, картофите са прокарали, остават само моркови - вече го спуках от моркови това дете, ще поранжевее. Още не съм му въвела и месото и освен пилешко не знам какво друго месо ще му намирам, поставих задачата на свекърва ми да потърси някоя пуйка- ами и те се колят наесен. Вече не знам, хем не ми се дават готови пюрета, хем не мога да осигуря разнообразие - само кашите са разнообразни. Tired

# 414
  • До хладилника, който обичам
Lauren, няма ли около София някои познати ваши със село, или пък просто да обиколите и да потърсите? Тиквичките почват да излизат сега, скоро ще има и други летни зеленчуци... Агнешко е вариант за месо, заешко... А ако си платиш по-млада пуйка, не вярвам някой да ти откаже да я заколи предсрочно Simple Smile Наесен ще е по-дебелка, но какво пък.

# 415
Аз писах и по-рано, че съм давала био-пюрета и не виждам нищо страшно в това. Но ако имаш зеленчуци, а пък нямаш месо, може да добавяш по лъжичка-две от био-месото в бурканчета на Хипп, те са точно за това.
Мисля си и че 8 месеца са повече от достатъчна възраст, за да въведеш месо. Все пак то е най-добрият източник на желязо.

# 416
Лаурен, има един сайт (http://gaiaorganic.com/catalogue.php?PHPSESSID=4a037e012c3f8aaeeaa449a66e6175e2) от който можеш да поръчаш био-зеленчуци, но не е безкрайно разнообразиите заради сезоните все пак

# 417
Здравейте! И аз да се включа с малко тиквени рецепти  Laughing днес за пръв път готвих тиква и съм много въодушевена от резултатите  Simple Smile
1. Сварих няколко парчета с малко вода и лъжичка захар. Намачках ги с вилица и добавих прясно мляко. След което и малко овесени ядки. Стана мнооого вкусно!
2. Няколко парчета,направо с кората, сложих в плик за печене, добавих малко захар и канела, надупчих плика и във фурната!
Е, това вече е любимата рецепта на моето семейство! Дано да ви харесат!

# 418
  • София
Lauren аз започнах захранването на 6 месеца с купени био пюрета. На 7 месеца почнах да правя сама зеленчуците-просто купени от кварталното магазинче, с бебешката количка отивам и казвам искам за детето да взема картофи кои ще ми препоръчате. Същото е и с останалите зеленчуци. Месото въведохме пак с купени био пюрета (много съм доволна от немсите Sunval) . Smesvam 1/2 купено пюре с домашно приготвени на пара-картофи, моркови, цвекло, броколо, карфиол, тиква...

# 419
Бу,  Ленито, Мег благодаря ви за вниманието!
 Знам го гая органик, но нещо ми се върти, че някой във форума беше споменал, че не работи или нещо подобно, Мег поръчвала ли си оттам?Иначе веднага бих могла да поръчам някои неща. Вчера търсих картофи в "слънце и луна", но са свършили  Tired, добре че поне тиквички намерих.
За пуйките - всички ме убедиха, че по това време на годината има или само дърти пуйки- по 1 , или малки пуйчета - и 2-те от които не стават за ядене.
Нещо друго се сетих - нали на био пюретата пише, че не съдържат ГМО, според вас от какви пилета ги правят, защото доколкото знам бройлерите са си ГМО, или не са? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт