Рецепти за домашни пюрета и каши

• 684 327
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 1 275
Да де, каша имах в предвид. (:
Има колкото искаш еднокомпонентни - нещо не си търсила както трябва Simple Smile Ориз само има поне 2-3 марки със сигурност.

# 1 276
   Някой има ли информация за пюре от червено цвекло.....от кога се дава и как се приготвя?????

# 1 277
Аз дадох след годинката, че е силно нитратно. Вариш и даваш

# 1 278
Момичета, бях замразила миналата пролет ягоди. Сега изнамерих един пакет във фризера. Според вас годни ли са? Извинявам се, че въпросът ми не е много по темата.

# 1 279
Момичета, вече повече от месец (от началото на захранването) моите бебета ядат само домашноприготвени пюрета. Успях да направя картоф, сладък картоф, морков, тиква, пъщърнак, тиквичка, ябълка, нектарина, банан и заешко. Освен това оризовата каша също я приготвям у дома. Притеснява ме, че все пак няма да мога да осигуря голямото разнообразие на пазара. Вие, които също готвите у дома как се справихте с това?

# 1 280
  • UK
alexandra.kostova
и аз ги приготвям домашни, комбинирам ги просто зеленчуците, а като идея  Laughing иди в най-близкия магазин и виж там, комбинациите и съчетанията в готовите пюрета Crazy

Момичета, бях замразила миналата пролет ягоди. Сега изнамерих един пакет във фризера. Според вас годни ли са? Извинявам се, че въпросът ми не е много по темата.

Според мен- да, но те са силен алерген и се дават в по-късна възраст, нека по-запознатите да изразят мнение Crazy

И да попитам и аз на свой ред Wink

Йогуртите от кой месец могат да се дават и трябва ли преди това да е захранено с кисело мляко бебето?

# 1 281
    Здравейте. Тъкмо открих този форум за бебешките пюренца т.к. търсих в нета отговор на въпроса "как да си правя брашнени каши с оризово  брашно?". Моята бебка отказа да яде купешко плодово пюре (с това захранвахме първо), поради което аз и ги приготвям. Правя и различни плодови, зеленчукови и местни пюрета. Сега трябва да въведа кашите. Тия кутии малко ме притесняват. В магазина ми препоръчаха Хумана, като най-вкусни, но те са няколко вида. Как ще и предложа разнообразие? Затова ми се иска да попитам тези които сами си правят кашите за съвет, как да ги приготвям. Предполагам, че това се е обсъждало назад във времето, но нямам възможност покрай малката ( тя е на 5 месеца) да изчета всичко. Предварително благодаря. Kissing Heart

# 1 282
На 5 месеца ли е наистина или е грешка????
Както и да е, на първа страница има много и синтезирана информация

# 1 283
    Здравейте. Тъкмо открих този форум за бебешките пюренца т.к. търсих в нета отговор на въпроса "как да си правя брашнени каши с оризово  брашно?". Моята бебка отказа да яде купешко плодово пюре (с това захранвахме първо), поради което аз и ги приготвям. Правя и различни плодови, зеленчукови и местни пюрета. Сега трябва да въведа кашите. Тия кутии малко ме притесняват. В магазина ми препоръчаха Хумана, като най-вкусни, но те са няколко вида. Как ще и предложа разнообразие? Затова ми се иска да попитам тези които сами си правят кашите за съвет, как да ги приготвям. Предполагам, че това се е обсъждало назад във времето, но нямам възможност покрай малката ( тя е на 5 месеца) да изчета всичко. Предварително благодаря. Kissing Heart

аз си приготвям оризовата каша сама и към нея всеки ден добавям различно домашно плодово пюренце. В блога си съм описала аз как приготвям оризовата каша. На кратко: суша най-обикновен ориз на 60 градуса за 2-3 часа на фурна. След това го смилам на брашно в кухненския робот и оризовото брашно е готово. Всеки ден сварявам три пълни лъжици от брашното (стават 2 порции, имам близнаци), като варя поне 10 мин. След това добавям плодчето, което съм избрала за деня и готово.

В блога ми можеш да видиш много рецепти за домашна бебешка храна
http://mamadnes.blogspot.com/2014/06/blog-post_24.html

# 1 284
Много , много благодаря. Аз си купих оризово брашно- готово, но по този начин , мога да пробвам да си направя брашно от кафяв ориз. А, рецептата за бисквитите е чудесна. Ще я пробвам скоро.
   Беба е на 5 месеца- няма грешка. Захранван по инструкции на педиатърката ни. Сега ще  започваме по малко жълтък да даваме( намерих от къде да купувам пресни яйца) и кисело мляко( аз го кваса).

# 1 285
Сега ще  започваме по малко жълтък да даваме( намерих от къде да купувам пресни яйца) и кисело мляко( аз го кваса).
#Crazy
Това са храни, които се дават около 9-10 месец. Защо бързаш толкова? Знаеш ли, че бебешките стомахчета не са готови още за тях?
По здравните стандарти се започва захранване 5-6 месец и то не с кисело мляко и жълтък.
 Какво си въвела досега?
За съжаление не винаги педиатъра е най-компетентния, който трябва да слушаш. (не е и форума, но понякога тук е истината)  Peace

# 1 286
Не мисля, че захранването е много грешно- навремето така са захранвали нас и сме живи и здрави. А и нямах голям избор- поради проблем я кърмих три месеца. После само АМ. Пюрето не е проблемът  при нас - това се оказа бурКанчето и какво съдържа то- домашно яде, купешко- не. Тогава взех да се вълнувам какво и давам реално.  Затова си ги приготвям. Така скоро открих този форум, защото тия каши нещо не са ми ясни.  Да ли е готово коремчето- не знам. Но домашни пюрета хапва с охота. Плодове- ябълка, тиква, круша, праскова, кайсия, пъпеш, нектарина, банан, сливи. Зеленчуци- картоф, морков, тиквичка,целина, пащарнак, грах, зелен боб. Месо- пиле и заек. Търся си хубаво телешко- но трудно. Постепенно добавям и нови неща- скоро мисля да дам броколи, но те са по- дразнеща храна ,както е зелето.  И кашите и харесват  и то много- на Хуман. Сега ще се уча да ги правя и тях- но ми е трудно с времето.

Последна редакция: вт, 22 юли 2014, 23:09 от didi_smile

# 1 287
  • Sofia
Леле, мале, олеле.  Sick  Какво е това чудо, от първия месец ли си захранила, та си въвела тези неща..... Моят син сигурно ще има такова меню на една година. Грешно е, бъди сигурна, а е много смешен този мит дето нищо ни нямало. Как да ни няма ooooh!
Сега по темата, която едва сега откривам. Синът ми е захранен почти на 7 месеца по здравословни причини.  Яде малко работи, вчера въведох месо. Започнах с пуешко и не знам дали това е добър вариант, но просто нямах друго подходящо нещо под ръка. НАмерих домашни меса от пуйка, заек и пиле. Как да процедирам- да варя, да пасирам и да замразявам, но в какво? В пликчета? Пасирано ли да го замразя или на парчета?
Основно аз му правя пюрета, малко е еднообразно-тиквичка с картоф, тиква с картоф, пащърнак пюре. Искам и броколи, дали е уместно да му дам малко замразени newsm78
Искам да се извиня, сигурно сте обсъждали тези неща, но в момента нямам достъп до комп и само пища набързо, ще чета от телефона после.

# 1 288
Аз така замразих месото - сварено, пасирано и в малки чашки за кафе, нямах подходящи малки пликчета, за баткото беше в пликчета, по много мъничко, като за 2 порции.

# 1 289
  • Бургас
давам ти идея, аз месото го варих на пара в уреда на Авент, после го смлях заедно с водата от конденза от парата и после го сложих във форми за лед и като замръзна преместих кубчетата в торбичка във фризера. Обще взето и месото и доста зеленчуци правя по този начин и като дойде време за ядене вадя едно кубче от това, едно от онова, друго от еди какво си и ги топля в другия ми уред на Авент за подгряване и така правя пюретата.

Общи условия

Активация на акаунт