Рецепти за домашни пюрета и каши

• 685 576
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 135
Пипаш го. Не трябва да е твърдо, но и да не е много меко Peace

# 136
Пипаш го. Не трябва да е твърдо, но и да не е много меко Peace

bouquet

# 137
  • Бургас
Привет момичета!

Скоро ще се наложи да въвеждам месото- намерила съм пуешко и заешко домашно.Нарязала съм ги на кубчета( колкото кибритена  кутия ) и съм ги замразила.
Проблемът при нас е,че се отказват почти всички купени пюрета Rolling Eyes
Как да приготвя месното пюре ? Въвела съм картоф, морков, тиква, тиквичка, пащърнак и броколи от зеленчуците. Трябва ли преди варенето месото да е смляно предварително или всичко да сварявам в един съд и да пасирам newsm78
Какви подправки мога да сложа към пюрето?! newsm78

# 138
  • мъничко градче
Здравейте мили мами, ето тази тема търсих _ страхотно полезни сте, малкото е на шест месеца и вече сме захранени с доста неща , последното което включих е пилешко.Притеснява ме факта, че цялостното захранване при нас става с пюрета , прясно приготвено не съм давала нищо, впрочем нямам домашни зеленчуци и ме тревожи да купя от магазина и да давам .

Та въпроса ми е мога ли да приготвям домашни пюрета с купени от магазина продукти.Благодаря ви.
И още нещо възмижно ли е захранването да предизвика запек , и какво се прави при такъв случаи.
Благодаря предварително. Hug

# 139
Привет момичета!

Скоро ще се наложи да въвеждам месото- намерила съм пуешко и заешко домашно.Нарязала съм ги на кубчета( колкото кибритена  кутия ) и съм ги замразила.
Проблемът при нас е,че се отказват почти всички купени пюрета Rolling Eyes
Как да приготвя месното пюре ? Въвела съм картоф, морков, тиква, тиквичка, пащърнак и броколи от зеленчуците. Трябва ли преди варенето месото да е смляно предварително или всичко да сварявам в един съд и да пасирам newsm78
Какви подправки мога да сложа към пюрето?! newsm78

Всичко вариш и пасираш Simple Smile
Само слагай повечко бульон, ако има месо, защото става доста хм.. гъсто Simple Smile
За подправки.. сте малки.. Не ви и трябват още Simple Smile

# 140
Та въпроса ми е мога ли да приготвям домашни пюрета с купени от магазина продукти.Благодаря ви.
И още нещо възмижно ли е захранването да предизвика запек , и какво се прави при такъв случаи.

Разбира се, че можеш Simple Smile "Домашни" означава приготвени вкъщи Simple Smile Не е задължително да си копала лятото градината  Laughing
Кисни ги 1/2 час в студена вода да им паднат нитратите  Peace

Възможно е, давай повече водичка и комбинирай разхлабващи със запичащи храни Simple Smile - броколите много добре действат. Също круши, сливи, тиква (макар че последната ни запичаше нас..)..

# 141
Най-добре ползвай био продукти или такива от село. най-наситени с пестициди, хормони, торове са месата, защото са в края на хранителната верига. Можеш да си купуваш био-месо от специализираните магазини или да ползваш бурканчетата на Хипп с пюре от месо, от което да добавяш в пюрето. Биозелленчуци също се намират в магазините, най-добре си осигури малко повее домашни картофи, защото картофите и ориза са основата на картофи и ориз, но с ориза внимавай щом сте склонни към запек.
И имай предвид, че кисненето на зеленчуците във вода не е твърде сигурен метод за намаляване на нитратите и доста се надценява.
Весели коледни празници, момичета!

# 142
Здравейте момичета! Въпросът ми е - на колко месеца мога да добавя към картофеното пюре и варено цвекло. Имам домашно, а знам че е страшно полезно за хемоглобина на бебетата. Същото питане имам и за спанака?

# 143
Най-добре ползвай био продукти или такива от село. Най-наситени с пестициди, хормони, торове и т.н. са месата, защото са в края на хранителната верига. Можеш да си купуваш био-месо от специализираните магазини или да ползваш бурканчетата на Хипп с пюре от месо, от което да добавяш в зеленчуковото пюре. Био-зеленчуци също се намират в магазините, най-добре си осигури малко повече домашни картофи, защото картофите и ориза са основата на зеленчуковите пюрета, но с ориза внимавай, щом сте склонни към запек.
И имай предвид, че кисненето на зеленчуците във вода не е твърде сигурен метод за намаляване на нитратите и доста се надценява.
Весели коледни празници, момичета!
Поправих си грешките, че чак сега ги видях ( докато пишех малкият ме дърпаше...).
djini_selena,
можеш да слагаш спокойно и спанак, и варено цвекло, но пак на принципа, че добавяш само по един нов продукт, за да можеш да следиш за реакции на непоносимост или алергия (обрив, разстройство...), но е малко вероятно.

# 144
  • Бургас
duhi-puhi мерси за съвета   bouquet

Всъщност днес за първи път предложих пуешко,1 лъжичка в зеленчуковото пюре. Но за начало ползвах изцяло месното на Хип...До колко лъжички месо мога да слагаам в зеленчуковото  newsm78

# 145

Всъщност днес за първи път предложих пуешко,1 лъжичка в зеленчуковото пюре. Но за начало ползвах изцяло месното на Хип...До колко лъжички месо мога да слагаам в зеленчуковото  newsm78
Ами някъде околко 8-10% от цялото тегло трябва да е месото.. Т.е. на 100 гр. пюре - 10 гр. месо. Илииии околко 1 пълна супена лъжица  Hug

# 146
  • Бургас

Ами някъде околко 8-10% от цялото тегло трябва да е месото.. Т.е. на 100 гр. пюре - 10 гр. месо. Илииии околко 1 пълна супена лъжица  Hug

Благодаря   bouquet

# 147
ще задам и аз един въпрос който ме вълнува Simple Smileнадявам се да отговорите.На 8 месеца сме.Захраних на 7 месеца и 2 дни,но от тогава ядем само картоф и тиква SadНе съм  давала нищо друго,но от днес започнахме с месно пюре(домашно заешко)Плюс това "ЯДЕМ" е силно казано Tiredимае дни в които по три пъти в деня съм предлагала пюре но не иска и да близне ooooh!На нашата възрас децата имат 2 3 заместени хранения,а ние изяждаме едва по 20 30 гр.(3 4 лъжички).Малко се отклоних,но сега по същество.Заека ми го донесоха цял замразен и аз директно го прибрах във фризера.Сега когато се наложи вече да го "ползвам" се видях в чудо какво да го правя и как newsm78.Та така:сложих го от вечерта в хладилника да се отпусне(на стайна не е препоръчително до колкото знам)и сутринта го накъсах колкото успях на парчета и отново го замръзих(забравих да спомена че е суров)Според вас правилно ли съм направила?Другият ми въпрос е колко време трябва да се вари заешкото?Търсих в нета но не можах да намеря нищо.Варих само месото 1 час и половина на слаб огън после прибавих и картоф и варих докато и картофа се свари и пасирах.Мисля че стана хубаво пюре,но се колебая да не би варенето на месото да е било много и полезните съставки да са се "изпарили". newsm78Пишете какво мислите.Пиша поста си тук защото знам че ще получа адекватно мнение.Не ми се пуска отделна тема.Благодаря предварително и съжалявам за дългия пост.  bouquet Hug

# 148
И аз така бих направила Simple Smile
В началото месата ги варях повече, защото по-трудно се пасираха.. Нищо му няма - особено ако ползваш от бульона  Peace

Аз бих го сварила, обезкостила и пасирала целия - и след това на кубчета във фризера Simple Smile Така ще можеш най-лесно да си го ползваш  Wink

# 149
Здравейте и от мен  Simple Smile,хайде и аз в тази хубава и полезна темичка Wink
Дъщеря ми е захранена още в началото на 4 м.,вече е почти на 7м. и си хапва всичко,та въпроса ми е понеже сега покрай празниците незнайно защо всички наши роднини решиха като ни идат на гости да носят банани,мандарина и ябълки  ooooh!имам вече в промишлени количества  Crazy,та се чудя дали да не направя и аз някое домашно пюренце  Thinking,прочетох на първата страничка за пюре от банан,но аз мога ли да го направя и да го стерилизирам в бурканчета и ако мога водичка ли да сложа вместо АМ  newsm78.
Мерси предварително  Hug

Общи условия

Активация на акаунт