Юлски бебета 2013 - тема 19

• 34 975
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
Ние кръщавахме каката на Бачковския манастир на Света Неделя. Баща ми беше отишъл преди нас и ми се обади да каже, че е огромна тълпа и най-вероятно няма да минем до обед. Но преди нас върнаха две големи групи, защото кръстниците нямаха кръщелни и ние се промъкнахме с минимум чакане. Много е кофти така да пропадне цялата организация  ooooh!
Аз съм поръчала покани, украси и т.н, защото сама нищо не мога да направя. Надявам се като се приберем пакетчетата да ме чакат.

Ники, мерси  Hug файър-а ми идва скъпичък. И аз го искам само за четене и да ми държи батерията по много време

Пина, аз съм на твоето мнение. Купила съм такъв бански (гащички, тениска и шапка) на каката. Очаква се тя да стои на пясъка, във водата и т.н. Бебето не бих до държала на слънце, за да има нужда от такава защита.
Само дето е хубаво момиченцата (а и момчетата) да са с гащички, че много често се възпалявали от пясъка (според нашата педиатърка).

# 166
Аз имам таблет доста скъп, с клавиатура. Еми не е като лаптоп. На мен ми трябваше за работа, но powerpoint на кирилица дава уникални грешки. Разджурква думите както му падне, ходи го разбери защо. На моменти ме вбесява. Нося го в кабината, само за да ви чета вас, когато ме наглегне скуката. Книгите все още си ги чета в хартиен вид, обичам да прелиствам страници. Не мисля, че скоро ще се пречупя.

Тъй като ненавиждам бански и ползвам само в краен случай, бебешки не смятам да купувам. Ми то ако на морето не ги оставим да щъкат голи - къде. В Америка е забранено да водиш голо бебе на плаж, за да не правиш скомина на педофилите. Тук още не сме озрели дотам, слава Богу.

Наглостта на бабетата по магазините и на шофьорите по улиците е ненадмината!

# 167
Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 18:15 от Niki1

# 168
Здравейте  Hug
Агнес много благодаря за отговора  Hug

# 169
Факт е че напоследък възрастните хора са станали ужасни. Но пък от друга страна ги разбирам. С ужасно малки доходи са и на тях не им е лесно.
На една промоция в Пени, ято баби така жестоко избутаха мен и едномесечното ми бебе (Зар) в количката, че чак стоях втрещена и не вярвах на очите си. И това за едни сапуни  ooooh! Веднъж в Карфур Се наредихме с децата и ММ на касата, а мъж и жена около 50 -60г да са били се прередиха пред нас. ММ се размърка, че това било опашка за майки с колички и явно касиерката го чу и ни извика нас. От цялата опашка, само ние бяхме с деца. Аз като не бързам за никъде (рядко се случва) съм много спокоен човек. Излизам да релаксирам и ми е все тая ако някой ме пререди примерно. На мен дори не ми направи впечатление, че точно тагава някой ни е прередил.
А с колата колко пъти ми отнемат предимство  ooooh! Но аз нали съм с малката Астричка, то кола ли е  Whistling Обаче като съм на ММ с колата и гледам ме изчакват  Mr. Green Странно! но факт. И по паркинзи съм се карала. Що съм спряла на криво? Както съм могла така съм спряла. В него случай друг идиот беше спрял на криво и аз нямах никакъв друг шанс да паркирам освен да се набутам като идиот като него. Да де ама оня идиот се махна, а мен ме погна един тъп бакшиш. Не му останах длъжна, но ми стана гадно. Хем е прав, хем пък е прост  Mr. Green ми и аз съм си права.
Най обичам като спират до мен врата до врата. Е аз 110 кила как да вляза в тая кола? А децата как да вкарам? Нали първо детето мушкам, после и аз се мушкам, че да го закопчея в стола му  ooooh!

Мимс мерси много  Hug Аз снощи го мазах с Медика Идеал - другата версия на Здраве. Определено има ефект. Днес дупето му е спокойно. Все още е с цвят на обелена кожа, но определено е много по добре. Преди това пръсках с ДжинДжира и от него имаше ефект. Проблема е че с каквото и да мажа ефекта е временен до следващото наакване. Днес ака по малко, но пак е редичко.

Днес Ого беше най младият студент в униоверситета. Ходих да подавам документи за стипендия и се наложи и той да дойде с мен. После аз пих кафе, а той спа  Mr. Green Идилия. Казаха ми, че моят вид стипендия е намален от 90лв на 50лв и много тъпо ми стана  Tired Ходих да питам, но колежката от отдела нещо липсваше. Сефте!

# 170
.... Е аз 110 кила как да вляза в тая кола? А децата как да вкарам? Нали първо детето мушкам, после и аз се мушкам, че да го закопчея в стола му  ooooh!

Ах, Агнесано. Това чувство за хумор е велико  Laughing

# 171
  • varna
Пине, като тръгнете на плаж, задължително се обаждай, аз имам същите мераци, да сме си компания Simple Smile
Агнеска, а така, и аз с пежото спирам де както сваря, ама какво съм виновна като живеем на центъра и местата за паркиране са кът, да не кажа, че хич ги няма.
Наглостта на пенсионерите и мен много ме дразни, особено по магазините като окупират само те витрините да четат по пет часа съставките. Ми дръпни се настрани, чети, защо отпред никой друг да не може да си вземе нищо.

# 172
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Мен най ме радват, докато чакат трамвая на спирката - ОХ-кат, пъшкат, цъкат, едва ли не се влачат от умора...А, когато трамвая дойде и има една свободна седалка, ставаш свидетел на филма 300 в умален размер - стъпват един през друг, тичайки с бастуна на рамо и бутайки се сякаш са на английски футбол, сиреч сокър  Crazy

# 173
И аз съм го забелязала това за пенсионерите. И не само в БГ, но и навън съм забелязала, че много хора колкото повече остаряват, толкова някак по- егоистични стават и се държат сякаш целият свят им е длъжен. Сигурно е част от остаряването при някои.

За кръстниците, Пине, си права, естествено. За съжаление единствения човек, за когото си мисля за кръстник не е кръстен, не е и вярващ, че да го врънкам да се кръщава заради нас. Ще му мислим, ако решим.

# 174
Хахаха, Агнеси, Кате лягам си нахилена след вашите писаници.
Лягам, че след малко ще стана. Виктор още е болен, температура, сополи, кашлица.. абе пълна програма вече четрърти ден. Поспива малко и после плаче часове.
В събота сме на преглед при нефролог и сърцето ми се е свило.
Агнес пробвай за Оговото дупе пудра. Проста бебешка. От как кандисах и купих пудра  изхвърлих всички кремове и вече три месеца нямаме проблеми с дупарата.
Бански имаме цял, с висок фактор защита мисля, че е задължителго децата да са с такъв бански или поне с тениски. Най-малкото да ги предпазим от появата на бенки.

# 175
Здравейте,

Скрит текст:
кръщенето
- ние избрахме майка ми по същата причина, че не измислихме някой приятел. Не, че нямаме подходящи, но единият ако изберем друг ще се разсърди и така....ще бъде живот и здраве само с най-близките роднини, въобще няма да правим нещо голямо. Сега разбирам за украси на ресторанти и тн(четох в един сайт). Честно казано ми се стори малко пресилено, сякаш се отмества самата идея - бебето да бъде кръстено. Ние мислим да е съвсем скромно в някое приятно заведение следобед, без тежки обяди и тн...просто почерпка с торта и кафе.
Скрит текст:
Бабичките
- тук в Германия най-лоши са тия на 45-40 години. Някак са много изнервени от живота и вечно недоволни. А немските баби - ми те с тия пенсии някак се чувстват прекрасно и всъщност са много мили и добри. Не съм видяла едно лошо отношение от някои възрастен. Може би е свързано наистина с изнервянето от безпаричието и тежеста на живота.
Моргана - дано всичко мине добре на прегледа! Hug

Скрит текст:
Агнес
- тук има специални паркоместа запазени за жени. Това не е шега, аз в началото си помислиш, че е някаква брутална шега с жените, но не би. Те са по-широки и много лесно достъпни. Във всеки обществен паркинг има такива места. хихи, направо ме кефи Simple Smile

Момичета- реших днес да спра да се притеснявам за това мое момиче и да го ударим на живот:) Е, наистина голям кеф днес - играхме на криеница с пердето, ядохме ябълки, рисувахме( аз рисувам, тя се опитва да изяде молива)....абе всъщност днес някак я видях по един нов и прекрасен начин. Тя е толкова мила и добра, толкова чиста и искренна. Толкова са прекрасни децата, толкова е хубаво да гледаш едно човече как напредва всеки ден и как се справя с нови задачки - днес ще се изправя, утре ще пролазя, после проходя и тн.... и мама винаги ще е до мен и винаги ще ме обича  Heart Eyes Преди да стана майка....хаха, въобще вече не помня какво съм си мислела тогава за децата, но знам, че никога не съм ги обичала прекалено много( една усмивка и толкова), а сега ....е, сега вече съм майка Simple Smile

# 176
Хера и другите, дето подарихте на Калина ваучер......Да кажем какво си купи тя, да се отчетем дето се вика Simple Smile
Казах на баща и да я заведе в Хиполенд и да оползотворят най-сетне ваучера. Та си е избрала: един суитчер, много сладък. Един розов клин. Една книга-енциклопедия за кучетата (тя много обича кучета). И с останалите парички избрала на Боци две играчки. Казала на баща си, че не може да няма и за него.  Heart Eyes Така че за всичко това от сърце благодарим ! Тя сега навсякъде разказва как това било подаръци "от на мама варненските майки"  Laughing

Забравих да се похваля отново от памперсите на Кауфланд. Вече две седмици сме на тях и съм изключително доволна. Даже взехме няколко пакета, та се запасихме. Издържат много, не пропускат и са много мекички и със свеж дизайн. Повече няма да експериментирам с други, това са нашите  Heart Eyes (ако не ги развалят нещо де) От всички 13 марки които пробвах, тези отговарят напълно на критериите ми  Peace

И друго се сетих да ви питам. Сега е пролет, навсякъде са се разхвърчали пчели, оси, и  всякакви насЕкоми. Много ме е страх от ужилване.  (на Боци) Още повече баща му има алергия и се надува целия. Ако и Боци го е наследил и го ужили нещо, не знам какво бих могла да направя. Дали има някакво лекарство за бебенца при ужилвания?  Thinking
Метилпреднизолон, Урбазон, Солу-Медрол. Последният препарат е най-изчистеният. Обаждаш се на ЛЛ на Боци, да ти го дозира. Дозировката е в определени милиграми на килограм тегло. Ако има бърз тип алергична реакция се поставя венозно. Хубаво е в себе си винаги да имаш един флакон Солу-Медрол, спринцовка и игла/за всеки случай/. Иначе от мазилата можеш да ползваш Фенистил гел.

# 177
Добър вечер, мили мами!
Съжалявам да видя, че има толкова много болни. Ние влачим едни сополи, но слава Богу само това, изписаха му Бактробан (възмутена съм от цената за 3гр мазилце!), а аз си пия хомеопатийките и се постабилизирах.
В понеделник му изби първото зъбче, сега не спира да го "ползва" хапейки ме постоянно където свари.
Проходилката я ползва, само, ако искам да го огранича, защото иначе шета навсякъде. Не мога да си обясня как ще спреш детето да се изправя??? Юлиан пълзи изправя се, придвижва се държейки се за дивана настрани, за ръце - не може да прави крачки, сега е решил, че може да стои прав без да се държи, не повече от 5 секунди, но нещо си е повярвал. Simple Smile
За кръстника, трябва да е кръстен! Агнеска, ако искаш да кръстиш децата в арменска църква, предполагам трябва и кръстника да е кръстен там. Мъжът ми беше кръстен в арменска църква, за да се венчаем в православен храм, той се миропомаза. Ако бяхме решили в арменската църква, аз трябваше да се миропомажа. Но всъщност той ми угоди на мен, но той за всичко ми угаждаше, миличкия! :/
Не знаех, че се подарява нещо на кръстник, за дреха. Реших, че щом на сватбата кума е бил водеща фигура, тогава на кръщенето на детето ще е кумата и тя ще го кръщава.
За бабите, днес да нямат някакъв международен празник на бесните баби? Една и мен много ме ядоса. Случайно се видяхме с една приятелка на улицата и се спряхме за малко. Изведнъж изкача от една вратичка една бабо-лелка и с тон ми казва: "Айде, ако обичате да се махнете от тук с тая количка!", аз в първия момент не разбрах какво се е заюркала и я питам тротоарно право ли плаща, а тя започва да крещи, че й закривам витрината. Даже не бях й видяла магазина. Погледнах я и й казах със същия тон: "Хайде, ако обичате да не ми държите такъв тон!". Толкова се ядосах! Ако беше излязла като човек да каже, без да се зъби, щях да се преместя, но да ми се юрка, че й преча с количката с детето, объркала е и църквата, и иконата!
За банските, мисля на Юли да му обувам за пясъка, не ми се струва приятно да му се напълни дупето с песъчинки.
Болните да оздравяват! Hug

# 178
Дейзи, поздравления за победата над килограмите!!!

Относно кръщенетата, малко са съвестните Божи служители. Сега гледат предимно да вземат парите и да претупат ритуала, като не настояват и за кръщелни свидетелства.

Честит бански костюм, Аква, малкият е бонбонче!
Трябва и аз да снабдя К., но пък той вече си има спасителна жилетка  Laughing и ще плува с баща си Heart Eyes

Аз преди да паркирам започвам да изчислявам варианти да не ми затварят вратата на бебето. Агнес, опасна си Hug

Гърл,  напълними душата с това "Ако беше излязла като човек да каже, без да се зъби, щях да се преместя, но да ми се юрка, че й преча с количката с детето, объркала е и църквата, и иконата!"
Й аз така бих постъпила Peace

Лека нощ и болните да се оправят  Hug

# 179
Хахаха, ами така де, що се отнася до детето хич не ми търпи търпилото!
Явно много бързо се изнервям... Ей на, сега даваха по новините, че принц Джордж играл с още няколко ирландки деца, чиито семейства били от различни слоеве на обществото ли беше, в това число с дете на гей двойка и дете на самотна майка. От цялата работа не разбрах, какво като е дете на самотна майка, да не е по-маловажно от принца??? Но всеки си гледа от камбанарията, в случая аз от моята, ама ме доядя на изказването на тъпите новинари!
А защо така се изпоразболяхте всички? Sad
Жалинка, като прочетох за макларъна, искрено завидях!  Blush Може бизнес да завъртиш, хахаха. Вземаш ги от "боклука" и ги пускаш в продавалник на безценица, тююю, хем си си вкъщи по майчинство, хем доходи да правиш, хихихи.
Седя в дневната и уж гледам телевизия, защото телевизора от спалнята е на ремонт, по-скоро на диагностика да открият проблема, не знам колко ще ме одрусат за ремонт, уф... и плещя глупости в темата :/
Отивам да лягам и няма да спамя повече Simple Smile
Лека и спокойна нощ на всички ни! (Без истерии, ревове, кашляния, задавяния от сополи, температури и т.н, разрешава се само някое хапване посред нощ на гладниците, като моя Wink )

Общи условия

Активация на акаунт