Августовски бебета 2013 - тема 3

• 66 150
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
 Интересен въпрос, накара ме да се замисля. За грешка смятам това ,че научих малкия до спи до мен ,а не в кошарата. Когато беше малък така беше по- лесно за мен ,но сега трудно ще свикне в неговото легло. Също е грешка, че вече 2 седмици му давам кисело мляко, но ако не му дам нещо той не ме оставя да се храня спокойно . Идва при мен с проходилката и започва да ме дърпа за панталона и плоче ,докато не получи нещо за ядене . #Crazy

# 211
  • София
Добро утро Simple Smile След отвратителната ми бременност засега имам супер кротко и безпроблемно бебе.(дано така и продължава)
Не съжалявам , че не съм го кърмила. Баща му можеше да ме отменя да го храни, преобува и други дейности си. Излизах без бебе и даже успях да поработя малко Simple Smile Спал е при нас няколко пъти, просто не мога да се отпусна. Считам за грешка, че не познава други хора(освен баба си , мен и баща си) и не иска да стои при тях, почва голям рееев.
Хубав ден от нас Simple Smile

# 212
О да и моята бебка е пристрастена към мама, не признава други хора. Съжалявам, че не настоявах още в началото татко й да се занимава малко повече с нея.
bratz23, защо смяташ киселото мляко за грешка, какво КМ даваш?

И да се похваля най-сетне си има ЗЪБ Simple Smile както и че прави 4-5 ситни крачки без опора Party както и че изгорих една тенджера с готвено докато седя пред компа хихи

# 213
Здравейте и от мен Simple Smile Аз също мисля че сгреших в това че го научихме да спи при нас и сега незнам как ще се отучи....  newsm78 Ами май е само това за друго не се сещам  Joy

# 214
Здравейте момичета Simple Smile
"грешките" с спането и нощното кърмене при мен са съвсем съзнателни. Когато бебка е спокойна си спи в нейното легло, захраних в края на 5 месец, бавно и ненатрапчиво. Игнорирам доколкото мога всякакви подмятания и "съвети", а според ММ няма смисъл да се спори с мен, защото така или иначе ставало на моята  ooooh! Късно започнах с ЕБХ, но сега доста пиш и спорадично ако си отиват в гърнето, още не се изправя без да си помага с опора, но много смешно се разхожда с шезлонга из стаята, с уокъра още не се чувства уверена, пълзи по стаите, шета по всички мебели. Казва 3-4 думички, всичко друго е сложно нечленоразделно изречение, има два зъба и много лиги. Като грешка отчитам, че независимо от разбирането ми защо плаче и се кисели точно когато имам работа, имам моменти в които се изнервям адски Sad

# 215
Давам му на баба кафяво кисело мляко. Захраних на 7м и трябваше да изчакам още месец с км ама...
Ние нямаме зъби, макар че венците са побелели и горе и долу вече 3м. Още не се изправя сам ,но пък с проходилката е фурия. Този месец захранвам с глутен, утре ще дам сирене за пръв път. За следващия месец ще дам жълтък, риба ,пиле и тилешко и ще го запиша на кухня. Какво е вашето мнение за държавата кухня?

# 216
Аз лично не смятам, че има грешки по отношение на гледането на бебе/ дете. И аз си казвах сега с второто няма да правя 'грешки', учейки си от първото. Няма да спи при мен в леглото, няма да кърмя дълго, няма да го приспивам на ръце, няма да го люшкам и разнасям по цяла нощ, ще давам непасирана храна отрано, ще го оставям самостоятелно да играе, ще заспива само и цяла нощ в отделна стая. И така резултатът е,че малката изобщо не свикна да заспива сама в кошарата, въпреки хилядите му опити. Не свикна изобщо с кошарата, макар че каквото и да правим нощес- кърмене, разнасяне, люляне винаги я връщам там. Ако леглото беше свободно, щеше да спи при мен, но то е заето с двамата ми мъже. Толкова често се буди нощес, че нямаше да мога да издържа да я връщам в кошарата. Така стана с баткото. На три год и още е до мен в леглото. И той се будеше хиляда пъти. Забранените неща като люшкане, кърмене, разнасяне, се оказаха единствения начин всички да поспиваме за малко. Приспиването на ръце - тема абсолютно забранена. Какво ли не опитах...дори ' челна стойка' и пак само на ръце заспива. Ако някой може да я отучи моля да заповяда. Тя не позволяваше никак по др начин. Опитахме как ли не и резултатът рев, мн рев и реевввв.... решила съм този път да отбивам на една година. Бебетата се пристрастяват и се будят често през нощта...само за да цокнат два пъти и да заспят. Това не е пълноценно цокане и така вредя само на нея, защото тя знае, че трябва да си прицока и се събужда. Пасирам храната, че иначе се задавя жестоко...не е готова. Рядко давам ябълка или  банан на миниатурни парченца, че голяма драма ако усети нещо по голямо и не финно пасирано. Исках да е по самостоятелна - е не става. Оставям я постоянно, за да свиква....е няма такъв рев. И още си реве. Спокойна е само гушната в мен. Та така от предишният ми опит знаех какво трябва да изгладя, за да сме доволни всички. Е повярвайте ми малката не ми позволи...а опитите бяха хиляди. Оказва се, че детето те учи. Знам, че всичко се израства...тази бебешка нервност, буденето през нощта, заспиването сам в собствена стая, яденето....всичко. просто за различните деца това става по различно време. Дадох си сметка,че колкото и деца да имаш и учейки се от предишни грешки, когато детето не е готово, няма как да го накараш да прави каквото и да е. Затова и стигнах ди извода, че няма грешки....детето само те учи и показва какво и кога. А ние родителите естествено правим всичко добро за тях. И по скоро майките, защото татковците са малко като фон в отглеждането на децата. Затова е и нормално децата да са залепени за нас мамите. Това разбира се е мое мнение по въпроса с грешките. Съзнателно знаех какво да правя този път и съзнателно правих това, от което детето имаше нужда.

# 217
Не съм гледала какво ТРЯБВА и какво НЕ ТРЯБВА.Водила съм се единствено от нуждите на бебето. Кърмене на поискване,включително и през нощта,гушкане,приспиване на ръце,когато е неспокоен,спане в нашето легло понякога и т.н. Бебенцата имат нужда да бъдат гушкани и да не ги оставяме да се съдират от рев,че да не се разглезили. В резултат си имам спокойно бебе.Спи си в кошарата,не е разнасян на ръце,но винаги знае,че ще го гушна,когато е неспокоен. Понякога заспива сам,понякога не. За спането в друга стая,за приемане на непасирана храна и т.н ще му дойде времето.За всичко си има време.

# 218
  • София
Моята голяма грешка беше в самото начало - в желанието си да направя бабите съпричастни на нашата радост, им позволих да дойдат да "помагат" веднага след прибирането ни от родилното. всяка от тях за по месец време. като се сетя за тоя период и сега ми кипва. вследствие на първите два месеца с ментори първо аз страшно се изнервих (честно казано не го очаквах, защото иначе и двете баби са мили, сравнително интелигентни и дружелюбни), второ връзката с бебчето ми пострада, понеже не малко енергия отиваше да се разправям с компетентни съвети, и някои от намесите бяха много агресивни.
твърдо решена съм, ако е рекъл Бог да имаме второ, да се оправяме съвсеееееееем сами!!!

# 219
  • София
Върнахме се от консултация 500г и 1см за месец. Мина психологическата граница от 10кг Wink хихи
След седмица заминаваме на море Simple Smile Дребния на плажа по памперс или по голо дупе, има и някакви плажни гащи , ама за тях нищо не знам???  newsm78
Под чадър с блузка или гол? Ако може някой да даде мнение по тези мои въпроси ??!!! Simple Smile                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

# 220
Има някакви дрешки с УВ защита, ние още не сме затръгвали и не съм мислила, но пък ползвам многократни пелени, които ще ми изпълняват функцията на бански предполагам Simple Smile

# 221
Първите августинчета се гласят за мореее Simple Smile къде ще ходите Alice_Star ? Ние обсъждаме Синеморец, че е по-спокойно.  И браво за десятката, моята сигурно няма и 9, утре ще я теглим.
Плувни гащи ползвахме в басейна във Велинград, по мое мнение не вършат кой знае каква работа, но бяха задължителни. Ако беше се изакала със сигурност щяхме да го видим във водата  Laughing Купихме ги от ДМ, 11 броя в пакет за 7-8 лева някъде.

Аз ще я пускам гола обилно намазана със защитен крем, но по-честичко под чадъра с една голяма XXL тениска-ако видя че изгаря въпреки мазането.

Дрехи със УВ защита съм виждала, но само за по-големи деца, за бебета не съм, а и не знам колко са ефективни тези дрехи.

# 222
  • София
Добро утро Simple Smile
Първите августинчета се гласят за мореее Simple Smile къде ще ходите Alice_Star ? Ние обсъждаме Синеморец, че е по-спокойно.  И браво за десятката, моята сигурно няма и 9, утре ще я теглим.
Плувни гащи ползвахме в басейна във Велинград, по мое мнение не вършат кой знае каква работа, но бяха задължителни. Ако беше се изакала със сигурност щяхме да го видим във водата  Laughing Купихме ги от ДМ, 11 броя в пакет за 7-8 лева някъде.

Аз ще я пускам гола обилно намазана със защитен крем, но по-честичко под чадъра с една голяма XXL тениска-ако видя че изгаря въпреки мазането.

Дрехи със УВ защита съм виждала, но само за по-големи деца, за бебета не съм, а и не знам колко са ефективни тези дрехи.
Благодаря за отговора и аз мисля повече гол да стои. Отиваме в Гърция за 5 дни, че не знаем как ще му понесе морето ? Само не ми се мисли колко багаж ще има това дете  #Crazy Това или ще бъде първата семейна ваканция или семеен АД Wink

# 223
Със сигурност съм допуснала грешки при отглеждането на бебето, но тази, за която ме е яд най- много е, че не дадох залъгалка. От известно време малката започна да си смуче палеца... Мазах с лимонтозу, но на нея взе, че й хареса, та сега ще търся нещо по- гадно Wink Не съм я лишила от ласки, гушкане и нощно кърмене, вземали сме я и в нашето легло, когато е била по- неспокойна. Резултат от консултацията вчера- 10.300 кг. 78 см. 6 зъба и пробити уши Simple Smile

# 224
Да,интересна тема...те според мен грешките тепърва предстоят,но желая на всички да ги сведем до минимум,за да отгледаме и възпитаме добри хора.
При мен лично...ами май трябваше да я слагам по корем от пеленаче,все си казвах,че е още малка,да стане поне на два-три месеца,после тя плачеше от тази 'странна' за нея поза,сега спи и се върти само по корем...и трябваше повече гимнастика,няма пориви да пълзи,с вървенето нещата няма да са скоро. Но не съжалявам де Simple Smile 
Освен това нз при вас как е,но моята принцеса не си държи шишето сама докато пие,ако го пусна ,започва да си играе с него,да чеше зъби,да се полива,да го мята и прочее не по предназначение неща Simple Smile  предполагам това с шишето не го усвои,защото кърмих само,а и сега кърмя още. А за спането през деня свикна на един шезлонг...но нз какво ще стане ако му се случи нещо  newsm78  Crazy
Вие кърмите ли?

Общи условия

Активация на акаунт