Августовски бебета 2013 - тема 3

• 66 185
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
# 436
Здравейте и ние сме добре Simple Smile Почна сам да си ходи вкъщи,но навън още не смее да се отпусне. Ооо и ние правим много бели вкъщи пипа всичко,отваря шкафове и най-обича да седи пред пералнята и да иска да натисна някое копче. На нас ни биха ваксината за която е на 13месеца , бие се в ръката ,при нас всичко мина много добре,малко беше кисел,но температура не ми е вдигал,а и аз винаги му правя компрес с Реванол  Simple Smile Аз искам да питам вашите бебоци говорят ли? Моя казва само -мама,тата,баба,айди,не и да ,но напоследък неиска нищо да казва....  newsm78 Зъби имаме само 2 долни все още, чакаме горните,но нищо не избива... Да попитам мъжките мамита до къде стигнахте с пишлетата ??? Joy

# 437

Моят казва "мама" ,"тате" ,"баба", "деде", "кака". Освен това казва кучето как вика-"бау", кокошката -"ко-ко", патенцето "па-па".
Пишлето го оправихме още,когато беше на 2м.

# 438
  • София
Добро утро.( кучето ме събуди). Детето си спи.Аз още не съм му го водила за ваксина все не намирам подходящ момент.
Моя нищо не казва
, може би мама и амам( но не винаги) минава през някакви периоди през които говори нещо после" забравя" .   Но пък ме разбира все повече. Ходи си стабилно, расте на височина и слабее.новата мода е да яде форми, мнпго му се услаждат. Баба му го гледа почти 4-5 дни седмично по няколко часа много се занимава с него .показва му книжки, чете, учи го на предмети, пее му песни( да е жива и здрава )! За пишлето не съм пипала , гледам дали има секрет или нещо обезпокояващо( нищо не виждам).
Хубав ден ит нас Simple Smile

# 439
Здравейте ,ние освен тате и леля нищо друго не казваме,ние от 11 месеца ходим но и доста често падаме като сме на вън,той не ходи,а тича за съжаление и вече няколко пъти сме по болници,последния път така падна че си наби предните горни зъбки навътре,иначе с пишлето сме до посредата ,като отбелязвам че на 9 месеца го водихме да го дърпат,но както спряхме след 10тия ден да го мажа с крема  така отново му залепна и всичко беше безсмислено,оказа се че кожичката му е тясна и след 3 годишна възраст се отпускала сама и ще си слезе надолу

# 440
  • София
Ние пак сме със сополи, а от тая вечер и покашля.  ooooh! Тръгнали са горните кътници и текат такива лиги, че просто не е истина! Долните наскоро избиха. Голям зор са тия зъби. На ваксината, съответно, пак ще отложа да го заведа.
Иначе си ходи, навън се пуска и ми бяга, но понякога си пада, не може без това. С пишото сме добре - сестрата го забели мнооого отдавна, ММ казва, че от едната страна трябвало още, ама аз не съм сигурна...

# 441
  • София
Здравейте. Имам следното питане- какви документи ви искаха за детските? Аз миналата година пуснах през декември сега кога да отида?
Поздрави  Heart Eyes

# 442
Пак декември месец трябва да отидеш, нужна ти е бележка от ЛЛ на мъника, че посещавате консултация и ви се поставят ваксини, както и служебна бележка от фирмата в която работиш с доходите ти за година назад. т.е до 30.11.2014

# 443
  • София
Благодаря   bouquet

# 444
Здравейте, вчера вадихме песъчинка от окото на малката. Беше гоялма драма, да разкажа - от Неделя започна да си търка очето по-често от нормалното, после клепача се зачерви и решихме, че я дразни косичката - подкъсих бритончето, но следващия ден беше по-зле, дойде ни на ум, че може братовчед й и е бръкнал с пръст или играчка, не дава да се пипне, капнах с 300 зора две капки кърма-без ефект, започна и да сълзи, онзи ден се събуди със залепнали клепки. Водих я при ЛЛ, жената рече конюктивит, изписа ни илачи за над 45 лева, та лечението започна, а окото се влоши, започна да секретира, синьото мънисто на детенцето ми стана червеникаво. Натиснахме я с баща й на светло да го огледаме и видях нещо черничко на ръба на ириса, забито от търкането с ръчичка в роговицата. Хайде този път при Офтамолог, 30-40 минути се борихме аз, баща й и лекарката и успяхме да го махнем. Още чувам сякаш рева й Sad голяма мъка ми беше, сега е доста по-спокойна и весела, не търка окото, а то си възвърна нормалното състояние. Направих ЛЛ на 2 стотинки, а тя най-нагло се оправдава...  #2gunfire отдавна се каня да я пръждосам, но кой друг да избера, тази се води най-добрата в поликлиниката в Дианабад.

# 445
аз затова на лл не се доверявам вече....само на тесен специалист, когато е нещо специфично. вече сменихме един некадърен педиатър с още по-некадърен се оказа за съжаление. при болест сме малко и на самолечение просто, защото ни предписва глупости - от рода отиваме с жестока кашлица, а ни изписва имунокинд. та те са бонбонки за мен без ефект.

# 446
  • София
shenel, радвай се, че се е разминало само с това... с песъчинка върху наранена роговица е могло да стане инфекция и кой знае какво ... заведи я на контролен преглед, да видят има ли раничка все още на роговицата, как зараства. нали си имате предписани капки и други илачи за оченце?

# 447
Да, има раничка, но капем Флоксал и Фуситалмик, засега се възстановява. Тя е много неспокойно дете, не стои и миг на едно място, не даваше дори да й погледнем очето от близо, бягаше и криеше очичките с ръце, добре, че сме били настоятелни, натиснахме я, разстроихме я малко, но стана по-добре, че го видяхме, щяхме да лекуваме Конюктивит, който нямаме...

Иначе, гледам е станало дума за говорене, много й напира приказката, непрестанно нещо си бърбори, тук таме казва думички наподобяващи реални думи, опитва се да казва името на братовчед си на котката, на баща си, казва бабо, дадо, мамо, су (което значи вода на турски),айди, дай, ела-ела.

# 448
Момичета, нашата госпожица преди малко падна за първи ът по-сериозно, претъкули се през преградаа а кошарата, от около 1,5 м....много се разстрои, рева, поду й се на челцето една цицина, сложих студено, така ми каза и предитърката...порева и заспа (беше й време...тъкмо я приспивах когато кво ми щукна да взема нещо от другата стая и я оставих в кошарата, от тези високите, и явно се е преметнала отгоре...) чета тука за повръщания и т.н., не е. не искаше да си стои на краката, защото пищеше. Заспа , но си смуче бибата, виждам я..За какво друго трябва да я наблюдавам? моля ви, дайте съвет ако сте препатвали такова нещо (Лелел, супер се уплаших, представям си тя.....) 

# 449
И четох да внимавам да не изпадне в безсъзнание---амм как да я проверявам, да я будя ли, тя е спяща сега, аз не знам как изглежда човек в безсъзнание, никога не ми се е налагало да видя...

Общи условия

Активация на акаунт