Августовски бебета 2013 - тема 3

• 66 083
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
  • гр.Пловдив
M-g  Hug  bouquet

Ето ,че и ти констатираш разлика,а нали уж по един начин си си ги гледала  Peace

Много е тежък този момент с тръгването на ясли и градини,баткото не е ли бил на ясла?

На мен също ми е адски притеснено,мъчно ми е,болно ми е и супер виновно,че го оставих още на 1г и 2м,при все че баба му го гледа,но няма начин просто,нямаше да можем да издържим финансово,много разходи имаме и т.н...Сега за тези ясли и особено като чета и слушам какво е положението с адаптацията,с това,че ще иска нещо,а те няма да могат да го разберат ,понеже нали не говори добре,че ще се ядосва и плаче детето и никой няма да го бръсне в калабалъка,направо лошичко ми става Weary
Дано да са свестни лелички и госпожите,да са по-човечни и да случи на добри деца,да се сприятелят и да се разбират.... Sad

# 646
Еее,радвам се,че има раздвижване в темата.
Много е труден периода с тръгването на ясли, а мама на работа,но няма как...
Теди,не се притеснявай за яслите.Добре ги гледат децата,нищо че в публичното пространство се разказват други работи. Децата бързо се адаптират,там има занимания подходящи за тяхната възраст и бързо свикват,интересно им е. Пък и в тази възрас много обичат да подражават,така че бързо се научават какво се прави в яслите. Мен единствено ме притесняват болестите.

# 647
Теди, баткото не е ходил на ясла. Миналата година на градина, но стажът му за цяла година е 15 дни. Все носеше вируси и все болни ги гледах. Затова сега се замислям за бронховаксом да давам. а тръгването на работа, и то нова, след 5 годишно майчинство, ми е голям шок. Все въпроси, които ми късат сърцето...как ще се разделя с децата ми, кой ще ги гледа като са болни, ще свикнат ли бързо на градини, ясли....няма да ми стига времето след шест часа през седмицата и събота и неделя, при все че съм свикнала да съм си с тях непрекъснато. Нямаме и баби за помощ....голям стрес е, но пък смело напред и така Simple Smile вярвам, че всичко ще се нареди!

# 648
Имунобор Кидс ще давам за яслата, по повод проговарянето ми прави впечатление, че момиченцата са наистина едни гърди напред като цяло, но и все пак всичко е индивидуално Simple Smile За истериите и сърденето, оставям я да се посърди, като и казвам, че не може защото еди си какво и така, започваме да се учим, че не означава не, въпреки че пробва и баща си, може при него да мине.

# 649
Здравейте и от нас Simple Smile
С говоренето и ние сме до никаде ,прави изречения от 3 думи най-много,всичко е с жестове и мимики ,иначе разбира всичко ,честно казано ме притеснява и мен това НЕговорене,още си заспиваме с биба незнам как ще се отучим,с памперса сме ок ,от 1г.и 2месеца сме го махнали и си казва и за пишкане и акане ....

# 650
mim992,изречение от ТРИ думи е страшно много за дете на 2г. За какво неговорене разказваш? Rolling Eyes
Дай пример. Какви изречения казва?

# 651
  • гр.Пловдив
И аз ще разгледам тези дни по аптеките за някакво сиропче,иска ми се Саностол,но ми казаха,че бил от 3г ..
Да,изречение от 3 думи си е направо идеално,намоя изреченията са тати спи,баба и дедей спи Mr. Green

# 652
mim992,изречение от ТРИ думи е страшно много за дете на 2г. За какво неговорене разказваш? Rolling Eyes
Дай пример. Какви изречения казва?
Мамо айди бръм бръм ,това е единственото му от 3 думи ,всеки ден го карам да повтаря елементарни думи и не иска ,съседчето ни е също на 2 и си говори абсолютно всичко затова ме притеснява

# 653
  • СОФИЯ
Щом детето разбира всичко ,което му се говори няма място за притеснение.ние се събираме с още около 15 деца в парка и има доста от тях (,които са с няколко месеца по- големи),но още не съставят изречения.

# 654
  • София
Леле, ама вие говорите за изречения дори! Ами че няма за какво да се притеснявате!
Мен ме интересува как протича храненето при вас? Спазвате ли някакъв режим, детето стои ли си кротко на столчето, опитва ли се само да се храни, много ли се разсейва? Позволявате ли играчки на масата?
При нас положението винаги както дойде Sad Тъй като е много капризен и сърцето ми тръпне от радост в редките случаи, когато благоволи да хапне повече от 1-2 лъжички, съм допуснала да ми се качва на главата Sad Цяла сутрин прихапва по нещо по малко, после тича да играе, после пак идва да хапне, после на обяд - гладен негладен едвам успявам да му предложа нещо готвено, я яде, я не на крак, ако го сложа на стола, ще седи за кратко и пак скача. ТРябва да е мноооого гладен, за да опита сам да кусне и дори и да се справя добре, предпочита аз да го храня. Иска ми се да съм по-стриктна с правилата на масата, но не ми се получава и предполагам и това е предпоставка за капризността му...

# 655
  • гр.Пловдив
Радея  Hug,

Какво да ти кажа за храненето-пълна лудница е и при нас ooooh!

За режим е абсурд да говорим,човека си прави каквото си иска,на столчето много рядко се заседява,с нас е на масата,циркулира между чиниите на всеки,взима си каквото му е кеф,не съм в състояние да го храня на сила....Иска сам да се храни,яде с ръце и иска с вилица и лъжица да яде сам,какво успява да хапне не ми е ясно,но искам ли аз да му давам започва викане и пишене,затова съм го зарязала да се спасява сам,прави кочина и всичко се омазва ,махнала съм всички килими,за да мога директно да мия паркета Crazy

На мен лично не ми харесва така,защото не мога да разбера какво количество изяжда,много е слаб,четат му се ребрата-12,500кг е  Cry
За него отделно нищо не приготвям,яде салам с хляб,кюфтета,рогчета със сирене,макарони,малко диня,в общи линии слаба работа...за манджички и супички сме мисия невъзможна..

Много се притеснявам ,защото имам чувството,че като не може да говори и да каже каквото иска,детето е изнервено,реве,тръшка се,просто виждам ,че му е трудно....незнам при вас как е,но дано яслата да му внесе някакъв режим и най-вече разнообразие,с гърнето сме до под кривата круша,не ни се получават нещата,изпуснах момента просто....с биберона също се нервирам много,изобщо поставям си оценка една голяма двойка за тези 2 години newsm45

# 656
Ееее, недей така! Какви са тия двойки? Май си си сложила много високи изисквания. Радвай се на детенцето си  и не го слагай в рамки. Спри да четеш статии и форуми и да се измъчваш ненужно- на 2г "трябва" да прави това или онова. Всяко дете се развива със собствен темп. И на гърне ще се научи, и ще говори много. Просто трябва търпение. Всичко с времето си.
Не мисля,че се изнервя, защото не може да говори. Просто са в такава възрас,че искат всичко да правят сами, а не могат и за това се изнервят. Ние само трябва да ги насърчаваме.

# 657
teddynm, натоварваш се с прекалено големи очаквания и към теб и към детето, дъщеря ми няма и 11 кг, има дни, в които изкарва само на закуска и някакъв плод, храненето ни е смесено, т.е помагам и аз, старая се да поддържам режим, т.е сутрин - обед - вечер, но нямаме плътно фиксирани часове, води се по детето, а видиш ли пролука за въвеждане на навик или позитивна промяна, действай леко и ненатрапчиво, нервите са излишни за всички  Hug дъщеря ми редовно остава да спи в нашето легло или се мести нощем, досега не сме успявали да я оставим и на баба и дори за повече от половин час, но не правим драми и да, не прави изречения още моята Кифличка  Joy

# 658
  • София
Ние днес бяхме на консултация. Вие може да сте 12кг, но ние сме 10.4кг. Колкото толкова, вече съм се примирила, изглежда си по-дребничък, за храненето казах вече как стоят нещата. Детската кухня я харесваше що годе, но моето готвене - никак.
Това е хубаво, че твоят се опитва сам да се храни, колкото по-самостоятелни, толкова по-добре. И моят се ядосва като не го разбирам, сочи ми нещо, крещи "Ааататююю!" и аз съм така:  Tired Ъ?

Както и да е, спрях да чета разни статии и книги за възпитанието, просто защото много неща ми се сториха страшно нереални. Но в квартала познавам едно момче на 1г6м някъде, което говори всякакви думички, слагат му памперс само за през нощта (и не се напикава повече от веднъж дневно, примерно), сам си изхвърля гърнето като се изпишка и... поназнайва цветовете. Как го е възпитала майка му? Ами не е майка му, а баща му, още от изписването той го гледа, а тя работи...

Та, деца всякакви, отпускаш се, приемаш детето си каквото е, а то е разкошно при всички случаи и това е! Поне аз така се опитвам да разсъждавам...

# 659
Да, децата са разкошни. Моят тежи 11кг. Не иска изобщо манджи.Кара само на мляко ,салам,кашкавал,но поне обича плодове и зеленчуци. Гледам не се се притеснявам,важното е да е здрав.
Големият ми син проговори от много малък и много правилно. На 2г цели изречения казваше,кратки стихчета, песнички. Малкият изобщо не е така. Все още си е чисто бебе,казва само отделни думички,но пък се опитва всичко да повтаря. Обаче казва по една сричка от думите и е много забавно.
На слама казва "пупа", на водата- "дам", на гроздето-"го", на динята- "дин"...и така.
Всяко дете си е различно и се развива със собствен темп.

Общи условия

Активация на акаунт