Августовски бебета 2013 - тема 3

• 66 086
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • гр.Пловдив
Valian,Радея,Nicolla  bouquet Hug 4470

Благодаря за включванията и хубавите постове,много се радвам,че споделяте за мъниците,давате хубави съвети и примери,всичко това ми действа адски позитивно  bouquet

Аз ще се спра да ровя,чета и правя някакви сверки относно какво може и трябва за съответната възраст на детето и т.н,защото както каза Радея почти всичко е адски нереално,взаимствано от запада,тотално са се променили нещата от наше време ,изобщо,ако тръгнеш да гониш тези нормативи ще се побъркате и ти и детето... ooooh!
Каквото -такова и колкото-толкова,въпроса е да са здрави и щастливи децата,а и ние покрай тях Heart Eyes

# 661
  • велико търново
добър ден мами не съм влизала много отдавна имам въпрос кога приключва 2-та година майчинство и кога се изплащат паричките Simple Smile

# 662
Майчинството приключва в деня ,в който детето навършва 2г. На мен последните пари ми ги платиха много бързо -10-15 дни след това.

# 663
  • гр.Пловдив
Valian,какво значи последните пари-някаква сума след последната вноска майчинство?
За какво? newsm78
За пръв път чувам Shocked

# 664
В зависимост от рожденната дата на детето, майката получава изравнителен превод за съответните дни, тъй като НОИ превежда стандартно на всички месец за месец.

# 665
Точно така.Последните пари са не за цял месец,а само до рождения ден на детето. Моят е роден на 6.08 и съответно ми платиха за август от 1 до 6.Или ако трябва да съм съвсем точна-4 работни дни.
Теди,твоето дете прието ли е на ясла? Кога ще тръгва?

# 666
  • гр.Пловдив
Не е приет на това класираме,чакаме следващото,но се обнадеждаваме,че ще има още свободни места,та все ще го вземат-така поне обеща директорката...

# 667
Септември се освобождават доста места.Най-вероятно ще го приемат. Успех и дано бързо се адаптира.

# 668
Е,мами, усвоихте ли вече повечето техники, описани в наръчника? Laughing http://roditel.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0% … 0%B9%D0%BA%D0%B0/

# 669
  • гр.Пловдив
 newsm62  Valian,покрила см всичките и  особено последния компонент  е усвоен 100%,само че съм любител на биричка и вечер блажено си цъквам по едничка с 2,3 цигарки на терасата за отпускане на парата Mr. Green

# 670
 cheers
Другите мами къде сте? С Теди си го обърнахме на чат. HugНе че не ми е приятно, но ще се радвам и другите да се включат.

# 671
  • гр.Пловдив
И аз това се чудя,като гледам само колко маминки и бебенца августинчета са записани на първа страница,с какво голямо желание е правена страницата и всичко останало....,а пък едва третата тема и вече няма никой Weary

# 672
Повечето отчетни замират полека, тъй че е нормално, не се коркайте, грижите си казват думата, а наръчника мисля всички го покриваме  Joy

# 673
  • София
Добро утро Simple Smile Аз си ви чета редовно.Всякаш няма с какво да се включа, а не е точно така.
РД ден мина съвсем обикновено, първо на катерушки и батут после с баби и дядовци. Simple Smile
Направих му профил в сиситемата за ДГ, пише че е на 11то място в чакащи . Свободни места "0" Wink Не знам какво означава? Виждаме се относително редовно с 2-3 деца(родителите казват че трябват връзки и пари за прием в ДГ или ясли).Аз пари няма да давам, засега се справяме с баба му Wink ходя редовно на работа от два мес.
Пробвахме да махнем памперса (цяла седмица) той ми казва "пиии" когато е свършил работата и така се отказахме...
С говоренето също сме назад. И аз като Теди чета някакви теми за бавно проговаряне и т.н. Мисля септември да го заведа на невролог.За една консултация.
Казва около 20 думи, струвами се малко  newsm78
Прави и няколко изречения, цитирам - Дай Ава(дай вода) Не кола,  Не гол гол (не е топка) От това сядя че явно не му обяснявам като хората. И сега се поправям, обяснявам, говоря бавно на нивото му да ми вижда устата( когато позволява). Е това е от нас...   bouquet
а и на море ще ходим от събота Simple Smile

# 674
  • София
Децата са ни разкошни във всички случаи, както е рекла радея  Party Heart Eyes И аз съм на този принцип, гледам да не се заглеждам прекалено.
Моят е 14 килца, ако случайно се отплесна и забравя обяда, той ще си ме подсети.  Mr. Green Преди година се притеснявах, че е доста ящен и ще стане дебеличък, сега съм спокойна - яде ли само полезна и хубава храна, знам че всичко е наред.
 За гърнето се научи, с говоренето - май ще е далече този момент  Thinking Повтаря след мен последните ми думи от изреченията, ама в такъв вариант, че само аз ги разпознавам  Crazy Вечер му разказвам приказка, любима му е една за едно семейство котета  Party Когато си легнем, вика "татин татата, мама ма, маумау" , което значи, превеждам "разкажи ми за тати Котарак, мама Котка и малкото Коте"  Joy
Сега наскоро, за рожденния му ден, едни приятели му подариха летище. Е, няма такъв кеф  Whistling  Застоява се с часове около него, никога досега не е играл толкова целенасочено и съсредоточено. Пуска колите по пистите, качва ги с асансьора, разхожда малките играчки по кулата и иска играчките да се срещат на върха на кулата и да си говорят (да н'си помислихте, че сам стои на летището  Mr. Green  hahaha ) Мислех, че бързо ще му омръзне, но вече десет дни си играе така, няма признаци да му доскучава.  Party
 За яслата - изобщо не си го представям.  ooooh! Просто не е момента според мен...  Tired да видим.

п.с. хехе, не може да бъде Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор.

Общи условия

Активация на акаунт