Августовски бебета 2013 - тема 3

• 66 085
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Току що разбрах, че дребния е класиран за ясла. Не знам дали да се радвам или не, толкова мисли минават през главата ми  Crazy знаете ли от яслата ли ще ми се обадят или аз да отида?

# 676
  • гр.Пловдив
Ти трябва да отидеш и да започнеш с набавянето на документите,че нали течат и срокове,да не закъснееш Peace

# 677
В сайта на ИСОДЗ имаш писмо, което те уведомява за документите, които са Ви нужни, както и срока, в който трябва да се запишете, но при всички положения звънни в яслата, а ако искаш да го пускаш сега успоредно трябва да правиш и изследвания. И честито  Simple Smile

# 678
  • София
В сайта на ИСОДЗ имаш писмо, което те уведомява за документите, които са Ви нужни, както и срока, в който трябва да се запишете, но при всички положения звънни в яслата, а ако искаш да го пускаш сега успоредно трябва да правиш и изследвания. И честито  Simple Smile
Благодаря Simple Smile Оффф доста ядове с документите. Отидох до яслата по съвет на Теди (директорката била отпуска  newsm78 ) Заместващата и хич не беше на ясно с документите за таткото (той е ЕТ) не може да ми обясни от НАП ли иска или от общината! Казаха ми да изчакам за изследванията ,защото щял да тръгне най - рано през октомври. Нямало адапционен период (почасово да го водя в началото) Питах за дрешки и пантофи (обувки)  за яслата- нищо конкретно не каза, не че нямаме ама все пак си е разход. Сестрата ми обясняваше за картони, карти, ваксини....и т.н. ЛЛ ми каза друго?  #Crazy
Аз не бързам да го давам, ама ако вземат октомври ще плащам ли такса  за септември?

# 679
Няма да плащаш такса за септември, а от месеца, в който посещава. По въпроса за документите за таткото питай в темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=848024.0

# 680
  • София
Следя е темата Wink и аз това му казвам на ММ , ще питам в форума Wink днес извадихме два документа за него. Утре ще си взема моите и в сряда мисля пак да отскоча до ДЯ  Blush

# 681
Относно дрешките ги искат с тип анцунг, т.е  да  са лесни за бързо обличане, обувките да са с лепки, в раницата/чанта един резервен комплект дрехи + пижама според сезона, пелени/памперси, ако не сте ги махнали, шише с вода, шапка според сезона.

# 682
Питайте за пижама. При нас не искат. Трябва да осигурим термометър, лигавници, лъжичка, памперси, сухи и мокри кърпички.
Дрешки за там съм подготвила анцук, потник, тениска, чорапки, обувки и пантофки с лепки, защото сама си ги обува. В раничката резервни дрехи- по два комплекта от всичко, вкл. и пантофи още едни.

# 683
  • гр.Пловдив
Леле,то всичко да се набави пак ще гръмнат към 200лв  Crazy

Ние още чакам класиране,за сега удържаме фронта,добре,че майка ми още не е започнала работа,ама е въпрос на дни и тогава  наистина няма кой да го гледа и ще е чудо,ако не се освободят местата.... ooooh!
Мислехме вариант за частна ясла,има в близост да нас -415лв е таксата,ако се напънем и с помощ от баби и дядки ще плащаме в краен случай-к'во да прави човек.. #Crazy

Още не съм започнала с набавянето на никакви документи,но в държавната ясла е чудо на чудесата какви неща ти искат-документ,че нямаш задължения към общината-неплатени данъци и дрън-дрън,васерман,бележки от работодатели...дълга и широка ooooh!

Коцето го хвана някакъв летен пак-разтройство и липса на апетит,педи каза,че бил 24-часов вирус и да съм следяла за температура и да не се влоши и обезводни...Междувременно купих БИОЗИН и ще започвам да давам.

Бибата не си я дава,на гърнето ме разиграва както си иска,там в яслата ще му сипят да хапне  Mr. Green

# 684
  • София
Аз я питам заместващата какво ще трябва (дрехи и обувки), тя ми мънка нещо.Мисля да поръчам на Геокс обущета(тип спортни с лепки) да не му се запаряват краката, все пак ще е цял ден обут с тях.Ама не знам дали ще разрешат?Та може и повече от 200лв да фръкнат.Ама то беше ясно , че колкото по-големи стават толкова по-големи разходи Simple Smile Само здрави да са   Praynig

# 685
Ооооо, тепърва се започват болестите. Междудругото търся баба, която да гледа децата, като са болни. Ако някой има и ми я препоръчва, моля да ми пишете на лични, че вече съм отчаяна.

# 686
Аз я питам заместващата какво ще трябва (дрехи и обувки), тя ми мънка нещо.Мисля да поръчам на Геокс обущета(тип спортни с лепки) да не му се запаряват краката, все пак ще е цял ден обут с тях.Ама не знам дали ще разрешат?Та може и повече от 200лв да фръкнат.Ама то беше ясно , че колкото по-големи стават толкова по-големи разходи Simple Smile Само здрави да са   Praynig
Ако си от София, на Дондуков около Операта има магазинче за обувки и пантофи с много добро качество, шият се за износ за Германия. За КК пантофите също са ми давали много добри отзиви.

# 687
  • гр.Пловдив
Маминки моля да ми споделите едно примерно дневно меню на вашите дребчовци,което наистина изяждат за деня и по -скоро като количество ме интересува Peace

Ето го и нашето "меню" от днес :

300гр попара изядена на 2 пъти
1/2 парче пица
пакет Кроки
2 парченца диня
 Shocked

Манджите и супите са мираж,детска кухня не се признава също,изобщо чудо Crazy

# 688
От днес:
закуска - овесени ядки с сирене, масло и мед
втора закуска - половин принцеса с кайма
обяд - половин порцийка супа топчета
следобед - малко питка и две круши
вечеря - 2 лъжици кисело мляко + 3 бисквити

Порцията и е около 200 грама

Имахме един период, в който не се минаваше без т.нар. крокита, но с един пакет изкарваше по 3-4 дена, а сега ако се наложи се залъгва с някоя солета или бисквита, като бисквитите са максимално изчистени откъм състав, не давам магазинско сладко, навън според ситуацията може да разреша само да опита и то ако е нещо без шоколад.  

# 689
Привет!
Отдавна не съм писала, да се отчета и аз по темите Simple Smile
Днешно меню: Закуска- кисело мляко с мюсли (нямам идея колко се пада като грамаж, но със сигурност е под 200гр. ) +банан, обяд- пиле яхния от кухнята (190гр.) + банан, следобедна закуска- кисел грозде (190гр.), почерпиха го кексче в един магазин, после една съседка му отчупи парче царевица, което не изяде цялото, вечеря- супа борш от кухнята, която не изяде цялата и похапна от нашата вечеря- риба и краставички Simple Smile Не мога да се оплача от неядене Simple Smile Понякога има периоди, в които изяжда 1/3 от посоченото, но минават за няколко дни. Манджи похапва всякакви, но плодове, различни от банан, ябълка и диня, не вкусва. Солети, бисквити купувам рядко- като види някъде или ако го почерпят. Сладоледи купувахме почти всеки ден лятото, но задължително след обяда или закуската.
На ясла сме от октомври. Медицински картон, имунизационен паспорт предадохме още със записването през май, сега ни предстоят паразитите, кръв, урина и Васерман. Без памперс сме вече и за следобедния сън, но от яслата ми казаха, че е политика на ОЗД-то децата да спят с памперси там. Ще пробвам да предложа да нося протектор и да не му слагат, но да видим.
За пантофки вкъщи ползваме едни от Декатлон- много леки и удобни, водят се обувки за гимнастика, с тях ще го изпращам на градина. Искат ни пижамка, резервни дрехи, пантофи и мокри кърпи. Вода има там, събират се пари за санитарни материали.

Общи условия

Активация на акаунт