Августовски бебета 2013 - тема 3

• 66 120
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
  • велико търново
добър ден Simple Smile това време много гадно,пак ни затвори вкъщи,2 дена хубаво 5 дена вали #Cussing out моята мома по4на да сяда без да я облягам назад даже и слагам игра4ки от пред и тясе навежда и си ги взема,но сама не може да сяда още,като е в легнало полужение напъва се на става ама не може,като я сложа по корем мъ4и се да пълзи ама...не може да се изправи на колене,трябва ли да се притеснявам  Rolling Eyes като гледам и 4увам доста бебета на наще месеци да напред с нещата  newsm78

# 106
Всяко бебче е индивидуално, ако се притесняваш, когато ви е консултацията, нека педи направи оценка на моториката Simple Smile

# 107
добър ден Simple Smile това време много гадно,пак ни затвори вкъщи,2 дена хубаво 5 дена вали #Cussing out моята мома по4на да сяда без да я облягам назад даже и слагам игра4ки от пред и тясе навежда и си ги взема,но сама не може да сяда още,като е в легнало полужение напъва се на става ама не може,като я сложа по корем мъ4и се да пълзи ама...не може да се изправи на колене,трябва ли да се притеснявам  Rolling Eyes като гледам и 4увам доста бебета на наще месеци да напред с нещата  newsm78
Няма какво да се притесняваш. От това,което описваш бебка е много добре.

# 108
  • София
Не се притеснявай, и аз мисля, че е добре. И моят не може да пълзи на коленца - само по коремче се влачи от 2 седмици някъде започна така изведнъж и сега не мога да го спра една пелена да сменя Simple Smile Ще видиш как от раз ще започне сама да се придвижва Simple Smile
Ние бяхме вчера на консултация - 400г за последния месец и 2см е порасъл - 8700г и 73см.   Kissing Heart
Аз много се притеснявах с килограмите, защото месно зеленчуково не накусва, а кашите - няма и 200г на ден, всичко друго е кърма.

# 109
  • гр.Пловдив
Не се притеснявай, и аз мисля, че е добре. И моят не може да пълзи на коленца - само по коремче се влачи от 2 седмици някъде започна така изведнъж и сега не мога да го спра една пелена да сменя Simple Smile Ще видиш как от раз ще започне сама да се придвижва Simple Smile
Ние бяхме вчера на консултация - 400г за последния месец и 2см е порасъл - 8700г и 73см.   Kissing Heart
Аз много се притеснявах с килограмите, защото месно зеленчуково не накусва, а кашите - няма и 200г на ден, всичко друго е кърма.

И ние сме така,аз писах по-горе,как ли не ги смесвам,какво ли не ги правя тези месни и зеленчукови-не и не ,не иска и това е,направо повръща Sick Само изхабявам пюренцата....,засега съм спряла да давам,защото няма никакъв смисъл,след около месец ще подновя опитите...

# 110
Моята беба от 2 дни започна да се изправя самичка в леглото, много е смешна като й умалеят ръцете и туп и се започва един бурен смях и това по цял ден. Мъчи се да пълзи, но още не е разбрала как точно става номера. Преди седмица имаше хрема, пръсках стеримар и вече отшумя. Аз също мисля, че е от зъбите, защото забелязвам и загуба на апетит. Когато избиха долните две зъбчета беше по същия начин- отказваше зеленчуковото пюре, но явно всяко нещо с времето си идва на мястото.

teddynm, пробва ли да смениш лъжичката, с която даваш пюрето? Моето бебе, си харесва лъжицата на чико и не признава никоя друга Simple Smile

# 111
  • велико търново
благодаря ви много ме успокоихте,на 24 юни сме на консултация ако до тогава няма развитие ще приказвам с педито;) ние днес за първи път ядохме гриз и много го хареса,сложих сиренце,сложих и малко захар,но попарата с 300зора я яде Simple Smile не знам защо така днес и дадох и телесшко остана риба и свинско да и дам и мисля да я записвам на кухня ,вашите детски кухни след колко месеца са?

# 112
Детската кухня е от годинка.

# 113
  • гр.Пловдив
При нас е от 10м Peace

# 114
И при нас е от 10м. Но аз едва ли ще смогна да го захраня с всичко преди 11м.

# 115
Привет и от нас Simple Smile завърнахме се от Острова, ваканцията ни беше супер, времето също, за 3 седмици валя само 2 дни, а тук е наводнило навсякъде. Полетите минаха добре, на границите не ни искаха никакви други документи освен паспортите. Взехме оттук само коша за кола, че през деня само в него заспива... странен вкус за дрямка. Там ни чакаха приготвени и количка, и кошара, и стол за хранене. Количката е Хоук и впоследствие я купихме от приятелите на зълва ми. Липсват ми безупречните тротоари и многобройните площадки и детски градинки  Flutter

Нашата кокона става опасна вече, пълзи много  бързо, шляпа с ръчички като хлебарка, изправя се за каквото може и започва да оглежда обстановката за евентуална беля, много й пречат пъзелите на земята, постоянно ги разглобява и разпилява. Пада чат-пат и удря я скула я чело, леко се насинява, давам разтворени гранулки Арника Монтана и синките отминават бързо.

Отскоро казва "момооо" и "айдееее" Simple Smile) дори в самолета не спря да го повтаря, стюардесите решиха, че недоволства от скоростта на полета Simple Smile  

Яде 6 пъти - в 8.00 кърма, в 10.00 дом. кис. мляко с бисквити, в 12.30 зел. или месно пюре, 16.30 каша с плод. пюре или грис/кисел, 20.00 кърма, 1.30-2.00 кърма.

Буди се често нощем, опитвам се да я излъжа с бибата, но не винаги се връзва, през деня спи 3 пъти за кратко 30-40 мин.

Още няма ни зъб ни нищо, обличането и смяната на памперс е кошмар, все едно пумпал се опитвам да облека.

Проходилка не ползваме, стъпва си с крачета съвсем боса или с кожени буйки.

Чао засега.

Последна редакция: чт, 01 май 2014, 11:30 от shenel

# 116
Да продължа с описанието на начините за приспиване Simple Smile най-лесно и бързо заспива в коша си за кола, по-рано бях споменала, че й е любимото място за кратка дрямка - около 40 минути. Слагам я, заключвам коланите и давам залъгалката... за 5-10 минути е готова.
В нейната си кошарка заспива много рядко .. ако е страшно уморена или просто ако е на кеф, не стои легнала, надига се и мрънка, протяга ръчички и казва ммоммммоооо, страх ме е да не падне, затова не я оставям често там.
След обяд спи в количката и то в случай, че не се отбиваме до близката площадка, съберем ли се с други бебета от квартала настъпва едно оглеждане, бърборене, пищене....
Вечер я приспивам на гърда, а ако не успея взимам я при мен в спалнята гушвам я стегнато Simple Smile и пак със залъгалката, мрън мрън 5-10 минути и се унася, но й е рехав съня, да не мръдне някой и е ококорила очички.
Буденето ни най-често е с плач, но през последните няколко седмици се случва и да се заиграва като се събуди и не бърза да ме вика.

# 117
Здравейте мами и от мен! От доста време не съм се мяркала тук.. Първо хубавото време все ни караше да сме по разходки, после празници...
 Иначе при нас какво ново..? Бебата расте. Фурия е вече голяма. Също и тя не лази. Върти се от гръб по корем и обратно нон стоп. Опитвах се да и покажа как да лази, да се научи, но не става..Казаха ми, че не е проблем, доста деца не лазят или се научават след като проходят.
 Със захранването до къде сме.. вече дадох глутен.Захраних го с каша на Хумана със сухар вътре. Основно го захранихме да може да слагам сухар в пюрето на обяд и заради попарата. Бебата продължава да яде четири основни хранения на ден - сутрин АМ, на обяд- пюре , следобяд каша или попара, вечер АМ. Междинно вмъквам някое плодово пюренце, ако не е изяла всичкото пюре на обяд слагам по една бисквита в плодовото.... попарата я редувам следобед с кашата, понеже доки ми каза, че не може да махна млякото. Малка е още да остане само с един прием на мляко. Та гледам на калории да го докараме.От месото яде пиле,пуйка,заек и телешко.. Остава да захраня риба Simple Smile Иначе месните пюренца повече ги папа от зеленчуковите. Пиле с тиква и тиква с картоф и пуйка са и любими никога не и остава от тях  Wink
 Обаче още си нямаме зъби  Sad От доста време я мъчат... чеши ги, едни лиги се точат ама нищо.. Всички казват да не го мисля, никой не е останал без зъби, ама ми е притеснено нещо  Thinking Има ли някой бебок дето още няма зъбки като нас?

# 118
  • пловдив
  baby_neutralЗдравейте и от нас,най-накрая!Все не ми остава време да влизам тук,иначе попрочитам по малко... Grinning Нашият юнак е много палав и енергичен. #CrazyВече очите ми са не на 4 ами на 8  #CrazyТака вече сме почти на 8 месеца,тежим 11 кг.  Embarassed и сме 75 см.Хапваме много добре,даже идеално.На кухня сме от 1 месец и съм много доволна,защото вече се чудих какво да му готвя.Имаме 2 зъбчета,лазим стабилно,стой си седнал -макар и трудно-в смисъл не стой мирно,изправяме се в кошарата и ни е много кеф....Казваше Тати-първата думичка,сега само се бабосва,което ми е странно,защото нямаме баби при нас .А и не ги вижда толкова често,че...на 2 месеца веднъж.Но....баба му харесва и така.Пее си,вика когато е недоволен а като му кажа Браво почва да пляска с ръчички.Вече имаме и две падания от спалнята,но без травми.Просто е голям въртел.Не спира дори като спи.По цяла нощ го чувам как се мята в кошарата.Режима за сега мога да кажа,че го удържаме-сутрин към5-6 яде,заспива пак и се буди към 8-9.Разходка задължително,вече е топло и да вали слагам дъждобрана и пак сме навън.Само дето в количката вече не спим,защото неможе да се въртим-тясно е а сме и вързани.През деня понякога спи по 1 пътза 2-3 часа,а понякога 2 пъти по за 40 минути.Вечер го къпем -вече в банята-към 21 часа,слагам го в кошарата ,давам шишето с млякото и излизам от стаята.Когато е много уморен заспива докато яде,ако не след като го изпие малко си играе и заспива.После само го завивам.....Така заспива и през деня.Много се радвам,че успях да го науча поне за това да е по самостоятелен-т.е. да си заспива сам и да си спи само и единственно в кошарата.Проблема е че по цял ден сме само двамата и ако не ме вижда почва да плаче.....Дори да е с баща си в един момент почва да плаче и иска да го взема и така се гушка миличкия.....Иначе е много общителен-закача се с хората,смее им се но...приспи ли му се,или не ме вижда...Ох,много се разписах.....Ще се старая да бъда по активна.....

# 119
  • велико търново
mashtki спокойно и ние нямаме зъби а ни мъ4ат от 4 месец Sad побелели са и венците,лиги -бол но...нямаме още зъбки и ми казаха 4е колкото по късно толкова по-добре Simple Smile ще излязат споко Wink наща много пищи направо някой път отка4а  Joy и като по4не да си вади езика и да фъфли и хвърля баластра ужас и да вика тттттттаааааатттттта Joy айде мацки от утре го дават хубаво времето,вадете коли4ките Simple Smile  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт