Августовски бебета 2013 - тема 3

• 66 157
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
А,не че някой ме пита,ама да си кажа мнението аз за залъгалките,че явно е някакво 'модерно' да не се дават. И са наплашени хората незнайно откъде. Всичките ми приятели,които са съвсем отскоро родители 'тормозят' според мен бебетата си и себе си като не им дават биби и нещо за коликите,защото коликите се израсвали,а бибата правила зъбни проблеми. Истината е,че бибите и сукането по-точно успокоява нашите бебета,следователно и нас и ни прави всички по-добри. Simple Smile  ако тя липсва,се търси заместител,т.е. пръстчето,а то е много мнмого трудно за отучване години наред, включително че се и деформира палеца. моята беба просмука биба чак като тръгнаха зъбите и сукането е с причина,като е гладна,нервна,като нещо я боли, явно й помага. Е,защо трябва да я лишавам от нещо подобно? Не считам че е проблем. Рано или късно или сама ще спре или бибата ще я вземе щъркела и край :-:-)  всеки сам решава кое е най-добро за неговото детенце,просто виждам притеснението и понякога срама на майките от това,че бебето суче биба.

# 226
За шишето, пре нас ситуацията е 1 към 1 с вас ,но най-интересното е ,че когато беше на 2 ,3 месеца си го държеше сам явно го беше страх да не му го взема че вечно беше гладен Grinning
Аз също съм за бибата ,особено сега с тормоза от зъбите. Доста успокоително действа сукането и определено е по -добре биба от пръстче

# 227
Всяко нещо, което работи добре за бебе и са спокойни родители и дете е ок. Това е моето мнение, иначе и дъщеря ми е основно на кърма все още,  нощем също Simple Smile

# 228
Шишето и моята го използва за игра, но ако е много жадна първо се напива, после си играе, пръска се и т.н.
За залъгалката съм с две ръце ЗА и нито ме е срам нито се притеснявам от някого или от нещо, те си имат предназначение, а и бебетата имат нужда да сучат до 2 годишна възраст, то им е вроден рефлекс, не се забравя нито се отучват така лесно и наистина много се успокояват като цокат. Има си време за всичко.

# 229
  • София
Ние нямаме биба, нито пръстче смуче. понякога го слага в уста, но за кратко. Още се кърмим и то доста интензивно, денонощно. Като беше по-малък редовно правех масажи и чат-пат гимнастика, но не пълзи на коленца, нито се опитва да стъпва на крачета. Единствено се научи сам да слиза от спалнята заднишком, постоява малко на пръсти и тупва долу по дупе (леглото е ниско, та не е проблем). До скоро дори не можеше да сяда сам, но грешката беше моя - просто аз го слагах седнал като го оставях на пода и на леглото. Спрях да го чучкам и вече сам си сяда. И той не знае да си държи шишето.

# 230
Ооо,aз дa кaжa,че от вчерa включи зaднaтa скорост. Слизa и седи чaкa дa реaгирaм.
И още нещо се сетих,че не си купих бейби кукър още от нaчaло нa зaхрaнвaнето,a двa месецa почти по-късно. Изключително съм доволнa.

# 231
Ооо,aз дa кaжa,че от вчерa включи зaднaтa скорост. Слизa и седи чaкa дa реaгирaм.
И още нещо се сетих,че не си купих бейби кукър още от нaчaло нa зaхрaнвaнето,a двa месецa почти по-късно. Изключително съм доволнa.

# 232
Моя юнак си държи  шишето обаче не го дига да пие ,а само да си чеша зъбките  Grinning Да лази не може опитва се обаче си забива главата и почва да мрънка и да се ядосва  newsm61  Опитва да и да се подига да се изправя,но за сега безуспешно,иначе се върти и търкаля по цялата спалня Simple Smile
За биберона аз също съм ЗА   smile3501  smile3504

Още е раничко ,но трябва да се мисли от сега поне аз мисля де  smile3521
Вие как  и къде мислите да отпразнувате първия рожден ден на ваште бебоци ,ще се радвам да споделите идеи  smile3510

# 233
  • пловдив
Здравейте ,мами и дечковци!! Grinning Влизам набързо да надникна и да дам някакъв отчет и аз.Вече почнахме 10 месец и няма спиране това дете!Тежи 11 кг и е 76 см.Лази,пипа навсякъде,отварят се шкафове,врати,всичко се проверява,пипа и разбира се-опитва на вкус.Незнам как е при вас ама ние всичко слагаме в устата.Каквото и да е!!!!С яденето и спането-проблем никакъв,още сме само на думичката Баба и бръмчене някакво.А сега сме на викане-вика по цял ден,кара се когато нещо не му е както трябва или ако ние му се скараме.Хапе,и то доста силно със 4 зъбчета.За него е забавно но...си боли доста....Мисля че скоро ще проходи,защото като лази все гледа някъде да се изправи и прави стъпки.Особено дивана в хола му е много удобен. Laughing

# 234
  • СОФИЯ
моето детенце изкара стомашен вирус с висока температура  Cry,слава богу овладяхме нещата за 24 часа,но се беше обезводнила и милата беше много унила.за пръв път ми боледува,много ми беше мъчно.отделно и`пробиват горните зъбки и "картинката е пълна". ooooh!иначе вилнее с пълна сила,пълзи,ходи като я държа за ръчичките.

# 235
Ох, милото детенце, добре че бързо сте го излекували, в същност с какво го лекувахте, ние още не сме имали стомашно-чревни проблеми, но рано или късно ....

Моята шушона миналата седмица правеше 4-5 ситни крачки без опора, а тази седмица нещо  мързи Simple Smile явно и това е на периоди хихихи

А тази нощ такава инвазия на комари имаше към 4-5 часа, слагам един тънък прозрачен плат върху кошарата на Йешим, обаче нас ни изядоха. НИщо не ги спира, нито уреда за контакт нито лампата.... гривни ли да купя какво да направя.

# 236
Гривните нямат кой знае какъв ефект. Масло от канела, евкалипт или лимонено ги гонят. В основните помещения съм накапала върху памучета и последните дни не сме хапани, памучетата сложих в черупки от шокояйца, за да не са пльоснати така голи и да цапат. Шенел, Йешим сама ли се изправя, т.е без да ползва опора?

# 237
  • СОФИЯ
Ох, милото детенце, добре че бързо сте го излекували, в същност с какво го лекувахте, ние още не сме имали стомашно-чревни проблеми, но рано или късно ....

Моята шушона миналата седмица правеше 4-5 ситни крачки без опора, а тази седмица нещо  мързи Simple Smile явно и това е на периоди хихихи

А тази нощ такава инвазия на комари имаше към 4-5 часа, слагам един тънък прозрачен плат върху кошарата на Йешим, обаче нас ни изядоха. НИщо не ги спира, нито уреда за контакт нито лампата.... гривни ли да купя какво да направя.
ами давах нурофен за понижаване на температура,прахчета ентерол и био гая.за комарите по новините казаха ,че са мутанти и нищо не ги гони......аз взех някакви лепенки,отделно я мажа с един гел на чико и пак я изпохапаха онази вечер.много бълхи и кърлежи имало тази година, ooooh!браво за прохождането на малката ,чакаме първото проходило августинче  Simple Smile

# 238
  • гр.Пловдив
Привет и от нас Hug

Днес бяхме на консултация и го измериха 9400 и 77см...Избиват ни 4 зъба едновременно и е много весело Mr. Green
Само лази навсякъде и всичко пипа и разглежда,все още не може да се изправя сам,прави някакви опити,но нищо в общи линии,когато-тогава..
В количката започна да му писва,не иска да сяда,на море няма да го водим тази година,защото ме е страх,а и нито ние,нито той ще разбере нещо от почивката,така че ще го забавляват бабите и дядовците... Mr. Green

# 239
И ние сега се връщаме от консултация , с 200 гр. сме отслабнали от 9300кг. миналия месец сега сме 9100кг. 72 см.Лекарката ни каза че е нормално да свали защото е станал по подвижен ...... Още нямаме зъби ,но скоро ги чакаме да избият май няколко наведнъж Simple Smile ..... Аз няма да се връщам на работа след като направи една годинка , ще съм си майчинство до 2-рата...За моренце и ние ще го пропуснеме тази година,но се надявам догодина живот и здраве да отидеме за няколко дни Simple Smile тъкмо ще е по голям и ще разбира Simple Smile
Аз пак да си задам въпросчето ,защото никой не ми отговори  smile3534

Как и къде мислите да отпразнувате 1-вия рожден ден на вашите малчовци? Simple Smile ИдЕи  Joy newsm78

Общи условия

Активация на акаунт