Домакини 36 / с песен на уста, ще боядисваме яйца

• 35 465
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
  • при късмета
Добро утро,
Хортензия, да е жива и здрава Ема и много да ви радва   bouquet Да е здрава, жизнена и засмяна
Ох, Луси, много трудоемко упражнение си задала. Ще го пропусна, че е много натоварващо  hahaha
Бонболина и моя е най-голям от цялата група. Скучно му е доста често
Днес още не знам какво ще правя, ама като начало ще подремя малко. Не мога да си отворя очите в последно време, много ми се спи.
Слънчев ден на всички  Hug

# 181
  • София

Днес няма да ходя на фитнес, мързи ме...

Не можах и да започна диета... Закусих в 7:00 с 2 филийки хляб.... в 9:00 - един кренвирш + 5 курабийки с кафе... Embarassed Embarassed Embarassed

Офф, няма ли да дойде време, когато от нерви не можах да преглътна залък... сега само поглъщам без да забелязвам... дъвка ли да купя за да не ям друго newsm78

# 182
Добро утро  Hug
Хортензия, честит втори рожден ден на Ема! Да е жива и здрава, да има най - веселото детство на света, да радва много мама и тати! Хубав празник!
Вале, нали днес имаше нужда от палци? Стискам силно - fingerscrossed  fingerscrossed  fingerscrossed
Ели, добре дошла при нас  Hug
Марче, аз съм с операция от дискова херния. Беше преди доста години, още бях ученичка. Тук,в Бг я правихме. Засега нямам проблеми, но си ми е слабо място  Peace
Ъъъ, кой още? Изпозабравих всичко от вчера, ще прощавате...
Ние се вкарахме в един филм с един апартамент - баба ми иска да ни го завещае, обаче май няма да стане точно така...Та ще има обикаляне по нотариуси и така нататък, дано поне да се свърши бързо цялата галимация  Crazy

# 183
  • при късмета
Офф, няма ли да дойде време, когато от нерви не можах да преглътна залък... сега само поглъщам без да забелязвам... дъвка ли да купя за да не ям друго newsm78

Аааа, такива приказки да не чувам  Naughty И ядене и неядене от нерви, все не е добре.
Просто не го мисли толкова и не се чувствай виновна за всяка хапка.
Аз с дете, без дете гледам да съм навън и да ходя пеша. Из квартала само пеша се движа, а магазините са ми доста далеч. После, торбите вместо гири  hahaha
Вио  Hug

# 184
Добро утро слънчеви момичета   bouquet
Лус грабвам от кафето, но тези тежки раздвижвания ще ги оставя за после  hahaha Лус и на мен енергията и пъргавината почнаха да ми убягват - ти поне геройски ходиш на фитнес - аз не мога... Била съм активен състезател с много големи натоварвания, но вече имам желание и сили само за дълги разходки. Добре, че е кучето да ме кара бързо ходене. Четох тази сутрин и за Харков....не коментирай.  Hug Hug Hug Hug
Тити хубава почивка да си направиш днес   bouquet
Креми пускай снимката - обичам да се дразня  Joy
Бонболина   bouquet
Ма ко поспи си и после да дойдеш на кафенце  Peace
Вио може и да има галимации и обикаляния, но е за хубаво - късмет ви желая   bouquet

# 185
Добро утро, момичета!

Поспах днес доста, че котката ми май се опитва да се разгони и се размяучи рано сутринта, та после съм заспала наново. Направих си сутрешните упражнения и сега си пия кафе с фреш
Времето е чудесно, само за разходки!
Луси, не се тормози за нежеланието за фитнес, аз съм същата като тебе-все си казвам от утре, от утре и това утре не идва! Единствено си настоях на ината и всяка сутрин правя едни упражнения, много добре действат на дископатия и схващания, препоръчвам ги на всеки! А за ходенето пеша е наистина много полезно, но нямам си компания аз тук, всичките ми приятелки са работещи, нямам малко дете, освен куче да си вземем, че ММ отдавна иска, но аз се дърпам!
Честит рожден ден на малката Еми на Хортензия! Да расте здрава и обичана, да има прекрасно детство и много да радва мама!
Мернах вчера тук снимка на картофени кюфтета, Ма ко ли беше черпила с тях? Може ли рецептата, че ми се доядоха, но все не ми се получават!
Хубав слънчев ден на всички пожелавам  с любимите ми цветя-нарциси!

# 186
  • София

Един страхотен татко с четиризнаци...
https://www.facebook.com/photo.php?v=657829770898873

Последна редакция: ср, 09 апр 2014, 10:25 от luss

# 187
  • при късмета
Елинор, ето рецептата млко по-ясно отколкото я бях написала
Скрит текст:
1кг. картофи, 1-2 яйца, 1 шепа сварен ориз, сол, ронена чубрица, черен пипе, магданоз(или подправки на вкус). Картофите се сваряват небелени, ориза отделно. Първо се минават картофите през преса, за да видите дали са сухи или по-водни. Ако са сухи слагате 2 яйца и ориза недобре отцеден.Ако са по-водни и лепкави, 1 яйце и много добре отцеден ориз, това държи тестото по-рехаво. Целта е да направите твърдо тесто и в същото време да не е лепкаво и кашесто, защото ще се разпадат кюфтетата.
За пърженето:
Твърдо тесто при пърженето потяпам кюфтетата само в яйце. Ако все пак е много водно може да се потопят преди яйцето в галета

# 188
  • София
Ма ко, и аз я записвам Hug

Ели, какви упражнения правиш?

# 189
Луси, правя упражненията на петимата тибетци. Има много инфо в нета за тях, не са трудни, а действат наистина много добре на тонуса, особено сутрин след ставане. Не вярвах аз на тяхното действие, че вуйчо ми е лекар, прави ги откак се помня, тази година ще навърши 70г., а изглежда много добре, че много по-млади мъже могат да му завидят за фигурата. Все ни агитираше той цялата рода, но не го отразявахме, обаче след като се схвана мъжът ми от дископатия и ги почна, сякаш са вълшебни, няма никакви оплаквания вече. Та и аз покрай него се запалих и ги правя, чувствам се много по-гъвкава от тях и сякаш ми действат и на психиката-по-спокойна станах, че съм си доста нервна, мигрената ми рядко се обажда вече.

Ма ко, благодаря за рецептата, аз чевръста съм вече та обелих картофи, дали ще ми се получи рецептата с белени , ей язък не мога една рецепта точно по книга да изпълня Embarassed

# 190
  • при късмета
Ако ги вариш белени, поне не ги режи, а ги вари цели. После ги отцеди много, много хубаво тогава ги мачкай. Ако ги намачкаш неотцедени, те ще попият съвсем влагата и ще стане рядко тестото. Ако все пак ти е станало вече рядко тестото сложи повече ориз, но и той много добре отцеден. Повече ориз се слага за отнемане на влагата

# 191
Ма коHug
Ели, чувала съм ги тия упражнения, но не съм пробвала...Може да опитам  Peace

# 192
Здравейте на второто кафенце  smile3546  food010
Ма ко ти май не успя да се наспиш... Рецептата и аз записах още вчера  Joy
Лус това си е геройство, че и две кучета се видяха  Joy Като ги гледам по улиците - с бебешка количка, отдолу кош за малко по-голямото, от двете страни на количката има колани за които са се хванали още две, майката по средата бута количката, а пред нея вървят две по-големи деца  - броя - те 6  #Crazy и то на възраст от 0 до 10г.  #Crazy newsm78 смело вървят към кучето ми и казват, че имат 3 кучета  #Crazy На клипа поне са 4 дар от Бога наведнъж, но другото ми идва в повече  Joy Масово са с много деца - явно аз съм нещо сбъркана, но няма да се оправя с толкова  Joy hahaha
Ели и аз ги правя, но не винаги сутрин - трябва ми спокойствие. Баща ми ги правеше, та покрай него и мама и аз започнахме. Идеални са за хора минали 40-те - не натоварват ставите. В бг ходех веднъж седмично и на йога, но тук няма къде, та това което знам си го правя у дома. За съжаление физическата възраст на тялото си изисква щадене...бягането и скачането на въже останаха в историята...С Ма ко се смяхме на комунистически лозунги онзи ден, но аз пораснах в него време, та лозунга "Здрав дух, в здраво тяло" ми е набит в главата  hahaha
Вио смело ги започвай - не ти пречи, че си кърмачка!
Споделям ви сутрешната си мъглива разходка и виждам, че някой малоумник не си е почистил след кучето!!!  #2gunfire Това е доказателство, че идиоти има навсякъде по света.....

# 193
  • София
Ели, и аз правя тези тибетци. Обаче от 3 месеца спрях... Те не са за отслабване, трупане на мускули, но наистина са страхотни... Бях стигнала до 21 повторение - повече не бива, но сега ще започна поне 1-2 седмици от половина и ще увеличавам

Още днес ще ги направя и от утре ще почвам всеки ден рано сутрин... Така или иначе ставам рано...

Калинка... аз не знам как се справят наведнъж... геройство е определено, представи когато прохождат ooooh!

Айде, аз тръгвам за Петьо Peace

# 194
  • София
Здравейте, прекрасни!  Hug
Честит празник на Еми, Хортензийке! Да е жива и здрава!

Какво си правите, страхотници.. Simple Smile
Смучкам последното кафе и скачам да действам. Кръста продължава да ме хапе и ме дразни жестоко.!!  ooooh! По-късно отивам на маникюр да си оправя ръцете, а може и един фризьор да му ударя, после ще пия една кафе с приятелка и довечера ще се видим на "живо", тук де, тук.
Ай, приятен ви!!

пп да ви почерпя с по един кроасан, тази сутрин ги правих, топли са още

Общи условия

Активация на акаунт