Домакини 36 / с песен на уста, ще боядисваме яйца

• 35 426
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
Леле, Калинка, директно те провъзгласявам за медицинския гуру на темата. Как 25 години, ти си още толкова млада!

# 91
  • при късмета
Калинка, при секцио гаранция не те следят на монитор. Майка прави операция от миома, също обясниха, че няма да е следена на монитор. Изобщо май гинекологичните операции на монитор не се следят. За повечето коремни операции предполагам е задължително

Хмм, значи при коремната ми операция са ме интубирали?! Нищо не ми казаха...   
Ей това много ме вбесява, много. Или никога нищо не казват или ти казват нещо наполовина и не обясняват. А са абсолютно задължени и им влиза в трудовата характеристика. На докторите имам предвид. Длъжни са да те информират за всички варианти, а не само за този който те са избрали. Длъжни са да ти обяснят и кога може да избираш и какво ще стане и при двата избора. Никога, никога не го правят обаче  #Cussing out Все се оправдават "Ами аз ако трябва на всеки да обяснявам"  #Cussing out ами не само, че трябва, а са длъжни.
Нашите доктори, обаче задълженията много удобно си ги спестяват и насаждат мислене, че ние сме им длъжни и трябва да сме благодарни по презумпция  #Cussing out
Извинете за офа, паля на четвърт като само прочета или напиша "доктор"

Последна редакция: пн, 07 апр 2014, 23:02 от ма ко

# 92
Разбира се, че съм млада - детето е на 9г.  hahaha hahaha hahaha hahaha Не ставам за гуру - аз съм си просто мед. сестра - има си лекари за другото.
Креми за да не ти дразни гърлото си вземи Стрепсилс с мед, но задължително питай анестезиолога след колко време можеш да смучеш.
Ма ко - и аз раждах със секцио - следиха ме - то че си бях и дърта първескиня де... абсурд е да не са ти сложили маншет за кръвно налягане и още няколко щипчици, но може да са ти ги закачили и след като си била унесена, за да не се паникьосаш. анестезията си е анестезия - дали ще ти режат ноктите или нещо друго - няма значение - като отнемаш съзнанието няма как да следиш качествено показателите, а мониторите отдавна са миниатюрни и щипчиците към тях също.

Последна редакция: пн, 07 апр 2014, 23:05 от Ladybird_

# 93
  • при късмета
Калинка, сигурна съм, че не са ме следили на монитор. За майка също. При нея доктора се беше препотил, забавило й се дишането, разбрали го в последния момент, той си каза, че за малко да я изпуснат. Обясни го с липсата на монитор. В една и съща болница са правени и двете, ако има значение. Операцията на майка е 3 години преди моето секцио

# 94
Ма ко - не знам - мога да говоря само за там където съм работила. За обясняването на пациентите си права, но не на всеки е подходящо - има невероятни паники и ако обясниш - може и по-голяма вреда да нанесеш - много е тънко. Пък и бг пациентите са почти винаги знаещи повече от доктора - и това го казвам от опит - работила съм и с други народности, а и тук виждам разликата. Отношенията са двустранни - каквото повикало - това се обадило. За това и има доволни от един лекар и в същото време още толкова недоволни от него. Отношението пациент-здравен работник ме подтикна навремето да вляза в операционната - пациента влиза паникьосан, заспива и полусъбуден се изнася - нямам контакт с него, върша си работата както е писано в дебелите книги и спя спокойно.

# 95
Ма ко - за лекарите и аз съм с теб, знаеш ми историята. Иначе тази операция беше в Токуда и всичко беше на ниво. Може и да са ми казали за интубация, ама наистина сега не помня. Със сигурност ме бяха интубирали на първата, но тя беше тежка операция на долната челюст и там е важно да не се задавя. Ама и двата пъти не съм имала проблем след това, слава богу.
Сега се сещам, че имам три колоноскопии с пълна упойка, ама без интубация. Леле, колко много пъти са ме приспивали.

# 96
Ма ко като те прочетох още веднъж това ми звучи по-скоро като "виждате ли колко сме добри - и без монитор спасихме майка ви - я дайте някой лев" отколкото реална случка.
Ама какъв разговор на 7-ми април! Да е честит празника на здравните работници!!!!
Смърфи ние си имаме закачка с колежките, че от формалина сме се запазили млади и доброто настроение си го дължим на ежедневното друсане с райски газ  hahaha Joy

# 97
Ма ко като те прочетох още веднъж това ми звучи по-скоро като "виждате ли колко сме добри - и без монитор спасихме майка ви - я дайте някой лев" отколкото реална случка.
Ама какъв разговор на 7-ми април! Да е честит празника на здравните работници!!!!
Смърфи ние си имаме закачка с колежките, че от формалина сме се запазили млади и доброто настроение си го дължим на ежедневното друсане с райски газ  hahaha Joy

Леле, моята свекърва има празник днес, тя е лекар! Ама е късно да им звъня, утре ще го направя!
Калинка - Честит и на теб празник! Вече може да не работиш по специалността, но 25 години са достойно за уважение!  bouquet

Значи, казваш от формалина си се запазила, защото ти все повтаряш, че си "стара", ама на снимките, я виж какво малдо гадже си!   Wink

# 98
  • при късмета
Калинка, майка нищо не е плащала. В стаята бяха 3 жени с една и съща операция, само нея наглеждаха по-често. Даже на 2 ден беше питала доктора може ли да пие бира, с триста зора й разрешил 1. Питала и доктора от следващата смяна и следобяд каза, че можело да изпие 2 бири, защото 2ма доктори разрешили  hahaha
А това, че пациент може да е паника, може, но тук още повече лъсва бездарието на доктора, защото той е този който трябва да се справи. Това не го освобождава от задължението да вземе информирано съгласие на пациента. Абсолютно задължен е да обясни така, че пациента да е разбрал, да не се паникьосва. Това за докторите, ако е ежедневие, за пациентите не е и паника или притеснение е напълно в реда на нещата. Ненормално би било обратното. Не може да има пациент на който не е подходящо да обясниш. Кой определя критерия кой е подходящ да му се обясни? В закона не ги разделят.
Да от някои доктори знам повече. Описвах последното ми посещение в Исул за скъсаните връзки. Знам повече от "доктор" който твърдеше, че съм скъсала стъпалната връзка, а аз твърдях, че е предната външна. И твърдеше, че Фастум гел е загряващ. Определено знам повече от него

Калинка, не знам какъв празник е днес, но ако имаш такъв честит празник

# 99
Смърфи благодаря! Аз съм от тихия фронт - за нас пациентите почти никога не знаят, а и много колеги не си знаем физиономиите, дето само с маски сме се виждали  hahaha hahaha hahaha
Ма ко - права си - не споря - аз с пациенти не мога да се оправям - за това съм работила под прикритие  hahaha hahaha hahaha hahaha  7-ми април е международен ден на здравето.

Късно през нощта се чука на вратата на сарафин.
Сарафинът отваря и го нападат двама.
- Какво искате от мен?
- Сто килограма злато!
- А може ли да ви дам сто и пет?
- Може!
- Жено, злато мое, ставай, за теб са дошли!

Лека нощ от мен   bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пн, 07 апр 2014, 23:50 от Ladybird_

# 100
  • при късмета
   7-ми април е международен ден на здравето.
Сещам се за един лозунг на докторите от Тошово време. "Да не оставим нито един пациент, да си отиде без лекарска помощ"  Joy или нещо подобно

Сега сериозно, аз такава работа никога няма да мога да работя. В оперционната ще са непрекъснато заети да свестяват мен, вместо пациента след упойка  hahaha и рани от срязано не мога да гледам, без значение от операция или някой се е порязал. Виж с рани от изгаряне(макар, че могат да бъдат много жестоки) или счупване например, нямам чак такъв проблем

# 101
Калинка знам за ваканцийте им.Не е проблем.В краен случай командировам свеки с Емо тук.А аз на бг и така.За сега лятото ще се опитам да изчистя всичко и да останат само даржавните.Аз съм към финалната права така,че не го мисля.Ако се наложи няма да се явявам сега на държавни.
Няма да проспусна тръгването на Емо на училище септември.
Скачам да вечерям.Кифлите станаха страхотни с прошуто,пиперони и кашкавалче.

# 102
  • София
Коректното наименование на анестезиите е - с отнемане на съзнание и без отнемане на съзнание. Тая която наричаме пълна може да е венозна - с медикаменти, или интубационна с газ. Въвеждането в анестезия и при интубацията е венозно - след отнемане на съзнанието се интубира. Интубация се прави, когато трябва да се отпусне гладката мускулатура, такава е и на гръдния кош - та да не обяснявам механизма на дишането, но то спира ако се отпусне гладката мускулатура.За това машината диша вместо теб и поемаш газообразните анестетици. Задължително се следят жизнените показатели на монитор при анестезия с отнемане на съзнанието. Извеждането от интубационна анестезия става почти веднага след спиране на газа. Коремната кухина се пълни с въглероден диоксит като различните хирурзи използват 3 или 4 отвора.
Креми не се притеснявай - най неприятната и гадна част е да се изтъпаниш дюс гол. Всичко ще мине за мах 50-60 мин.
Всичко казано е едно към едно, а и що не "питате патило, а не старило". Питайте на воля, два пъти са ме рязали като прасе - коремно от слънч. сплит под гърдите до Венерин хълм. Красотница съм отвсякъде  Rolling Eyes ама какво да правиш.
Креми, ще бъдеш в пълна упойка, вероятно венозна, която се поставя в операционната , интубиране се прави после и ти не го разбираш . После се събуждаш в леглото си и имаш само един абокат да ти се вливат ...вливки разни. Никога не съм имала проблем с гърлото си , никога. Честно!!!!! Нищо няма да разбереш. Да, болка имах от разрязването, но нищо повече, но това вече е търпимо и не е страшно. На третия ден ме вдигнаха да се разхождам, а аз отидох и запалих една цигара.  Mr. Green барабар с банката и абоката.  А и защо трябва да ми се обяснява преди операцията,  какво ще ми вкарват в гърлото и какво ще ми правят...още повече да се панирам, а и без това си бях глътнала езика от ужас. Няма страшно с теб съм на 14.04.  Hug
 Миналата седмица се оперира от жлъчка моя приятелка. Вече си е вкъщи и се чувства прекрасно, настроение, засмяна, нищо ѝ няма. Лошото е при нея, че трябва още месец да пази диета все пак, а тя така не обича... Mr. Green Само това я дразни, нищо друго.

Коконче, купувай тенджурката и не му мисли. Аз не искам и този път ще прескоча. Пълна съм с съдове и половината не ги ѝ ползвам.

Вале, няма да се притесняваш.  Hug Може би не е такъв сложен проблема какво го мислиш, все пак са хора и знаят,  че трябва да помагат.
Снощи през нощта, тъй като не можах са спя се сетих за теб и евентуалното ти пътуване до Серес, та да ти кажа какво да още купиш и ще бъдеш доволна. На замразения щанд има баници всякакви, с сирене,  с тиква + стафиди + орехи, със спанаци + сирене разни, но има и баница Богаца, онази с крем вътре.  Не я изпускай, вземи. Тя ще се размрази в колата, но това изобщо да не те притеснява, нищо ѝ няма, както и на другите. Опитах се да я направя в София по рецепта, е не става така хубава както при гърците. Само я мяташ във фурната и.....мда. Аз взимам на количество от всички видове. Страшни са.

Мони, да си взимаш АБ, хайде да бъдеш вече здрава.  Simple Smile

Смърф, щях да написа сеньора Смърфи, много ми харесва добре ми звучи  Heart Eyes ...защо да ти дават обяснение лекарите , та да се психираш още повече, те си знаят работата, а и защо да ме уведомяват какво ще ми вкарват някъде си...колкото си по-спокоен, толкова по-добре. Вярвай ми!

Къде е Людачка, нашата приятелка??

Какво правих днес ли, ами ходих до фирмата, защото ми скръцнаха със зъби, че нищо не правя и  "това не е на баща ми" ...трябваше да нося на майната си разни документи. Е, свърших всичко, готова съм.  Mr. Green  После се врътнах и отидох до един разсадник,  та занесох 15 бр сандъци да ми засаждат китките, а други още 35 бр.   китки си купих от Бау-бау - Баухаус.  Много евтино е там по 1.30 лв.  на китка, без пари. Направих ги, засадих ги, но много се уморих и сега ме боли гръб, г*з и кръст.  #Cussing out  Врътнах и един хляб и седнах да ви прочета.  Много съм си луда, да знаете!
Рупам ягоди, само това е за цял ден.  Mr. Green

# 103
Ма ко изгарянията дето са за операционна и съчетаните травми изобще не са ми любима гледка. Плановите операции никога не са ме притеснявали, но от спешни съм се шокирала. Лозунга го помня  hahaha hahaha hahaha а и съм завършила по Татово време  Joy Joy Joy
Тити Hug просто си мислих за теб и ученето.
Марче знам, че имаш чувство за хумор и ще отбележа - или анестезиолога те е харесал и ти е сложил малък номер тръба, или ти е широко гърлото  hahaha Joy Hug
Ади лека ви, че турих и пижамата  hahaha

# 104
  • София
................
Марче знам, че имаш чувство за хумор и ще отбележа - или анестезиолога те е харесал и ти е сложил малък номер тръба, или ти е широко гърлото  hahaha Joy Hug
Ади лека ви, че турих и пижамата  hahaha
Joy Joy Joy Широко и дълбоко..... hahaha hahaha
Е, сега пък ти, що си лягаш??  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт