Кандида албиканс (Candida albicans)

• 6 165
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте!
Бихте ли ми съдействали с информация по следния въпрос:

Преди около две седмици буквално "пламнах", със силно парене, сърбеж и бяло течение без миризма.
Гинекологът ми каза, след изследване с микроскоп че имам гъбички. Назначи ми лечение - вагинални глобули с клотримазол. На въпроса ми дали партньорът ми трябва да се лекува, каза че НЕ. При него дори да имало гъбички за четири-пет дни нещата щели да отшумят от самосебе си.

Не съм боледувала, не съм пила антибиотици. От къде се взеха тези гъбички?

Четох доста в нета и информацията дали се предават по полов път или не е доста противоречива.
Уж по последни изследвания не се предава.

Има ли някой тук, медицинско лице, който да може да ми каже кое е вярното - предава ли се или не?

Последна редакция: пн, 07 апр 2014, 09:30 от kokomo

# 1
За по добри резултати в повечето случаи е хубаво и той да се лекува  Wink

# 2
Лекуват се едновременно и двамата партньори,иначе се получава нещо като пинк-понк.Гъбичките могат да се появат и при спад на имунната система.

# 3
Как да се лекува той като не му е предписано нищо?

А и на мен тези глобули не ми помагат особено.
Второ направление за гинеколог няма да мога да взема, та да отида при друг.

# 4
Някой пробвал ли е "рецептата" 10 поредни дни да се спи с тампон, напоен със сребърна вода?

# 5
Някой пробвал ли е "рецептата" 10 поредни дни да се спи с тампон, напоен със сребърна вода?
Пробвала съм,но поради некомфорта го смених с тампон с прополисов вазелин+монилия албиканс 15 и хелониас диоика 9,редувани през ден.Резултат имаше.

# 6
Супер  Peace Как точно се пият тези хомеопатичните, изобщо не съм запозната  newsm78

# 7
Супер  Peace Как точно се пият тези хомеопатичните, изобщо не съм запозната  newsm78
По 5 гранули от едното единия ден,а  на другия ден от другото 5гранули.За удобство може да се надпишат четна нечетна дата.Изпива се по една опаковка и от двете и после за затвърждаване на ефекта се взема само монилия 15 като се приема един път седмично по 10 гранули.Приемат се на чиста уста,тоест без остатъчни вкусове.След приема поне 15 мин не се приема нищо друго.

# 8
Момичета, какви за тези хомеопатични не разбрах. Писнало ми е от тези гъбички.

Партньора се лекувак като: пие едно хапче клотримазол/ микомакс, маже се една седмица или колкото ти се мажеш с кремче против гъбички, пак може клотримазол. По принцип са с рецепта, но ако имаш познати фармацевти, ще ти помогнат.

Общи условия

Активация на акаунт