Електронни четци - XIII

• 58 263
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Ще трябва да помоля някой да погледне какво става,явно нещо не правя или има нещо не както трябва на лаптопите newsm78 сама този път няма да се справя ,страх ме е да не прецакам четците Mr. Green

# 601
Здравейте!От днес и аз при вас с новата ми придобивка Кindle Paperwhite.Направо
пърхам от радост.Вече свалих първата книга без никакъв проблем и опссссс - защо да е лесно,като може да е трудно.Моля помагайте- не мога да се свържа към wi-fi,казва ми ,че има някакъв проблем със секюрити настройките и аз съм до там.Какво да променям, Shocked,направо не знам.Към този wi-fi са свързани сума ти таблети,телефони и лаптопи без проблем.Мъкааа!Ако имате някаква идея,ще съм благодарна.Дали пък не уцелих къса клечка ooooh!

# 602
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Здравейте!

Честита придобивка на valenti 07!  Може би ще се срещаме тук. Simple Smile

И аз имам нужда от помощ и съвети, моля.
Най-напред: опаковките на Kindle Paperwhite  и Kindle Paperwhite 2 различават ли се и как без да разопаковам ще разбера кой модел притежавам? Мъжът ми ми купи Kindle Paperwhite 2, но на кутията не пише, че е 2 и може би ще трябва скоростно да рекламираме покупката. От Гугъл не разбирам да има външна разлика (но пък в качеството била осезаема), ако отворя опаковката няма да ми я подменят в случай на нужда. Затова се обръщам към по-опитните. Wink

Също ме интересува, може ли този четец да се използва за онлайн четене (напр. в Читанка) или трябва винаги книгите да се изтеглят? Въобще удачен ли е за четене на безплатно споделяни публикации на български?
Предполагам, че ще трябва да го настроя за български, защото живея в Чехия и предварителните настройки едва ли ще съдържат български, нали?

Ако сте коментирали, моля да ме извините, реших че няма да смогна да прочета всичко вече разисквано.

# 603
  • Ямбол
Четците Киндъл имат браузъри, но ако се чете онлайн бързо ще пада батерията.
Щом я има в Читанка книгата, то тя е удобно да се изтегли, да се преформатира в моби(става за 2 секунди) и после се чете без да е необходимо да се правят някакви настройки за език.

# 604
  • Варна
Здравейте!

Честита придобивка на valenti 07!  Може би ще се срещаме тук. Simple Smile

И аз имам нужда от помощ и съвети, моля.
Най-напред: опаковките на Kindle Paperwhite  и Kindle Paperwhite 2 различават ли се и как без да разопаковам ще разбера кой модел притежавам? Мъжът ми ми купи Kindle Paperwhite 2, но на кутията не пише, че е 2 и може би ще трябва скоростно да рекламираме покупката.

Откъде е купен четецът? Ако е от Амазон и сте го поръчвали като Paperwhite 2, точно такъв ще бъде.

# 605
Не, не е от Амазон, от чешки е-магазин. Просто не мога да преценя и не смея за си отворя подаръка.

# 606
Не, не е от Амазон, от чешки е-магазин. Просто не мога да преценя и не смея за си отворя подаръка.

това дали ще помогне

https://www.youtube.com/watch?v=mlMQE32o3MM

# 607
Хахаха, кутията е по-различна, но пише, че е модел на 2013. Благодаря!

Edit
Благодаря за отговора, Лиляна, преди малко не го видях (от телефона).

Последна редакция: вт, 05 авг 2014, 11:57 от Ferda Mravkata

# 608
Като го свържа и инсталира драйвери и после го отваря.Щракам върху папката с файлове на нука отваря ги книгите след което почва да мигат разни прозорци и то през секунда .Като отворя менюто моя компютър и се вижда С директорията и на мястото на нука една икона ту пише нук ту пише файл Ф и премигва все едно дава на късо.Двата Нука са ни еднакви със светлина са.Моя е включван и към други компютри като реагира така Сонито реших ,че имам проблем от някой файл ,но нейния е нов Нук не е свързван досега никъде  newsm78....Merry твоята книга Нук ли е?Ако е така излиза ,че проблема не е операц система а марката лаптоп или антивирусната????Аваст?Ама на настолния ни компютър също е Аваст?!

При мен го има абсолютно същият проблем, със същият Нуук и същият лаптоп  newsm78, последният път тръгна като понатиснах малко гнездото на кабела на Нука.

# 609
Ползвате ли някакви специални калъфи за плажа и изобщо как си предпазвате четците от пясъка и водните пръски?

# 610
  • Ямбол
Ползвате ли някакви специални калъфи за плажа и изобщо как си предпазвате четците от пясъка и водните пръски?
Има едни специални водонепромокаеми найлонови прозрачни торби, например нещо такова:
Скрит текст:
Но аз не съм ползвала. Пазя си го и внимавам, но и рядко го нося на плажа. Тогава гледам да съм с хартиена книга  Mr. Green

# 611
  • София
Уф, последната година, когато бях на море, имаше много силен вятър. Нямаше човек на плажа, който да може да чете нормално хартиена книга, защото можете да си представите какво се случва със страниците. Само аз блажено четях на Киндъла  Mr. Green. Но тогава ми направи впечатление как се набива пясъка по ъглите на екрана; чистих го много внимателно с клечка за зъби. Пръските и изобщо зацапвания по екрана почиствам с микрофибърна кърпа за стъкло - става идеално.
Сега съм си взела непромокаем калъф, като този, който Лили е показала. Надявам се да е удобен, освен практичен, но се съмнявам, защото предполагам, че найлона може би ще прави неприятни отблясъци. Ходенето на море ми предстои, така че тепърва ще имам впечатления.

# 612
Ренесме,ми да го понатисна и аз това гнездо ,знам ли newsm78
Вени,да питам от къде си го взе този водонепромокаем калъф,че днес на плажа ММ ме навика що съм си взела четеца и да не го съсипя като фотоапарата миналата година! Mr. Green

# 613
  • София
ctefani, от амазон го поръчах.

# 614
 Joyда то докато дойде калъфчето ,мина ми почивката.Благодаря все пак ,за до година ще го предвидя  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт