сайта Booking.com

• 104 873
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • DE
И аз съм разочарована от последната си резервация.
Не бяхме настанени в сградата показана на снимката и освен това ми взеха повече пари от посочените в самата резервация, оказа се че има уловки в общите условия.
Изобщо не бях доволна, но пък си написах в отзива кое, как.
Не обичам да ме мамят на дребно и ми стана много неприятно.

# 586
  • София
Монетата винаги има две страни.... Аз също резервирам редовно през booking, но както писах по-горе- даваме и апартамент под наем в Испания на туристи. Та ще споделя следните впечатления: Част от туристите не правят разлика между наем на хотелска стая и частен апартамент и очакват на място да има 24 часова рецепция, което по разбираеми причини е невъзможно. Идеята е предварително по мейла или телефона да бъде уточнен приблизителен час на пристигане, за да дойде чове, който ще им даде ключа от апартамента. Много често се случва туристите да обявят час на пристигане 12 часа да речем, но не се появяват до 14-15 часа, което налага човекът, който обслужва апартамента да ги чака с часове на улицата отпред или в самия апартамент, което е некоректно. От една страна този човек виси безцелно, от друга- ако чака в апартамента часове наред, който е изчистен вече за туристите, той ще ползва тоалетната, ще си мие ръцете и дефакто ще цапа изчистените помещения. Често, когато се свързваме с туристите да ги попитаме защо закъсняват с два и повече часа от уговореното време, те отговарят, че са на плаж и ще дойдат за настаняване вечерта, което е некоректно, с оглед предварителната уговорка и посочения от тях самите час. Може да ви звучи дребнаво, но всъщност с натрупване във времето става проблем. Освен това масово туристите искат да плащат с кредитна карта. В Испания, в България и предполагам навсякъде по света, ПОС терминал се отпуска само на фирма. Ние сме частни лица с всички разрешителни за дейността, но няма как да предложим друг вариант на плащане,освен в брой. Не изискваме и капаро за резервацията. Но туристите се дразнят от това, вероятно с право, но апартаментът под наем не е хотел. Разликата е голяма. Има плюсове и минуси. Оня ден туристи, които бяха наши гости за три нощувки, се възмутиха как няма ежедневно да идва някой да им почиства и да им сменя кърпите и бельото. Ама това не е хотел, няма камериерки, които всеки ден да чистят апартамента. Има пералня, препарати, посуда, всичко. Перете, изхвърляйте си боклука. Няма камериерка да чисти, но имате кухня с всякакви уреди, ТВ, уредба, интернет, има тигани, дори подправки олио, веро, домакинска гъба..... Така, че преди да плюете, моля уточнете за себе си съществената разлика между хотел и апартамент, с всичките произтичащи от нея плюсове и негативи.

# 587
Когато избирам апартамент, зная предварително плюсовете и минусите при настаняването... Но в сайта на букинг беше отбелязано, че може да се плати с Виза и други карти и даже, че сумата ще се изтегли предварително... Отиваме там и се оказва, че няма плащане с карти, а ние носим кеш за други неща, които трябваше да се платят допълнително (храна, трансфер до летището и други)... Та какво правим в случая, тръгваме с въпросната "домакиня" или собственичка пеша (представете си!!!) да търсим банкомат, за да изтегля нужната сума... След вървене около километър или повече, намираме най-близкия банкомат, от разликата в курса цената ми излиза по-висока от обявената в букинг в евро... Това също е недопустимо, защото аз съм се съгласила на една цена, а то излиза съвсем друга... В сайта пише, че има интернет.. Оказва се, че модем има, но интернет - не... Най-вероятно не е платен и са го спрели... Sick Поглеждам спалното бельо и виждам, че не е сменено... Намачкано и мръсно... Какво да правя, нямам телефон на собственичката и вместо да звъня на букинг и да се "набутвам", решавам сама да изпера и да изсуша чаршафите... Добре, че е жега и изсъхнаха на време... Това не е моя работа и е недопустимо, даже и за апартамент в букинг... #Cussing out Да не говоря, че локацията уж много удобна, се оказа много шумна, но това е друг въпрос.... Laughing

# 588
  • София
Когато резервирате апартамент чрез booking, вероятността да има опция за плащане с карта е нищожна по причината която коментирах в предния си пост а именно- апартаментите в повечето случаи са собственост на частни лица, на които банките не отпускат ПОС терминали и в тая връзка няма как да ви предложат плащане с карта. Наистина апартаментът работи на хотелски принцип, но реално не е хотел и всеки може да прецени дали да плати за хотелска стая или за апартамент, осъзнавайки всички произтичащи от това позитиви и неудобства. В офертата на нашия апартамент изрично е посочено че плащането е само в брой и въпреки това има туристи, които очакват на място да платят с карта. Не коментирам хигиената в конкретен апартамент или хотел. Всички сме попадали и на чисти, и на мърляви места и в двата случая. В нашият апартамент рядко е имало туристи, след които има липсващи кърпи, счупени чаши, чинии, вази, счупени витрини, но има и такива случаи. Ако сте в хотел няма как да счупите посуда или да откъртите люка на пералнята, защото такива няма, но ако унищожите хотелско имущество, ще ви бъде потърсена финансова отговорност за това. Туристите в апартамента получават ключа и след това никой не им досажда. При напускането, оставят ключа на масата и си тръгват. Аз уважавам туристите, които след възникнала щета по тяхна вина, оставят пари по тяхна преценка като компенсация, но има и такива, които изчезват безследно. Коментирам ситуацията в глобален мащаб, иначе всеки собственик преценява как да управлява своя имот, както и всеки турист преценява кой е най-добрия вариант за настаняване за него. Но е добре всички ние да имаме обективна преценка на собствените си очаквания и коректност. Това ще работи в полза на всички нас!

# 589
  • София
А относно разположението на апартамента, който искате да резервирате.... Живеем във време на интернет, GPS и google maps. С минимални усилия може да проверите за точното местонахождение на конкретния апартамент и за разстоянието, на което се намира от желаната от вас дестинация както и от центъра на града и от други забележителности. Нашият апартамент е с посочен точен адрес, предполагам, че останалите апартаменти също имат адресни координати. Ако пък случайно липсват, има поле за контакт със собственика, има телефон. Пишете, питайте за всичко. Най-лесно е да недоволстваме... Негативната емоция само ще навреди на нашето пътуване....

# 590
Това за ПОС устройството не е вярно. Наскорошен пример от Португалия - от три апартамента на частни лица и трите носеха ПОС за плащане.

# 591
  • София
Това за ПОС устройството не е вярно. Наскорошен пример от Португалия - от три апартамента на частни лица и трите носеха ПОС за плащане.
  Е, в Испания частно лице не може да има ПОС терминал. Апартаментите, за които говориш, явно са регистрирани на името на фирма. В България също частно лице не може да вземе от банка ПОС устройство.

# 592
  • София
Представете си частно лице в България, което отдава апартамент под наем... Как точно ще се снабди с ПОС терминал за да предложи на гостите плащане с карта? Въпросът в случая е-начините на плащане да бъдат регламентирани в профила на апартамента, за да могат туристите да са подготвени с кешово плащане или с кредитна карта, за да няма недоразумения. Иначе не съм запозната детайлно със законовите разпоредби в различните страни, но ако терминали не се отпускат на частни лица в България и Испания, логично е ситуацията да е аналогична и в останалите страни.

# 593
След като нямат ПОС терминал, защо в резервацията която ми потвърдиха и изпратиха пише:

"Please note that your credit card may be pre-authorised prior to your arrival.
This accommodation provider accepts the following forms of payment:
Visa, Euro/Mastercard, Diners Club, JCB, Maestro, Discover"

Това не е ли заблуда и даже лъжа?  #2gunfire После защо не съм носила кеш, ами моя ли е вината в случая? Та да ме разкарват да търсим най-близкия банкомат???!!!! Ами ако нямаше или не работеше банкомата, какво правим в случая???? Това е многоооо глупаво от тяхна страна...  Naughty

# 594
  • София
След като нямат ПОС терминал, защо в резервацията която ми потвърдиха и изпратиха пише:

"Please note that your credit card may be pre-authorised prior to your arrival.
This accommodation provider accepts the following forms of payment:
Visa, Euro/Mastercard, Diners Club, JCB, Maestro, Discover"

Това не е ли заблуда и даже лъжа?  #2gunfire После защо не съм носила кеш, ами моя ли е вината в случая? Та да ме разкарват да търсим най-близкия банкомат???!!!! Ами ако нямаше или не работеше банкомата, какво правим в случая???? Това е многоооо глупаво от тяхна страна...  Naughty

Разбира се, че е тяхна вината.  Peace

# 595
  • Milano
И аз платих с карта в 2 апартамента в Рим миналата година.

Щом пише че може с карта трябва да може. Хич не ме вълнува дали има фирма или не - да не слагат измислена информация.

Пишете отзиви, момичета, поне ще е в полза на бъдещи туристи.

# 596
Досега в нито един апарт не са ми вървели карти.а са много.И не знам дали без карта ще ми върнат кешбека?

# 597
връщат и без да сте платили с карта, стига да я запазите в профила

# 598
  • Milano
За какво връщане става въпрос?

# 599
Ако резервираш през определени линкове връщат кешбек по карта, примерно резервация за над $80 връщат $40, или друго, зависи от линка. Веднъж на акаунт. Не се сещам за работещи линкове в момента.

Общи условия

Активация на акаунт