сайта Booking.com

• 103 985
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
За трети март си бях направила резервация през букинг, в деня на тръгването си обаче свекърва ми почина и се обадих в хотела да си отменя резервацията. Бях си прежалила парите за една нощувка, обаче от хотела ми отмениха резервацията и не ми удържаха нощувката. Та си мисля, че е и до хотел.

Сама защо не си я отмени?

# 121
  • в резерват
извикаха ме  в болницата,  после докато организирам погребението  Sad, в такъв момент нали се сещате, че е последното нещо , което можех да направя.

# 122
  • Sofia
Не че ми е толкова важно - то отстъпките са само за определени хотели, но ми стана любопитно  Grinning
Писах им, за да ги питам. Да не би да съм в черния списък  hahaha
За който се интересува - отговориха ми:
За да поддържате статут на Genius е необходимо редовно да използвате Booking.com. Необходимо е да сте резервирали и изпълнили 5 резервации през годината.
Като става въпрос за календарната година, а не за последните 12 месеца.

# 123
A, в Бг все още дерат кожи за валутен превод. Ето през този сайт са евтини: www.transferwise.com
Доколкото знам през Уестърн Юнион е като черна дупка, няма не искам, няма грешка, - дал, взел - толкоз. Това е за лични преводи, да пратиш пари на сина студент примерно.
Основателите на Transferwise току ще вдигнаха таксите за преводи до България от 0.5% на 0.7%. Само 4 месеца след като взеха 65 милиона от Ben Horowitz вече започват да действат точно както всяка една елементарна банка - примамваме клиентите с лъскава услуга и вдигаме цените Wink

# 124
Не че ми е толкова важно - то отстъпките са само за определени хотели, но ми стана любопитно  Grinning
Писах им, за да ги питам. Да не би да съм в черния списък  hahaha
За който се интересува - отговориха ми:
За да поддържате статут на Genius е необходимо редовно да използвате Booking.com. Необходимо е да сте резервирали и изпълнили 5 резервации през годината.
Като става въпрос за календарната година, а не за последните 12 месеца.

Хмм т.е. 5 резервации в рамките на 1 година ( до края на 2015г. )  newsm78

# 125
  • Sofia
Да, при това получих статуса 1-2 месеца след като бях изпълнила условието. Т.е. - когато им дойде музата  Grinning

# 126
на мен повече не ми се появява статут на Genius , има ли начин пак да излезе  в букинга статут на Genius ?

# 127
  • Sofia
Имам резервация в Букинг, която искам да анулирам. Условието за анулиране е, че ще ми изискат 80 % от цената, но самата резервация не изисква кредитна карта и не съм оставяла данни на кр. карта, т.е. до момента нямам нищо платено или блокирано.
Въпросът ми е - какво би се случило, ако анулирам резервацията? Да очаквам ли проблеми с Букинг?

# 128
Щом не си дала данни на карта - не се притеснявай, а смело канселирай.
Няма да имаш проблеми с боокинг. Само хотела може да си направи устата за карта, но по никакъв
начин не могат да ти дръпнат парите, защото това го прави хотела, не боокинг, който е посредник.

# 129
Имам резервация в Букинг, която искам да анулирам. Условието за анулиране е, че ще ми изискат 80 % от цената, но самата резервация не изисква кредитна карта и не съм оставяла данни на кр. карта, т.е. до момента нямам нищо платено или блокирано.
Въпросът ми е - какво би се случило, ако анулирам резервацията? Да очаквам ли проблеми с Букинг?

Може нещо да не дочиташ. Ако има такова условие, то би трябвало да е с карта резервацията. Интересно.  newsm78

# 130
И аз имам проблем с хотел.  Twisted Evil
Опитвам се да направя резервация - платих целия престой с мастъркард с достатъчно пари в сметката - отказаха я.  Shocked След това пробвах да резервирам същата стая, но с опция за плащане на място и ползвах Виза Електрон, в която нямам пари - и нея отказаха! Тук явно проблемът е, че са искали да блокират пари, които нямам, но защо ми отказаха първата карта???
Писах директно мейл на хотела и сега чакам отговор, но много се дразня, с първата карта съм плащала в booking.com и преди, самият хотел приема и виза, и мастъркард, не виждам какъв им е проблемът!!

# 131
Просто не всички карти се приемат навсякъде. Какво значи "с достатъчно пари в сметката", нали е кредитна карта уж?

# 132
noshtna_ptica, нещо мисля, че не е нормално да си направила такава резервация без free cancelation и да не са ти искали данни от кредитна карта.... newsm78 Или реално нямаш никаква резервация или просто имат някакви данни от кредитна карта (може от предишни резервации)...  Thinking Просто провери много добре преди да канселираш.... Peace

# 133
  • Sofia
Не е така. При това пътуване имах поне три резервации от Букинг без кр.карта, които, обаче, имат условие, че ще изтеглят пари, ако отмяната не е в определен срок. Точно това ме озадачи, защото как пък ще си ги вземат тези пари? Предполагам, че просто са копнали текста без да меу мислят много...
Дано да не могат, де, защото канселирах.
Ето един случаен пример, но има доста:
https://www.booking.com/hotel/it/appartamento-torre-spagnola.bg. … 4;highlight_room=

# 134
Не разбирам... Примерите, които си дала са с Free cancelation и с опция плати по-късно, така че тук наистина не е необходима кредитна карта... Просто защото канселирането е безплатно и се плаща хотела при посещението му (на място).... Това не е твоя описан случай.... Просто нещо бъркаш.... Тук никъде не пише, че има някакв неустойка и ще вземат пари за каквото и да е....  Ако и твоята резервация е била такава, то тогава няма какво да се притесняваш, никой никакви пари няма да ти изтегля.... Peace
Сега погледнах има една опция "стойността не се възстановява", при нея обаче пише, че цялата сума  ще бъде поискана за плащане по всяко време след резервацията... Това значи, ако е дадена кредитна карта, сумата ще се изтегли от нея, ако не е дадена, ще пратят писмо да се плати в определен срок сумата по банков път най-вероятно. Ако не се плати, просто отпада резервацията, това е..... То затова и цената е доста по-изгодна, защото си искат парите предварително и не се връщат при отказ....

Последна редакция: пн, 09 ное 2015, 22:00 от lunna pateka

Общи условия

Активация на акаунт