сайта Booking.com

• 104 115
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
Не ме притеснява дали ще ми изтеглят парите, а дали ще могат технически, като се  има в предвид типа карта - Visa Electron, която е дебитна.
При резервацията я прие. Тъпото е, че ако от хотела не я приемат, ще имам точно 1 ден за реакция.

# 376
Че е дебитна ли те притеснява? Няма проблем с дебитните. Виза са хубави карти. Виж в условията на хотела трябва да пише кои карти приемат.

# 377
  • София
Имам въпрос- избирам си хотел и стая с безплатно анулиране и пише, че не се изисква предплащане. Най-отдолу пише - "Необходимо е плащане посредством банков трансфер преди пристигане. Мястото за настаняване ще се свърже с вас след като направите резервация, за да ви предостави допълнителна информация." Кое от двете е вярно, как хем не искат предплашане, хем трябва да се прави банков превод?

# 378
  • Milano
Обади се на Букинг да ги питаш.
Колко време преди пристигането е безплатната анулация?

Исках да питам момичетата на които са им теглили парите от картата през Букинг, а не през хотелите фактурите после Букинг ли ви ги издава?

Явно попаднах на некомпетентна служителка онзи ден.

Запазих през Букинг нормална резервация с безплатно анулиране и без предплащане, преауторизираха картата при пристигането от хотела, но плащането е минало при заминаването директно през него.
Поисках си фактурата, рецепционистката беше заета по телефона.

Излезна една друга (без униформа) и ми казва, че щом резервацията е направена чрез Букинг, трябва оттам да си изтегля фактурата.
После се посъветва с другите наоколо, които потвърдиха.

Помислих, че е някакво нововъведение от типа да се пести хартия, влизаш си в профила и си я принтираш.

Обадих се на Букинг и ми казаха, че разплащането ми е директно с хотела и оттам е трябвало да ми я дадат.

Писах на генералната им мениджърка, но ''мейла не може да бъде доставен''.

Обаче избих рибата с тази резервация, понеже ми се наложи анулация поради промяна на типа стая и цените бяха паднали наполовина непосредствено преди пристигането.

# 379
  • София
3 дни преди пристигане.

# 380
  • Milano
Обади се да питаш най-сигурно.

Да не би плащането да е непосредствено преди пристигане и след срока на безплатна анулация?

На мен след резервирането на хотела, за който писах по-горе изведнъж ми излезе надпис, че при анулиране на резервацията хотела може да удържи таксите (понеже там се плащат отделно 14,75% такси върху общата сума и по 3.50$ на ден за стая).

И тъй като ми се наложи да анулирам и направя нова резервация се обадих на Букинг да ги питам да не ми удържат таксите за предната, казаха ''не'' и така беше.

Това важало за след срока за безплатна анулация, който беше един ден преди пристигане.

# 381
  • София
Вероятно нещо такова ще да е, ще помисля, не съм се спряла на 100 % на този хотел, но няколко пъти попадам на такова разминаване в информацията.

И да споделя какво ми се случи миналият месец. Резервирахме хотел, при което на следващия ден се обадиха от хотела, че е станала грешка, няма да има места за нас в хотела и ние да сме били анулирали резервацията. Свързах се с букинг, казаха, че ще се опитат да ни намерят хотел, но не успяха да намерят такъв, който да отговаря на основния ни критерий и ни изпратиха за компенсация 25 евро. Пиша това, за да може, ако на някой му се случи нещо подобно, задължително да се свърже с букинг, а не да прави това, което са му казали от хотела.  Peace

# 382
Може ли да платя в хотела с карта, различна от тази, с което е резервирано? Условието е безплатна анулация 5 дни преди настаняване, без предплащане.

# 383
  • Варна
Може ли да платя в хотела с карта, различна от тази, с което е резервирано? Условието е безплатна анулация 5 дни преди настаняване, без предплащане.
Да.

# 384
Не винаги може. Има някои хотели, които изискват да са еднакви картите. Случвало ми се е.

# 385
  • Варна
Не винаги може. Има някои хотели, които изискват да са еднакви картите. Случвало ми се е.

Няма никаква логика да е така.

# 386
Картата е била на трето лице, което не е гост в хотела?

# 387

Няма никаква логика да е така.

Логика в Букинг не търся от едно известно време.
Картата е била на трето лице, което не е гост в хотела?

Не позна. И двете бяха на мъжа ми, който беше с мен.

# 388
  • Milano
Беше ли написано изрично в изискванията на хотела?

Това в Гърция ли?

Аз също съм запазвала с моя карта, после е плащал друг с неговата.

# 389
Много често друг ми запазва хотелите а после аз си плащам с моя карта.и как ще платиш ако първата въобще не е в теб.стига да не са си взели предварително.

Общи условия

Активация на акаунт