Цялата юлска дружина се моли да расте силна и здрава малката Екатерина

• 31 306
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
да, ИгА показва настоящата, то ще внесе яснота. Спокойно мила, не го мисли отсега, в понеделник ще се види и ако има нещо ще го овладеете

# 436
  • Пловдив
тия гинеколози кога ще се научат да пускат ИгГ и ИгМ заедно, какво хвърлят боб по това ИгГ и стряскат жените само

Точно и аз това си помислих.Какъв тъпак е тоя АГ.Да хвърля бременна в музиката,а реално да не е ясна ситуацията.

Нина,пуснал ти е за преминала инфекция.А сега ти е пуснал затова дали караш в момента болестта.Според мен нямаш повод за притеснение.Ще излезе,че в момент си здрава и всичко е наред

# 437
За токсоплазмозата най вероятно си я изкарала преди. Както съм писала всеки е ходил на село като дете Simple Smile, а и щом имаш постоянен допир с котка предполагам си я изкарала някъде назад във времето. Не се шашкай излишно. До колкото знам е опасна най-вече в началото на бременноста, защото може да доведе до спонтанен аборт.
Sweetpie защо кучетата да са по опасни? Залагам си главата, че те те не са преносители на токсоплазмозата, това си е типично котешка "екстра". Та интересно ми е кое ги прави "по-опасни" Simple Smile

# 438
Ами не е типично котешка екстра, важи за всяко животно и човек в контакт със замърсена почва, животните пренасят токсоплазмозата от почвата, ако котката никога не е излизала навън от къде ще я прихване, говоря за котка домашна, гледана в апартамент. Кучетата от друга страна излизат на разходка всеки ден и имат контакт със земя. Сега ако котката излиза естествено, че и тя би могла да бъде преносител. Също така ако градинарстваш можеш да се заразиш.

# 439
Sweetpie не ме разбирай погрешно, но пак повтарям кучето НЕ Е преносител на точно това заболяване и не боледува от него. Не е свързано с разходките на вън. Котката също не е проблем ако се спази единствено условието бременната да не се занимава с тоалетната и , защото това е опцията за заразяване. Ако само я милва и гушка котката не е никакъв проблем  bouquet

# 440
  • Пловдив
sweetpie ,котка,която не излиза навън също може да се зарази с токсоплазмоза.Зависи колко е добросъвестен стопанинът и с какво я храни

За кучетата знам,че могат да се заразят с токсоплазмоза.Защо да не могат?Както ние можем.Но кучетата не сеят заразата както котките с изпражненията си

# 441
# 442
  • Телиш/Плевен
Ето информация и от проф. д-р Мира Кожухарова, национален консултант по епидемиология; завеждащ отдел "Епидемиология и надзор на заразните болести" в Националния център по заразни и паразитни болести. Peace

Това са по-важните акценти:
"Tоксоплазмозата е заболяване, което се причинява от паразита токсоплазма гондии. Източник на зараза за човека могат да бъдат почти всички домашни животни и птици и редица диви животни.

Краен гостоприемник на паразита са котките. Те се заразяват през устата, когато се хранят с болни гризачи, птици и други дребни животни, поради което основно епидемиологично значение имат уличните и отглежданите навън котки.

Обикновено хората се заразяват от токсоплазмоза при консумиране на сурово или недостатъчно термично обработено месо (най-често свинско, агнешко и сърнешко). Възможно е заразяване чрез мляко, вода, плодове, зеленчуци и градински подправки, както и при използване на неизмити прибори и съдове, в които е имало заразено сурово месо.

Ръцете също могат да бъдат важен фактор за предаване на инфекцията, ако не се мият често и внимателно (особено след обработването на сурово месо, след работа в градината и замърсяване с пръст).

Имунитетът след инфектиране се изгражда бързо и образуваните антитела се запазват дълго, възможно и за цял живот."

# 443
Добре казвам го по ясно куче не може да те зарази с токсоплазмоза , а котка може. Кучето както и човека е краен приемник, а котката е преносител. Да аз не съм се изразила много точно, но все пак не ми е ясно защо кучето е по опасно

# 444
Добро утро в този дъждовен ден  Hug чувствайте се почерпени по случей именния ми ден  bouquet на всички именнички да са ни живи и здрави имената и нека всички мами в темата се радваме на малки вързопчета на края, а нашата Катерина да бъде най-палавата  bouquet

# 445
mini_moni, вярвам, че ще го напиша от името на цялата "Февруарска дружина" - Да е здрава Екатерина!!! Да качва грамчета бързо и да минат скоростно 2-3 месеца, за да се гушкате всички заедно у дома  Hug
Ей,благодаря ви Февруарки, вие сте ми верни приятелчета и знам,че много,много ми стискате палци.Прегръщам ви  Hug

# 446
  • София
Alek_stz, както и всички останали цветя в групата на юлките, честит ви празник! Да са ви живи и здрави имената и да ви носят много късмет Hug       bouquet

# 447
  • София
Момичета, да ви почерпя по случай 31си РД с по една виртуална пастичка!

# 448
Добро утро мили мами!

Браво на Екатерина! Чудесно е че е такава стабиляга Simple Smile Вече съм абсолютно сигурна че ще е най - голямата бандитка от цялата група  Mr. Green много ви гуша и наистина си мисля за вас постоянно, Мони. Още ли сте в Селена или се преместихте?

Simple Smile ама наистина е бандитка - само си дърпа тръбите и кабелите,много шава и прави разни физиономии с устата  Simple Smile Там е още ,в Селената - сега разучавам всички варианти,но май навсякъде е лечение по пътека + доплащане на разни неща.Не ми се иска да я местим,там условията са на много високо ниво,персонала е перфектен...за сега сме там...идва към 1000 лв доплащане на месец,което е поносимо...Само да расте без проблеми - другото ще го нагласим

# 449
  • София
Честит рожден ден, plesure! Много здраве, щастие и късмет ти желая. И едно прекрасно бебче през юли   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт