Цялата юлска дружина се моли да расте силна и здрава малката Екатерина

• 31 721
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
 ToHu_, това правя. Натискам леглото тук.

Много е важно състоянието на шийката. Може да е 1,5 см, но да държи, да не е мека и да е затворен каналът. А при мен не е така и това ме притеснява.

Хубав ден на всички!!!

# 151
Вчера на лекцията за естественото раждане (която ме потресе, ужаси и почти разплака #Crazy) казаха, че нормално дължината на шийката е 4 см. Така че 1.5 см си е малко, а е мека, когато започне да се изглажда (отваря), т.е. започва раждане Sad Нали като отидеш да раждаш затова те "бъркат" да видят дали шийката е омекнала  Sick

Pival, стой си в болницата и никакъв стрес, според мен най-добре така.  Peace

Защо те е ужасила лекцията? newsm78  Cry

# 152
ToHu_, това правя. Натискам леглото тук.

Много е важно състоянието на шийката. Може да е 1,5 см, но да държи, да не е мека и да е затворен каналът. А при мен не е така и това ме притеснява.

Хубав ден на всички!!!
Дръж и мисли позитивно. Още някакви си 10 седмици ще ги изкараш

# 153
  food010
Здравейте мами!
Добро ви утро. Аз съм вече в Лондон. чакам моята дружка да се събуди и стартираме шопинга Simple Smile Пия си кафенце много ми е добре. Има даже слънце. ПОлета ми не беше от най приятните нещо се спекох при излитането припотих се 3 пъти, но нямаше шроблеми да аз съм си шубе по принцип  hahaha всичко мина точно просто се изнервих от седенето на 1 място и тясно и така... но както и да е.

Да ви кажа не спирам да мисля за малката Екатерина. Само като си я представя душичката и много мило ми става. Аз не се моля като вас защото не ми е в природата но влагам ужасно много енергия да и пращам позитиви. И Мони чесно ти казвам аз ВЯРВАМ че ще бъде добре, вярвайте и вие всички и когато толкова много хора вярват в едно и също нещо няма как то да не се получи защото така стават нещата!!!

# 154
  • Пловдив
 Avencis, браво! После те чакаме и с някоя снимка на покупките. Хубаво изкарване

# 155
И аз мисля всеки ден за малката Екатерина!Представям си я силна и вдишваща дълбоко въздух!  Praynig

# 156
  • София

Защото съм голяма страхливка, затова  Mr. Green

# 157

Защото съм голяма страхливка, затова  Mr. Green

е кажи де! изплаши ни и нас  Mr. Green

# 158
  • Там някъде
Тони, и аз да се включа за тази лекция - къде беше и защо си толкова ужасена? Не любопитствам, ами да знам къде да не ходя Mr. Green

# 159
  • София
Еее, стига де. Самата лекция си беше много добра. Просто аз много се страхувам от болници, кръв, игли и подобни, а раждането си е кървава работа. Не искам да ви плаша, по-скоро се пошегувах със себе си. Освен това имам развинтено въображение и си представям нещата много натуралистично. Брр.
Имам едно секцио, то мина за половин час, бях обезболена, нищо не усетих. После малко кофти се раздвижих, но като цяло имам позитивни спомени от раждането на първото си дете. И сега като слушам за 12 часа раждания и т.н.... ми страх ме хваща.

# 160
  • Варна
Petq T миналата седмица като бях на ЖК се установи, че и при нас бебо е 1270, върви една седмица напред, но док каза, че няма нищо притеснително - просто ще е по-големичко бебе. Не зная дали има връзка между килограмите, които са се родили родителите, и тези на бебо, но аз съм била 2550, а ММ 3100 и затова ми е чудно, че бебо върви големичък, но важното е всичко да има хепи енд  Grinning
Mrs Raven, моят син вървеше от самото начало на бременността до началото на 9 месец с 6 дни напред. Ама това при всеки преглед и то при двама доктори. Чак ми беше странно, как е възможно пък поне един ден повече или по-малко да не показва ехографа. Вече в 9 месец термина ми по ехограф варираше яко. Влязох в 9 месец с бебе, измерено 3 кг. Скъсах се от разходки, от чистене, от упражнения, вкл. и креватни само и само да започна да раждам. Е не, роди се 6 дни преди термин, на датата, на която цяла бременност показваха ехографите и на двамата лекари.  Mr. Green Аз съм родена едро бебе, мъжа ми - не. Синът ми е едро бебе. По време на бременността съм яла по един шоколад на ден минимум. А често и по още нещо отгоре. Качих 15 кг. С тази бременност съм ограничила сладкото колкото мога с идеята да не е едро бебето. Засега си отговаря точно на седмиците.  Praynig Praynig Praynig Изводи не мога да направя, не знам кое е късмет, с кое аз влияя.

За раждането - има една приказка, че с първото бебе те е страх, защото не знаеш какво е, с второто пак, защото вече знаеш какво е. Да си призная и мен ме хваща шубето вече, но ще изтрая каквото такова. Аз ако сметна моето раждане от началото на контракциите си е 17 часа, но реално мъката беше само 4-5 часа, които не разбрах как минаха. Просто часовника показваше толкова. И това беше заради едрото бебе и голямото ми желание за нормално раждане. Когато всичко си е наред е много по-кратко времето, а родилката, макар че е на неин гръб всичко, някак не разбира кога е минало времето. Така, че часове не гледайте.  Peace

Последна редакция: ср, 09 апр 2014, 10:50 от Lady April

# 161
  • Там някъде
Lady April то и аз затова се чудя. Аз по принцип не съм по сладкото - и двамата с ММ сме яко месоядни. Сега сладко не ми се прияжда - най-много малко сладолед да хапна или някой шоколадов бонбон, но и това не е всеки ден. Иначе виж както с години не бях близвала хляб сега с какво удоволстие ям сутрин сандвичи (сиреч хляб ям само сутрин - изключая дните на обедни прегрешения Mr. Green ) И ето бебо е седмица напред, та явно всичко си е индивидуално или поне при мен със сигурност не е от сладкото!

# 162
  • София
Днес съм много активна  Mr. Green

Lady April, понеже страхът ми от естественото раждане е свързан именно с "едро бебе", питах Аг-то има ли някаква зависимост от родилното тегло на родителите. Каза да не гледам ММ колко е бил, а колко съм била аз и другите деца на моята майка. Първото ми дете се роди с тегло и размери на първото дете на майка ми - демек аз  Mr. Green Виждам, че и при теб тази зависимост се е спазила.

А яденето на сладко какво общо има? Мислех, че от сладкото дебелея само аз, а не бебето newsm78

# 163
Спирам сладкото тогава Sad И на мен лекарят ми каза, че има силна зависимост от кг, които се е родила майката, нейната майка и въобще само по женска линия. Аз съм родена 2800, НО в 8-я месец, т.е. до 9-я съм щяла да бъда около 3500, а моята майка се е родила 4 кг Shocked
Плашещо е за нормално раждане, за каквото съм се настроила  Confused

# 164
  • Варна
А яденето на сладко какво общо има? Мислех, че от сладкото дебелея само аз, а не бебето newsm78
Не искам никого да подвеждам, че има зависимост между сладкото и размера на бебето. Макар, че точно това правя май.  Mr. Green Не знам от къде съм си втълпила, че шоколад и кафе са стимуланти на растежа. За всеки случай съм ги спряла, защото желанието ми да избегна секциото е голямо. Синът ми се роди със 100 гр. повече и от мен.  Shocked Обаче, аз съм трето бебе на майка ми. Сестра ми и брат ми са се родили със съвсем нормално тегло. Но мама ми е споделяла, че с мен е имала най-леката, спокойна и безгрижна бременност. Също не е качвала много кг и с трите бебета. Не знам какво да мисля, но и на мен размера на бебето ми е болна тема и търся нещо, с което да повлияя аз ако мога.

Общи условия

Активация на акаунт