Цялата юлска дружина се моли да расте силна и здрава малката Екатерина

• 31 300
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
Честит празник на всички празнували вчера. Нека поводите се множат в семействата на всички!
Аз пък днес имам имен ден, макар и малко непопулярен, така че за днес черпнята е от мен

За имената, аз много харесвам Калоян и Калина. Ама наистина много Heart Eyes
По повод питането за запека, аз вчера купих лапад и на чорбица го направих. Анти-запек ефект ( НЕ търсен) за цялото семейство, барабар с куч, че и него го почерпих Crazy
Мини-Мони, все така да ни споделяш хубави новини от твоята героиня. Всички се чувстваме част от вашата борба

# 481
  • Телиш/Плевен
Добро утро, тумбачета! Hug

bebe2, честит имен ден!  bouquet

Тъкмо се връщам от ЖК. Всичко с бебето е наред. Пуснах и изследвания, дано и там всичко е наред. Praynig На следващата консултация ще ми дадат болничния за раждане (45 дни преди термина) и се замислих наистина колко бързо лети времето. Ей го къде е юли. Heart Eyes

# 482
Добро утро, мами. Аз имам една питанка- някой насочил ли се е да ражда в Тина Киркова, но без избор на екип? Слънчев и усмихнат ден на всички  Wink

# 483
Добро утро, тумбачета! Hug

bebe2, честит имен ден!  bouquet

Тъкмо се връщам от ЖК. Всичко с бебето е наред. Пуснах и изследвания, дано и там всичко е наред. Praynig На следващата консултация ще ми дадат болничния за раждане (45 дни преди термина) и се замислих наистина колко бързо лети времето. Ей го къде е юли. Heart Eyes
Лаленце, а в тези 45 дни влиза ли датата на термина?

# 484
  • Пловдив
Лаленце, а в тези 45 дни влиза ли датата на термина?

Не,не влиза

Повечо инфо за раждане в ТК с епидурал и избор на екип-изтекли са й водите вкъщи и са я почнали контракции на 4 мин.Изхвърчали са към болницата,където за късмет лекарят,който е избрала е бил на смяна.На 5 см са й сложили упойката,от която е изключително доволна.Има преди това една раждане без упойка и база за сравнение.Бързичко е родила и била много свежа,пак за сравнение с предния път.Избора на екип са го платили след раждането.Избрала е самостоятелен ВИП-75 лв на вечер.Нощувките на изписването са платили.Мъжът й е имал карта и можел да ходи на свиждане през целия ден

# 485
Добро утро на всички  Simple Smile
За запека и аз съм в тежко положение, но съм му хванала цаката и от преди да забременея. Ако 1-2 дни не съм била до тоалетната, си слагам малко глицерин с една спринцовка от 2 мл и веднага лягам . Започва да ми се ходи почти веднага но, стискам поне 5 мин и тогава всичко е адски лесно и без никакво напрягане. Не знам дали е редно или не, ама съм си с лениви черва и само това ме спасява.

# 486
mini-moni все така да ни радваш с хубави новини около бебка  Hug
за запека аз освен овесени ядки ям червено цвекло, краставица, зеле, а онзи ден в аптеката видях и на пакетче се продават чисти фибри ето такива http://static1.framar.bg/product/1-belfibra.jpg пробвах веднъж, но стана и с тях  Peace
аз да питам, ако някои знае (понеже нещо не ми се ходи на ЖК) кога трябва да отида да ми издадат 45 дневния болничен - на самия ден ли, или по-рано? Аз там се водя с термин 5 юли и според калкулатора 45 дневния болничен трябва да ми почне от 21 май. Това, обаче което не ми е ясно е - трябва да отида на 20и или 21ви май за него.
Другото което ме интересува е - от кога започват да мерят тоновете? От коя седмица?

Понеже на моята ЖК нищо не ми правят (нито кръвно, нито ме мерят, нито теглят, минаха ми и двата ехографа по каса), а чакам по 2 часа (въпреки, че имам записан час) последния път се ядосах и си обещах да отида направо за болничния. Следя си се при доктора при които ще раждам, а и ходя на доплер при една друга докторка и не виждам смисъл от ЖК-то на този етап, та затова да питам Mr. Green

Последна редакция: пн, 14 апр 2014, 11:21 от dona_78

# 487
Добро утро, мили майчета!

Честит имен ден на патерици на всички празнували вчера!  bouquet И ние с мойто диваненце - Калина празнувахме вчера - цял ден дивя с още десетина деца. Добре, че бяхме у братовчедите, а не у нас. Това ми напомня да кажа за имената - с първото абсолютните ми фаворити за имена бяха Калина и Калоян. Имаме мома, така че е Калина. Родих 2011-та и наистина оттогава досега сякаш стана много популярно това име, както по това време беше Калоян за момче. Тази популярност малко отблъсква, но пък за мен моята Калина е единствена! Иначе и Рада е много красиво и ми харесва. А от мъжките - предпочитам Калоян пред Георги.

Честит рожден ден и на рожденницте вчера! Да сте живи и здрави и много обичани!   bouquet

Честит имен ден и на празнуващите днес!  bouquet

Аз още не съм почнала активно с покупките. Чакам да мине и тази седмица - последната на работа. После отпуска и после - 45-дневния болнични. Е, наистина времето мина мнооого бързо. Сякаш вчера разбрах, че съм бременна, а скоро ще дойде време да раждам...  Хайде, Миме, и тази седмица и сме free! Запомнила съм, че и двете сме с едно име, с един термин, чакаме девойки и ще си вземем 20 дена отпуск преди да излезем в болнични. Peace

Мини-мони, с цялото си сърце се радвам за нашето ваше борбено момиченце! Heart Eyes  HugИзпращам ви хиляди прегръдки и чистата си любов - към това малко създание, което сигурна съм ще се пребори и към теб - майка-героиня, която минава през голямо изпитание.

# 488
за запека аз освен овесени ядки ям червено цвекло, краставица, зеле, а онзи ден в аптеката видях и на пакетче се продават чисти фибри ето такива http://static1.framar.bg/product/1-belfibra.jpg пробвах веднъж, но стана и с тях  Peace
аз да питам, ако някои знае (понеже нещо не ми се ходи на ЖК) кога трябва да отида да ми издадат 45 дневния болничен - на самия ден ли, или по-рано? Аз там се водя с термин 5 юли и според калкулатора 45 дневния болничен трябва да ми почне от 21 юли. Това, обаче което не ми е ясно е - трябва да отида на 20и или 21ви юли за него.
Другото което ме интересува е - от кога започват да мерят тоновете? От коя седмица?

Понеже на моята ЖК нищо не ми правят (нито кръвно, нито ме мерят, нито теглят, минаха ми и двата ехографа по каса), а чакам по 2 часа (въпреки, че имам записан час) последния път се ядосах и си обещах да отида направо за болничния. Следя си се при доктора при които ще раждам, а и ходя на доплер при една друга докторка и не виждам смисъл от ЖК-то на този етап, та затова да питам Mr. Green
-
Искаш да кажеш 21 май - според мен трябва да отидеш на 21,05

# 489
Добро утро, мили майчета!

Аз още не съм почнала активно с покупките. Чакам да мине и тази седмица - последната на работа. После отпуска и после - 45-дневния болнични. Е, наистина времето мина мнооого бързо. Сякаш вчера разбрах, че съм бременна, а скоро ще дойде време да раждам...  Хайде, Миме, и тази седмица и сме free! Запомнила съм, че и двете сме с едно име, с един термин, чакаме девойки и ще си вземем 20 дена отпуск преди да излезем в болнични. Peace

Е браво, пропуснала съм този факт  Crazy ох броя не само дните, но и часовете вече  Mr. Green

# 490
Добро утро, мами. Аз имам една питанка- някой насочил ли се е да ражда в Тина Киркова, но без избор на екип? Слънчев и усмихнат ден на всички  Wink

аз го имам като вариант, но още ми е рано да реша на 100%.

# 491
аз да питам, ако някои знае (понеже нещо не ми се ходи на ЖК) кога трябва да отида да ми издадат 45 дневния болничен - на самия ден ли, или по-рано? Аз там се водя с термин 5 юли и според калкулатора 45 дневния болничен трябва да ми почне от 21 юли. Това, обаче което не ми е ясно е - трябва да отида на 20и или 21ви юли за него.

-
Искаш да кажеш 21 май - според мен трябва да отидеш на 21,05
hahaha да исках да кажа 21ви май, оправих го. Май май много ми се иска вече да идва юли  Joy

# 492
Аз също се интересувам от коя седмица започват да следят тоновете на бебчо  newsm78

# 493
  • Пловдив
Аз също се интересувам от коя седмица започват да следят тоновете на бебчо  newsm78

Зависи от лекарят,който води ЖК.При предната ми бременност докрая не са ме следяли.

За запека-знам,че кивито действа много добре.Пробвайте и с овесени ядки

Последна редакция: пн, 14 апр 2014, 11:45 от ♥Elfita♥

# 494
  • София
Аз във връзка със запека не мога да помогна със съвет, но искам да питам нещо, сигурно ще прозвучи глупаво Embarassed. Мамите с контракции, забелязвате ли тенденция да се засилват болките и контракциите когато не сте ходили до тоалетна? Аз нямам запек, но се случва да прескоча и забелязвам, че по-често ме стяга корема в такива моменти. Като ми се пишка също ...

Общи условия

Активация на акаунт