Цялата юлска дружина се моли да расте силна и здрава малката Екатерина

• 31 278
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Мини_мони, браво на малкото момиче! Ще порасне силна и уверена! Силно гуш. С вас сме  Praynig

Аз съм добре. Закрепихме положението и си лежа още в болницата. След 10-15 дни се прибирам, ако всичко е наред, изчаквам най-критичния период.

Успех на всички. Следя ви, но нетът тези дни е зле и не мога да се включвам много.

# 571
  • Пловдив
дона и моят термин е 5 юли, но според двата доктора, болничния (45те дни) ще ми бъде от 22 май  newsm78 вече се обърках, някой тук писа че не се брои датата на термина. при мен така или иначе няма особено значение, поради секциото, но все пак ми стана интересно Thinking

Щом е на 5 ти юли термина на 21 ви май ти започва 45 дневния

А да знаете какво се случва, ако се роди след датата на термина - за този период пак ли се води болничен и кога реално започва майчинството и се получава обезщетение за майчинство?

Обезщетение започваш да получаваш още от 45 дневния.Тогава ти го изчисляват среднодневното и получаваш него в продължение на всичките 410 дни обезщетение за бременност и раждане.Обезщетение за майчинство няма
Когато се роди след термина,АГ то издал 45 дневния издава болничен за дупката,но едва след като роди жената

Калкулатор за 45 дневния http://www.bg-mamma.com/?action=calculator

Нина88,за да пишеш мейл на НОИ не ти трябва номер на болничен,а да си напишеш ЕГН то.Но още е рано да пишеш.Могат утре да го внесат от работата болничния и НОИ няма да имат кое знае какво да ти кажат.Пик код имаш,нали?Провери с него в сряда дали е заведен болничния

# 572
Честити празници на Elfita, Plesure  и всички цветя и именнички на патерици. Да сте живи, здрави и много обичани!   bouquet

mini_moni радвам се, че малката Екатерина вече  е по-добре Simple Smile Нека да расте жива и здрава, та да радва всички обични!

Рядко влизам, чувствам се като хипопотам. Прекалено мн взе да ме боли въпреки магнезия и но шпа. Никъде не излизам, нищо не правя и пак..  Трудно е един енергичен човек да не прави нищо и да затъпява... Чувствам се леко депресирана... Редя едни пъзели и малко се успокоявам. Последните ми кръвни резултати, понеже мн се и надувам, ръце и крака излезе, че протеините в  организма ми хич ги няма. Докторицата ми ме заплаши, че пак ще ме вкара в болница ако не приема протеини с храна. Накара ме да си взема адаптирано мляко и да пия...ама ми се гади от него. Предложете нещо с което да си набавя протеини, като изключим месото, че аз съм по-скоро тревопасно..

Да питам запознати с ЛКК болничните. Имам стандартен болничен от болницата, където лежах скоро и от там ме насочиха към ЛКК. Още като излязох от болницата отидох да запиша час за ЛКК и се оказа, че имат час за 22 април, а болничният ми е до 16 април. Има и доста празници след това. Мисълта ми е, ако 17 април остане за мен работен ЛКК може ли да ми изпише болничен след 22 април или трябва задължително да няма прекъсване?! newsm78

By the way и аз нямам преведени болничини...

# 573
Xpaни бoгaти нa пpoтeини (бeлтъчини) ca мeco, птичe мeco, pибa, мляĸo, яйцa (oт cвoбoднo oтглeждaнa ĸoĸoшĸa), бoб, лeщa, ядĸи, ceмeнa, coя (нaпpимep тoфy), ĸинya (южнoaмepиĸaнcĸo зъpнeнo pacтeниe, гoтви ce ĸaтo opизa) и зъpнeни пpoдyĸти. Зeлeнчyцитe cъщo cъдъpжaт и пpoтeини, и aнтиoĸcидaнти (нaпpимep гpax, цapeвицa и бpoĸoли).

Бoгaтитe нa пpoтeин xpaни ca дoбpи изтoчници нa витaмини oт гpyпa B, жeлязo и цинĸ.

Aĸo cтe вeгeтapиaнци мoжeтe дa paзчитaтe нa млeчнитe xpaни ĸaтo изтoчниĸ нa пpoтeини. Aĸo cтe aлepгични ĸъм мляĸoтo мoжe дa гo зaмeнитe cъc coeвo, oвeceнo или opизoвo мляĸo.

http://dieti.net/proteini/

Последна редакция: вт, 15 апр 2014, 00:43 от arin4eto_93@abv.bg

# 574
много кофти че не хапваш месо !Аз ям от месец и се чувствам по добре а преди това не исках и да чуя за месо и яйца само зеленчуци ,плодове и кашкавал.ям главно скара или барбекю  пробвай поне риба скумрияра е месеста или морски дарове разни .Важно е за бебо и теб. чопли семки,ядки,боб,леща,банани (шейк с банан) или горещо мляко с какао,жълтък и мед (бабина рецепта от мйжът ми я знам) за др сега не се сещам newsm78
пробвай черен дроб или аз си правих супа с пилешки дреболии .

# 575
  • Пловдив
Да питам запознати с ЛКК болничните. Имам стандартен болничен от болницата, където лежах скоро и от там ме насочиха към ЛКК. Още като излязох от болницата отидох да запиша час за ЛКК и се оказа, че имат час за 22 април, а болничният ми е до 16 април. Има и доста празници след това. Мисълта ми е, ако 17 април остане за мен работен ЛКК може ли да ми изпише болничен след 22 април или трябва задължително да няма прекъсване?! newsm78

By the way и аз нямам преведени болничини...

ЛКК ще ти издаде на 22 ри април болничен,който ще започва от 17 ти..ЛКК не заседават всеки ден и се процедира така.Няма да ти се получи никаква дупка.Споко
By the way си извади ПИК код,за да видиш как са нещата при теб.Ако чакаш болничен,който е започнал през март е нормално да нямаш превод.Може би още не е подаден даже
Протеини има в яйцата.Прави си зелена салата с яйца.Така може да ти вървят по-лесно

Последна редакция: вт, 15 апр 2014, 09:37 от ♥Elfita♥

# 576
  • Пловдив
 delizabeth, момичето в стаята при мен си пие протеин на прах. Може да си правиш шейкове с такъв.

# 577
  • Бургас
Добро утро, момичета!
delizabeth, първото, което ми хрумва, като чуя за протеини, са напитките за спортисти. Не съм много запозната, но сигурно има и такива без добавки като л-карнитин и т.н. Имах една позната фитнес-почитателка, която си заместваше едно от храненията с протеинов шейк. Разбира се, на първо място винаги стои разнообразното хранене, но ако търсиш добавка, го предлагам като алтернатива на АМ.

Лаленце, много ме зарадва новината за момичетата от първите теми! Дано всичко мине гладко при тях този път!

Хубав ден на всички!

# 578
  • София
добро ви утро  Hug
аз вчера си наложих лежане като се прибрах и днес пу пу съм като нова. спах обаче на три възглавници почти седнала, мислех че от другия месец ще го правя но този път "подраних". за болежките тук там няма как без тях, уви....
елфита, мерси мила, доктора явно така е решил, но аз нямам драма за един ден Hug
мама цвети, лежи си и не се преуморявай, не остава много, така че го дай по-кротко (то кой ти го казва дето е шило в торба)
отивам да ме боцкат, пие ми е кафе като на звяяяяр ooooh!

# 579
Добро утро и от мен!

Не съм влизала два-три дни, защото имах гости и ангажименти покрай тях. Вече съм на линия.

Много се радвам за малката Кати - разбира се, че ще се пребори мъничето!!! Изпращам и голяма прегръдка и все така да се подобрява!
Днес съм планирала да посетя лекцията на 9 месеца в Пловдив. Дано не ме завали по пътя, че не обичам да се разхождам в мокрежи.
 Вече и на мен ми дотежава и то много ниско долу. Вчера дори прибягнах до Но-шпа, но имаше само временен ефект. Както и да легна или седна, на моето бебе явно не му е удобно изобщо - по цяла нощ рита, върти се..Не мога да спя и болките под корема ми са ужасни. Ми не мога да съм само права, не знам още три месеца как ще е. Много активно беб, дано да е нормално. Че взеха да ми минават и на мен мисли, че се е оплело в пъпната връв и сега се задушава, затова така рита силно...Сигурно си въобразявам, ама ме е шубе нещо.

# 580

By the way и аз нямам преведени болничини...[/quote]

Ще ти изпишат от 16 със задна дата ,не трябва да имаш прекъсване поне при мен е така дори и комисията да ми е след една седмица си пишат болничния с задна дата. А за превода ако ти е първи болничен те се бавят после ще си получаваш всеки месец. Grinning

# 581
  • Там някъде
Добро утро, мамчета! И мен ме започнаха болежките ей така от нищото. Вечер като си спя ха наляво ха надясно и така е схващам, че ми избива сълзи в очите....уж гледам да се въртя. И точно това усещане за мускулна треска, но при мен е по-скоро в пубиската кост, а не по бедрата. Прочетох, че някои мами спят седнали - е, аз като седна вечер и си изпъна краката и бебо като си забучи петата в дясно под ребрата ми и познайте колко време изкарвам седнала Mr. Green Довечера съм на ЖК да видим как се развиваме. Моник@, аз съм като теб - бебо върви по-големичък. Преди две седмици на ЖК беше близо 1300 без малко, ще видим днес колко ще е. Иначе съм на доплер в четвъртък и евентуално тогава ще ми мерят нивото на околоплодните. Надявам се при теб всичко да е ок! Моя приятелка - вече горда мама на щерка на 14 дни, беше по същия начин. Направи си изследване а гестационен диабет, но се оказа, че нищо й няма - просто повече околоплодни. Стискам палци и при теб да се окаже това  Hug
Много се радвам за добрите новини за Екатерина!!!! Мини_Мони, кураж Flowers Four Leaf Clover

# 582
  • Варна
Добро утро!
Явно болежките масово са ни обхванали, след като вече сме в третия триместър. При мен са основно нощно време в легнало положение. Боли ме пубисната кост, а същото и ханша и бедрата в зависимост от това, на коя страна спя. Все едно нещо ми се притиска кръвообращението, но като се обърна ми минава, докато не ме заболи и от другата страна. Последните 2 вечери ме боли и корема, но с но-шпа поотминава малко. Странно е, че през деня съм добре, но тогава пък ме почва зверски сърбеж по корема, бедрата и ръцете.

И мен ме хванаха гадните киселини, но за момента се оправям с подръчни средства - газирана вода (вече спя с шише до леглото, защото наистина помага, но ефектът е временен) и повече възглавници, за да се връщат киселините към стомаха, а да не отиват към хранопровода.

Искам да попитам нещо за помпите за кърма. Оставам с впечатлението, че често се налага да се използват още в болницата, но как се осигурява нужната стерилизация, като там няма условия  newsm78?

# 583
Вече и на мен ми дотежава и то много ниско долу. Вчера дори прибягнах до Но-шпа, но имаше само временен ефект. Както и да легна или седна, на моето бебе явно не му е удобно изобщо - по цяла нощ рита, върти се..Не мога да спя и болките под корема ми са ужасни. Ми не мога да съм само права, не знам още три месеца как ще е. Много активно беб, дано да е нормално. Че взеха да ми минават и на мен мисли, че се е оплело в пъпната връв и сега се задушава, затова така рита силно...Сигурно си въобразявам, ама ме е шубе нещо.

1905vv  аз съм по същия начин...по цел ден бебо не се спира...когато легна на ляво започва да рита от левия край, все едно го притискам...като легна на дясно, от десния край рита....като легна по гръб започвам да се задушавам, а бебо рита още повече....И аз си вкарвам филми че се мъчи милото и го свързвам с токсоплазмозата...абе  понякога осъзнавам какви глупости мисля,но пак се притеснявам....  Cry

Нина88,за да пишеш мейл на НОИ не ти трябва номер на болничен,а да си напишеш ЕГН то.Но още е рано да пишеш.Могат утре да го внесат от работата болничния и НОИ няма да имат кое знае какво да ти кажат.Пик код имаш,нали?Провери с него в сряда дали е заведен болничния

Благодаря ти ♥Elfita♥!  Hug

Последна редакция: вт, 15 апр 2014, 09:21 от Nina_88

# 584
delizabeth отиди в някой магазин за спортни хранителни добавки и си вземи протеинов шейк. Има и чист без Л карнитин и прочие екстри. Аз миналата година пих един месец по два на ден, че от един чревен вирус бях станала 46кг , а не можех да кача и грам( на моите 170 си представи какъв скелет бях). Попитай продавача кой е най добре да си вземеш, но има различни вкусове аз пробвах ягода, шоколад и ванилия и определено бяха много готини, но не качих почти нищо hahaha малко мине странен модела на мен май.
За болките както една мама беше писала все едно някой влак е минал между краката ми.
След последния преглед съм "наказана" да лежа, че шийката нещо се е скасила за един месец доста, но се надявам да се закрепи положението, че моя лекар ме плаши с болница до раждане, а това няма да го преживея. Малката кукла е около килограм вече, а мама е с 17кг напред
Усмихнат ден от мен

Общи условия

Активация на акаунт