Цялата юлска дружина се моли да расте силна и здрава малката Екатерина

• 31 272
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Момичета, може ли да споделите някой калкулатор, който изчислява 45 дни преди термина? Нещо не мога да намеря свестен калкулатор в Google...

Предполагам, че няма проблем преди тези 45 дни да се вземе друг болничен?

А да знаете какво се случва, ако се роди след датата на термина - за този период пак ли се води болничен и кога реално започва майчинството и се получава обезщетение за майчинство?

# 511
  • София
аз да питам, ако някои знае (понеже нещо не ми се ходи на ЖК) кога трябва да отида да ми издадат 45 дневния болничен - на самия ден ли, или по-рано? Аз там се водя с термин 5 юли и според калкулатора 45 дневния болничен трябва да ми почне от 21 май. Това, обаче което не ми е ясно е - трябва да отида на 20и или 21ви май за него.
Другото което ме интересува е - от кога започват да мерят тоновете? От коя седмица?
дона и моят термин е 5 юли, но според двата доктора, болничния (45те дни) ще ми бъде от 22 май  newsm78 вече се обърках, някой тук писа че не се брои датата на термина. при мен така или иначе няма особено значение, поради секциото, но все пак ми стана интересно Thinking

мини мони, радвам се и аз за добрите новини, малкото борбено овненце на мама е тя  Hug

на патерици честити рожденни дни на плежър и елфита, бъдете здрави, много обичани и много щастливи   bouquet

пак на патерица специални честитки за всички цветя в темата  bouquet

Бебе2, честит имен ден!   bouquet

честити покупки на всички, много сладички неща мернах  Simple Smile

отчет от ЖК днес - бебо си отговаря на седмиците според доктора и УЗ, назначи ми изследвания, но не съм ги пускала днес, понеже ходихме с дребния и цялото внимание беще за него, пускахме му пкк профилактично и беше голям героизъм  Laughing
в сряда съм на последната ФМ и мисля там да поразпитам повече а и видеозона на доктора там е по-добър видимо.

през уикенда имах болки като бъбреци но имам опасения че не са, попреуморих се и наливам но шпа. доктора на жк все пак реши да ми даде и направление за нефролог, но да ида при него след като си пусна изследванията, та ще видим Rolling Eyes

толкоз от мен засега  Hug

# 512
  • Телиш/Плевен
Момичета, може ли да споделите някой калкулатор, който изчислява 45 дни преди термина? Нещо не мога да намеря свестен калкулатор в Google...

Предполагам, че няма проблем преди тези 45 дни да се вземе друг болничен?

А да знаете какво се случва, ако се роди след датата на термина - за този период пак ли се води болничен и кога реално започва майчинството и се получава обезщетение за майчинство?
http://www.bg-mamma.com/?action=calculator Hug

# 513
Eхе,мацки днес съм рожденичка.Почерпете се виртуално.Мръднахме от Пловдив с любими хора и си изкарахме супер

plesure,на една дата сме.Пожелавам ти много успешни,щастливи,слънчеви дни и много сбъднати мечти

Честит имен ден и на имениците  Hug

Elfita,
Честит Рожден Ден ! (на патерица)   Много обичана и щастлива бъди ! Здраве и късмет ти желая !

newsm59

# 514
аз да питам, ако някои знае (понеже нещо не ми се ходи на ЖК) кога трябва да отида да ми издадат 45 дневния болничен - на самия ден ли, или по-рано? Аз там се водя с термин 5 юли и според калкулатора 45 дневния болничен трябва да ми почне от 21 май. Това, обаче което не ми е ясно е - трябва да отида на 20и или 21ви май за него.
Другото което ме интересува е - от кога започват да мерят тоновете? От коя седмица?
дона и моят термин е 5 юли, но според двата доктора, болничния (45те дни) ще ми бъде от 22 май  newsm78 вече се обърках, някой тук писа че не се брои датата на термина. при мен така или иначе няма особено значение, поради секциото, но все пак ми стана интересно Thinking

елпет - по този калкулатор изчислявам - http://www.bg-mamma.com/index.php?action=calculator
въвеждаш дата на последната менструация 28,09,2013 г. и се получава това
На 21 Maй 2014 г. (45 дни преди термина) трябва да бъде издаден болничният лист за раждане - време е да излезнете в отпуск по майчинство и да се подготвите за срещата с Вашето бебе.
Очакваният термин на раждане е: 5 Юли 2014 г.

не мога да намеря друг калкулатор обаче за проверка newsm78

# 515
дона и моят термин е 5 юли, но според двата доктора, болничния (45те дни) ще ми бъде от 22 май  newsm78 вече се обърках, някой тук писа че не се брои датата на термина. при мен така или иначе няма особено значение, поради секциото, но все пак ми стана интересно Thinking

елпет - по този калкулатор изчислявам - http://www.bg-mamma.com/index.php?action=calculator
въвеждаш дата на последната менструация 28,09,2013 г. и се получава това
На 21 Maй 2014 г. (45 дни преди термина) трябва да бъде издаден болничният лист за раждане - време е да излезнете в отпуск по майчинство и да се подготвите за срещата с Вашето бебе.
Очакваният термин на раждане е: 5 Юли 2014 г.

не мога да намеря друг калкулатор обаче за проверка newsm78

Тук си попълваш термина и излиза:
http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php
http://osigurovki.info/MaternityCalculator.aspx

# 516
  • Варна
На H&M също много харесвам пелените, но лилава не съм виждала.

Би ли казала къде гледаш на H&M пелените или направо в магазина?

В магазина. В сайта не съм сигурна дали изобщо съм виждала.  newsm78

Lady April честит слинг. И аз тези дни се замислих, че е крайно време да реша какъв точно искам. Със сигурност обаче искам. Какво му има на Зюмбюлка?   Rolling Eyes Mr. Green  Hug

elpet дано всичко ти е наред с изследванията. И аз се усещам как като се преуморя и веднага си казва думата. Затова вчера само седях и нареждах, ама кой ми виновен като в петък и онзи ден реши бременния ми мозък, заедно с всички хормони да префасонира един скрин, та да ми е в тон със спалнята.  Crazy
Тази тема "да преправим старите мебели с любов" много зарибяваща. Ето тук да видите резултата и един бандит на 1г.6м. - http://prikachi.com/images.php?images/562/7259562X.jpg

Последна редакция: пн, 14 апр 2014, 15:20 от MiRa^

# 517
Мира и аз я следя тази тема Simple Smile Имам едни пдч мебели искам да ги направя в бяло.Твоят шкаф е станал много добре.Аз не се наемам да ги правя сама и чакам една мацка от тази тема да ми ги направи Simple Smile

# 518
Здравейте, мами!

Честит имен/рожден ден (на патерици) на всички именни и рожденници!

Щастие е за всички ни, че малката Екатерина се бори за живота си! Продължавай все така дребосъче! Мини_мони с вас сме!  newsm17 newsm17 newsm17

Аз утре влизам в болница, за да ми издадат болничен до 21.05, т.е. от 22.05 ще ми издават 45-дневния болничен преди раждане!

Надявам  се за Великден да съм навън, но да видим!

Усмихната седмица на всички!

# 519
  • София
fuzzyblue иска ми регистрация на единия линк, а другия не се отваря изобщо.
дона и на мен това ми излиза на този калкулатор но е просто супер странно как и двамата това казаха, като единия е непричом, той не издава болничния, а другия от жк и днес пак това ми натърти....
за мен лично да ви кажа е все едно, даже ако е 21 още по-добре, само да не стане беля за в работата, не знам...
някой с други идеи за калкулатор?

мира мерси мила, и аз се надявам да няма нищо  Hug не прекалявайте с преумората, че вижте какво става, кротко и леко. а скринът е супер сладък, както и на снимката "статуята" върху него  Laughing

# 520

Странно,аз ги намерих случайно в гугъл и при мен и двата работят.Извинявам се.
Дай си датата на термина и ще ти Paste-на информацията?

# 521
дона и на мен това ми излиза на този калкулатор но е просто супер странно как и двамата това казаха, като единия е непричом, той не издава болничния, а другия от жк и днес пак това ми натърти....
за мен лично да ви кажа е все едно, даже ако е 21 още по-добре, само да не стане беля за в работата, не знам...
някой с други идеи за калкулатор?

мира мерси мила, и аз се надявам да няма нищо  Hug не прекалявайте с преумората, че вижте какво става, кротко и леко. а скринът е супер сладък, както и на снимката "статуята" върху него  Laughing
ето друг калкулатор http://www.moetodete.bg/calculator/termin.html

# 522
  • София
готово
дата на термин 5 юли, друго трябва ли ти?
сори за спама момичета  Hug

# 523
Скрина е станал супер, с каква боя го пребоядиса?
Аз сега се връщам от ЖК- бебка е 1240 гр. отговаря на 29 г.с. Лекарката ми каза, че околоплодните ми води са с леко завишена норма, в смисъл в нормата са но близо до горна граница, трябва да огранича сладкото до минимум, за да не развия гестационен диабет. Като се замисля напоследък доста залитам към него. Иначе сме разположени главично, но пъпната връв е около вратлето, дано това се промени, че леко се притесних. Дупчицата на междукамерната преграда още не се е затворила, хубавото е че е в мускулната тъкан. Надявам се да не се налага оперативна намеса, след като родя.

# 524
готово
дата на термин 5 юли, друго трябва ли ти?
сори за спама момичета  Hug

От първия сайт:
"Дата на термин   5.07.2014
Първи ден в болничен   21.05.2014 (45 дни преди термина)
В болничен до дата вкл. 02.10.2014    (общо 135 дни)
В отпуск по бременност и раждане до дата вкл. 04.07.2015(общо 410 дни от първи ден)
В отпуск за отглеждане на дете до 2 години до дата вкл. 05.07.2016"

От втория:
"Период за изчисление
Начална дата на майчинството: 21.Май.2014
Период за изчисление: 01.Ноември.2012 - 30.Април.2014"

(оф,можеше и на лично,извинявам се за спама и аз)

Общи условия

Активация на акаунт