Девойка малка или юначе се крие в ОКТОМВРИйското тумбаче - TEMA 6

• 32 043
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
мамчета които не сте раждали де, вие замисляли сте се за къпането как ще се справите, кърмене такива? Има курсове но все майки в голям месец ходят, били се забравяли нещата и за това по към края ходили повечето. ?!

# 646
Вили много кофти,но пък всичко е минало добре с теб и бебето това е най важно,за жалост наистина са много тутави и то във важен момент като едно раждане си мислех че са по организирани ама явно не пак са тутави.

# 647
Vilito86, било е тегаво но важен е щастливия край Simple Smile пожелавам на всички да стигнем до раждането, и то бъде неусетно и съвсем малко болезнено  Hug Heart Eyes

# 648
  • София
Аз не съм ходила на никакви курсове, уроци или лекции. Все се чудех как ще се оправя. Незнам звучи като клише, но то ти идва от вътре. И до момента има неща, които ги правя просто по усет. Да не говорим, че моята само спеше. Имах проблем с яденето - по едно време не искаше да се яде млякото. Изцока 10-20мл. и спре. Бях се изприщила. Щях дори кърмата да си спра, докато един ден си казах, ще я оставя тя да си поиска. И така тя само си определи начина на хранене.
Така и за всичко друго. Просто от само си дойде всичко.
Всъщност единствено потърсих консултант по кърменето, заради една случка с Рая. Беше лятото и баща и гол до кръста си играе с нея. А тя най-лакомо си се насочи да си цока. Тогава отново пробвах да я приуча да суче и се свързах с една консултантка. Даде ми доста съвети, но Рая бързо загуби интерес и си продължи с шишето. Абе от малко е със свое виждане на нещата.

Вили не е било много приятно. То и моето първо раждане не беше песен. Надявам се това да е по-добре. Пък и засега съм решила да раждам с избор на екип, докато с Рая нямах екип и отношението им го отдавах на това. Дори докато ме шиха не ми сложиха упойка. Ама минало забравено  Wink Дори като ме изкараха от родилно, като се видях с мъжо му казах, че второто ще е секцио. От персонала една жена му каза да не ме слуша и второто ще е нормално. Стига да няма проблем и второто ще е нормално  Laughing

# 649
Здравейте, момичета! Нали ви бях споменала, че съм си набелязала количка иии сега съм се спряла вече на марката Хаук, но на два модела, а сега се чудя и между един трети на друга марка Киндеркрафт, вие какво ще кажете, коя от трите ви харесва най-много? Simple Smile
1. http://www.bebelandia.bg/productv/50524/hauck-detska-kolichka-ma … l-all-in-one.html

2. http://www.bebe-best.com/2013-hauck-bebeshka-kolitchka-colt-set- … mond-p-45856.html

3. http://www.bebelandia.bg/productv/48619/kinderkraft-bebeshka-kol … raft-6-3-v-1.html

# 650
На мен най-ми допада третата, мисля че и като цена е приемлива. Ние количката сме я оставили на заден план, за момента оглеждаме кошарите,е не че не хварляме и по едно око и на количките  Whistling  Rolling Eyes

# 651
и аз не съм ходила на никакви курсове - отидох на една лекция, даже не помня вече за какво беше и то защото през цялото време ми беше супер неудобно да стоя на стола..
и кърменето и гледаните ни се получи от началото, хич не се шашках за нищо - бебето реве, това му е работата в началото - или е напикано, или гладно или го боли коремчето..няма какво да се стряскам от това. Една приятелка роди по същото време - милата от толкова превземки не беше човек 2 месеца - ама като ревнело бебето..ама като не знам си какво - еми това му е работата.. само трябва да сте спокойни и това е. Е сега, ако бебето е болно нормално да се шашнем, ама поне в началото няма какво толкова да се вайкаме Simple Smile
ИНаче за ритането - усетих го преди 2 седмици съвсем леко и вчера по-силно, но аз знам какво да търся като усещане.. за другите майчета не знам Simple Smile все пак всяко бебче е различно и не трябва да се шашкате, че не сте го усетили още..

# 652
и аз не съм ходила на никакви курсове - отидох на една лекция, даже не помня вече за какво беше и то защото през цялото време ми беше супер неудобно да стоя на стола..
и кърменето и гледаните ни се получи от началото, хич не се шашках за нищо - бебето реве, това му е работата в началото - или е напикано, или гладно или го боли коремчето..няма какво да се стряскам от това.
eй на такива майчета като теб се кефя много...наистина трябва да сме спокойни...дано съумея и аз, че по принцип съм такава паника  #Crazy

# 653
Момичета виждам ,че сред вас има мами ,които са раждали с упойка..и аз си мисля,че ще поискам , но всички баби ме плашат ,че можело да се парализирам,че било вредно за бебето,че можело да се прекъсне раждането и такива глупости,Искам да ви попитам вие имате ли някакви оплаквания след поставянето на упойката?

# 654
  • София
known и аз съм на същото мнение. Няма за какво да се шашка човек. Те бебетата не са толкова беззащитни. Да ви кажа са доста по-съвършени.
За упойката и на мен ми е интересно. Първото раждане ми беше без упойка, но сега се чудя дали пък да не се поглезя малко и да пропусна по-голямата част от контракциите  Wink.
Плами и на мен третата ми допада повече. И то главно заради цвета. Някак си ми изглежда по-свежа.

# 655
без паника Wink няма несправила се майка Simple Smile
за упойката не мога да кажа - реших да раждам без упойка, имах само някаква като ме шиха, но нищо повече..

# 656
  • София
Момичета, някоя от вас да си води или си е водила ЖК при д-р Русинов от IАГ болница в София? А раждане, как ли протича при него? Търсих отзиви в нета, но не намерих.

# 657
aanee от Стара Загора ли си, тъй като не те виждам на първа страничка кога ти е термина? И аз ходя при Иванов и за сега съм доволна
От Казанлък съм. Терминът ми е на 08.10. втора бременност. Имам син на 4г.
На 10.05. съм на преглед пак и ще ми кажат окончателно пола. Силно се надявам д-ра да не видял правилно.

Grinning Grinning Ха и аз съм на 10.05 на преглед при него, аз съм от 9 часа, може да се засечем Simple Smile и се надявам тогава да разбера какво ще е бебчето, че и аз имам син на 5 години, даже ще сме тримата с таткото, че моето момченце много иска да види братчето или сестричето си, за пръв път ще му е Heart Eyes. На теб какво ти каза Иванов за пола и в коя седмица беше? Като бях в 13та той ми каза че било изключително рано.

# 658
  • Пловдив
 Здравейте момичета,
 Не се включвам често, но пък си ви чета редовно.
  Заупойката- аз и двата пъти раждах с епидурална упойка, при това първото ми раждане беше преди 10 години. И сега в никакъв случай не бих се решила да се откажа от нея. Ами честно да си кажа наистина доста облекчава болката при контракции. При второто раждане ми я сложиха по- късно, че нямах контракции и ми дадоха едно хапче да смуча и след 10 минути бяха страшни болки, докато ми сложат упойката. Та и много зависи от анестезиолога. Повечето жени казват, че второто раждане е по- леко, но при мен при второто ме болеше повече. Анестезиолога после ми обясняваше, че самото раждане протича по- бързо и докато подейства упойката, вече започват напъните и спират да слагат. Но въпреки всичко не се отказвам аз, то така или иначе си ми влиза в цената за раждането. Аз лично предпочитам да се доверя на лекаря, според който опасност от парализа няма, защото на мястото където се слага упойката няма нервни окончания.
 За стволовите клетки, в Пловдив нее нужно да раждаш при Даскалов, за да може да се вземат. Аз например ще раждам при Троянчев. Аз се обаждах в "Cryo save" и  говорих с момичето представител за Пловдив. Много е любезно, обясни ми всичко по телефона и след като ми изпрати материалите, ще се срещнем за подробностите. При записване до 30 седмица имат отстъпка 500лв. което си е доста. Ние най- вероятно ще се възползваме от разсроченото плащане, че 5000лв накуп са ни доста. Така,че се обади и попитай, но мисля, че не е от значение болницата, той екипа си идва на място.

Момичета стискайте палци, утре съм на преглед! Дано всичко е наред и да се похваля какви са ни гащите!

# 659
Днес бях на преглед, всичко е наред, само докторът ми каза да лежа повече, защото бебчо е ниско долу. Пак не си показа пола, но докторът даде предположение за момиче (каза 80%) и много се вълнувам. За мен няма значение какво е, но като зная се чувствам някакси по-близо до детето си. Вече мисля за розови дрешки и колички  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт