Американски колеж - пета тема

• 106 022
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
  • София

..... А като ви изскочи статус "неприет" за дете с бал 10стотни под пълния (сумарно) да не вземете да получите инфаркт, а изчакайте около 3 часа, че да пуснат допълнителен линк с маааалки букви в ъгълчето "за проверка на кандидати държали изпит в други области" Wink

Извинявай, какво имаш предвид, че на мен специално не ми стана ясно?

# 31
  • под Витоша
Между другото миналата година дали пък не са приели повече от 160деца? Сега се сещам, че тази година за първи път има 9 паралелки - т.е. има клас 8/9, а преди бяха до 8/8 ?

# 32

..... А като ви изскочи статус "неприет" за дете с бал 10стотни под пълния (сумарно) да не вземете да получите инфаркт, а изчакайте около 3 часа, че да пуснат допълнителен линк с маааалки букви в ъгълчето "за проверка на кандидати държали изпит в други области" Wink

Извинявай, какво имаш предвид, че на мен специално не ми стана ясно?

[/b]Настройте се за НВО[/b]...

Дете учило в една област се мести след 7ми клас да живее, съответно учи, в друга област... и тогава изведнъж се оказва "неприет" Wink за щастие временно. (Беше приет вече в колежа, но кандидатства и в другите гимназии, защото чакахме решението за финансиране). Контекста на изречението беше за НВО и класиранията за езикови и математически гимназии. Това касае резервите и двоумящите се деца и родители.
Пазете си нервите и нервите на децата си Simple Smile Успех и да направите най-добрия избор за всяко дете!

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 10:40 от peneva_a

# 33
Между другото миналата година дали пък не са приели повече от 160деца? Сега се сещам, че тази година за първи път има 9 паралелки - т.е. има клас 8/9, а преди бяха до 8/8 ?
Приети са точно 160 деца които разпределиха в 8 паралелки. 8/9 са Интернешенъли, които учат по много по-разлчина програма от българчетата.

# 34
При изпитите за НВО резултатите ги пускаха до 24 ч. по-рано от обявения за това ден и час. И като ги пуснат, от недоглеждане винаги има нещо което се доизкусурява, например Пенева споменава, че първо бяха дали просто каре на което да си въведеш там номер и ЕГН и като го въведеш излиза, че не си приет, а си с бал. с който няма как да не си приет, ако ще на 10-тата желана гимназия, просто е абсурдно, бала е висок. Почваш да звъниш в РИО, в гнездо, препращат те, уточняваш дали не станала грешка и изведнъж, вече на третия час след обявяване на резултатите в долния ъгъл на екрана излиза прозорче, което трябва да натуснеш ако си кандидатствал в друга област,  какъвто е твоят случай. И тогава става ясно, че всъъщност публикуваното класиране се отнася само за тези, които са си кандидатствали в областта, а за другите трябва да се натисне бутончето, което обаче се е появило три часа по-късно... И никой през това време не ти е казал че ще се появи такова...
Сами ще видите в деня на излизане на резултатите как темата за 7-ми клас ще направи поне 30 страници...
Оправия нашенска...

Пенева, от догодина ще се интегрираме с интернешънълите, както обикновено ще ги разпределят по 9-тите класове.

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 10:54 от StefanB

# 35
Пенева, от догодина ще се интегрираме с интернешънълите, както обикновено ще ги разпределят по 9-тите класове.
Уж си редактирах поста с "но само в 8ми клас" (че са по различна програма), амаааа...
Полезно е за всичките, като ги смесят - и за децата от чужбина и за нашите си. Опита от различна среда се обменя в ежедневна комуникация.

Сина ми ми показа снимка на дъщеря ти във ФБ (нали съучениците са си friends  Wink) Лелеееее, красавица! Пу!

# 36
Здравейте и честито на приетите!
При нас ситуацията е:близнаци-момиче на 48 място, момче -135:(. В колежа нямат практика да приемат автоматично втория близнак, независимо от законовото изискване, но ни посъветваха да подадем заявление, което ще се разгледа от Борда.Някой има ли идея какви са шансовете да приемат сина, имало ли е в предишни години такива случаи?

# 37
... В колежа нямат практика да приемат автоматично втория близнак, независимо от законовото изискване...
Законово изискване няма. Има "НАРЕДБА № 11 от 28.03.2005 г. за приемане на ученици в
държавни и в общински училища", която регламентира приема и на близнаци заедно. Пробвайте, ще ви информират за всичко необходимо и за развитие на ситуацията, но просто не ми се вярва надпланов прием.

# 38
Записвам се и аз в темата, с дъщеря в 9 клас в колежа и син успешно издържал изпита и приет 41-ви тази година. Ще чакаме намаление на таксата, за да решим за записване.
Иначе от обучението на дъщеря ми в колежа съм удовлетворена и не съжалявам за избора на училище. Преди две години майки от темата ( bouquet ) ми помогнаха да взема решение при дилемата приет в Първа немска и АК.

# 39
Благодаря, вече подадохме заявление и ще чакаме отговор

# 40
  • България

Лично аз съм за малко по-трудни изпити в 7-ми клас за всички възможни формати и организатори, за да може наистина подготвените деца да бъдат оценени. При сегашното леко НВО стотни имат значение за първите неколкостотин кандидата. В този смисъл и доколкото никой от нас не е виждал и няма да види тестовете в АК, а съдим само по резултатите, се надявам наистина да качват нивото на теста.

Това е и моето мнение!  Peace

# 41
  • София
И аз да се запиша в темата  Simple Smile
Поздравления на приетите деца и на родителите най - вече   bouquet  bouquet  bouquet

# 42
... В колежа нямат практика да приемат автоматично втория близнак, независимо от законовото изискване...
Законово изискване няма. Има "НАРЕДБА № 11 от 28.03.2005 г. за приемане на ученици в
държавни и в общински училища", която регламентира приема и на близнаци заедно. Пробвайте, ще ви информират за всичко необходимо и за развитие на ситуацията, но просто не ми се вярва надпланов прием.

Това как го решихте, че в АК нямат практика да приемат втория близнак? От опит ли? В нашия випуск имаше такъв случай и вторият близнак беше приет!

Приети са точно 160 деца които разпределиха в 8 паралелки. 8/9 са Интернешенъли, които учат по много по-разлчина програма от българчетата.

До преди две години приемаха 142 деца/българчета. Увеличиха приема точно с една паралелка от 18 деца и започнаха да приемат 160 българчета. Интернешанълите са над тази бройка! 160 деца са 9 паралелки

Момичета,
И аз съм била винаги за по-труден изпит, за където и да е! Само едно уточнение да внеса, не винаги по-ниските резултати за мен означават по-труден изпит. /  Предпочитам ниските резултати да говорят наистина за труден от към мисловна дейност изпит, а не просто обемен, в който техническата грешка да е решаваща и отново разликата в оценките да е в дребни стотни

# 43
В началото на учебната година разпределиха децата ни в 8 класа по точно 20 деца (8/1 до 8/6). При смесването с интернешънълите, преразпределяне в паралелки по втори език и по плофил после да различен брой децата в паралелка.

# 44
  • София
Нямам представа как е в сегашните 8-ми и 9-ти клас. При нас приемаха 142 деца и ги разпределяха в 8 паралелки. А в момента са 7 и догодина може и да са 6 поради намалената бройка ученици във випуск. А интернешънълите се водят формално в отделна паралелка, но имат занятия с различни класове от випуска си.
Потвърждавам информацията, че миналата година са приели по 80 деца + по 20 от резервите са били поканени. След приключване на срока са били поканени и допълнително хора с място в класациите над 100-но. Ако ситуацията е както миналата година, може да достигнат и до по-ниски места в класирането. Но е трудно да се прогнозира на база резултатите. По-скоро кандидатите от СМГ могат да кажат колко са приети и колко от тях и от приетите им съучениците ще се откажат. Мисля, че сред тях е най-голям процентът на отказали се.

Общи условия

Активация на акаунт