Американски колеж - пета тема

• 107 799
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
Да почерпят резервите.
Днес получихме предложение за намаление, но не и покана за явяване на изпит за пълна стипендия.
А това беше единствения вариант АК да се превърне в евентуален вариант за гимназия.
В крайна сметка, това е облекчение, в противен случай щеше да има много труден избор с напълно неясен изход.

# 721
Банкет трябва да дадат Simple Smile

# 722
  • София
А колко деца получават покана за изпит за пълна стипендия? И какво представлява този изпит?

код.бг, мисля, че само са ви улеснили да вземете по-лесно правилния избор, и той според мен като страничен наблюдател, е с абревиатура различна от АК

# 723
  • София
за статистиката - Ние поискахме 20% миналата година, получихме отказ. Хартията, която събрахме, беше вероятно минимум 80 страници /имаме фирма, която не разпределя дивиденти/.

# 724
за статистиката - Ние поискахме 20% миналата година, получихме отказ. Хартията, която събрахме, беше вероятно минимум 80 страници /имаме фирма, която не разпределя дивиденти/.
Енита, това че фирмата не разпределя дивиденти не е важно според мен.
По-важно е дали фирмата има натрупани печалби и високи нетни активи като цяло. При желание от ваша страна вие може да ги обърнете в пари, макар и не винаги това да става бързо. По-скоро аз това бих гледала.

А съвсем друг е и въпросът, че има фирми, които не си разпределят дивиденти, за да не плащат данък, но всъщност собствениците са си взели парите и отдавна са изядени и изпити, но тъй като не е декларирано и в отчетите на фирмите стоят едни високи парични наличности в каса, които всъщност ги няма. Съжалявам за лиричното отклонение.

# 725
А съвсем друг е и въпросът, че има фирми, които не си разпределят дивиденти, за да не плащат данък, но всъщност собствениците са си взели парите и отдавна са изядени и изпити, но тъй като не е декларирано и в отчетите на фирмите стоят едни високи парични наличности в каса, които всъщност ги няма. Съжалявам за лиричното отклонение.

И аз съжалявам, но описаното от теб може да го правят само пълни галфони. Данъкът върху дивидентите е 5%. Само за 5% си купуваш чисти пари и спокойствие. Кой идиот ще рискува да има пари в каса, пък да ги няма реално, пък да не може да докаже доходи за някоя голяма покупка за да спести 5%???

# 726
А колко деца получават покана за изпит за пълна стипендия? И какво представлява този изпит?

[urlhttp://acs.bg/Home/Admissions/Tuition_Rates_and_Scholarships.aspx][/url]

http://acs.bg/Home/Admissions/Tuition_Rates_and_Scholarships.aspx

Тук пише за процедурата, но не знам колко деца канят. Преди време пълна стипендия получаваше първото момче и момиче, после за тези стипендии можеха да кандидатстват първите 25 момчета/момичета и стипендиите станаха три. Сега не знам колко деца канят.

Скрит текст:
Няма смисъл да се разисква дали предходните условия са били по-добри. Тези стипендии се предоставят от различни фондации и те имат право на мнение на кого и как да ги дадат. Няколко години се водиха излишни дебати по този въпрос

# 727

И аз съжалявам, но описаното от теб може да го правят само пълни галфони. Данъкът върху дивидентите е 5%. Само за 5% си купуваш чисти пари и спокойствие. Кой идиот ще рискува да има пари в каса, пък да ги няма реално, пък да не може да докаже доходи за някоя голяма покупка за да спести 5%???
Ами пълно е с такива "галфони"  Wink

# 728
  • София
Абсолютно!
П.П. Макар че, основната причина за голяма касова наличност не е неразпределеният дивидент, а сивата икономика.
И за да не е спам - интервюта на завършили колежа - http://cacti.acs.bg/collegelife/?p=1362

# 729
На племенницата ми са й одобрили намаляване на таксата.  
Щях да се очудя, ако не бяха. Самият факт, че родителите й карат 18 годишна кола, говори сам по себе си за финансовото им състояние.

#Crazy Интересен аргумент. По тази логика заради нашите коли /на 20 и на 23 години/ трябва и да ни платя, за да се запишем Simple Smile)

# 730
На племенницата ми са й одобрили намаляване на таксата.  
Щях да се очудя, ако не бяха. Самият факт, че родителите й карат 18 годишна кола, говори сам по себе си за финансовото им състояние.

#Crazy Интересен аргумент. По тази логика заради нашите коли /на 20 и на 23 години/ трябва и да ни платя, за да се запишем Simple Smile)
Не знам как стигнахте до този извод от написаното от мен  newsm78
Както и да е.... Поне имате две коли  Joy

# 731
  • София

код.бг, мисля, че само са ви улеснили да вземете по-лесно правилния избор, и той според мен като страничен наблюдател, е с абревиатура различна от АК

На практика всеки, който е поискал намаление на таксата и е подал документи за това има право да кандидатства и за отпускане на пълна стипендия - отбелязва се в подадените документи.
Броят на децата, които се допускат до допълнителните изпити за пълна стипендия е различен, ако не греша. Когато кандидатства синът ми, бяха допуснати 12 деца (дано не ме подвежда паметта), миналата година мисля, че са били 14.
Финансова нужда, класиране на децата на изпита, допълнителни успехи, постижения и др. Мисля, че всичко се взема предвид.
Най - общо изпитът: на единия ден децата са поканени да пишат есе, на следващия - справилите се минават през ситото на сериозно интервю с комисия.

# 732

По същия начин, по който Вие направихте връзката между финансовото състояние на родителите и 18-годишната кола, която карат Grinning Предполагам знаете, че едното не винаги е свързано с другото.

# 733

По същия начин, по който Вие направихте връзката между финансовото състояние на родителите и 18-годишната кола, която карат Grinning Предполагам знаете, че едното не винаги е свързано с другото.

Т.е. Вие не сте получили никакво намаление, въпреки че колите ви са доста стари. Това ли се опитвате да кажете?

Посочила съм колко годишен е автомобилът, тъй като не е редно да се цитират доходи. Някои казват, че получават средни заплати, но “средни” е доста субективно понятие. Според НСИ средната месечна работна заплата е около 850 лв. (става въпрос за брутната). Не знам това ли имат предвид или не.
За мен колата, която кара семейството е доста показателна и по-добър ориентир. Малко са хората, които могат да си позволят по-нова и по-сигурна кола, но не биха си купили по една или друга причина. По-скоро се случва дори обратното.
Имам само една позната, чиито доходи позволяват да си купи нов и то луксосезн автомобил, но освен че има сантимент към старата си кола, предпочита да харчи доходите си, за да обикаля света.
Самата годишна такса в АК си е една 3-4 годишна кола....
Та не мога да разбера защо тази аналогия ви се струва нелогична.

# 734
Само галфоните дават пари за скъпи коли, една купчина ламарини, която стои на улицата, дъжд я вали, слънце я пече и тоз я драсне, оня я чукне и т.н. Образованието на децата е много по-важно от един таралясник. Затова има хора, които могат да си купят скъпа кола, но си купуват скромна, за да плащат с останалите пари таксите на АК или друго частно училище.
Не казвам, че скромна кола значи да е непременно стара, има и чисто нови коли, които струват 20К лева, а има стари, но мерцедеси или инфинита с много екстри, които струват 50К и повече.

За паричните наличности Черна Станция е права, а ако ти свидят 5-те процента данък дивидент, има други начини за скрито разпределение на печалбата, например фиктивни разходи, които са документирани обаче, и така средствата се усвояват от собствениците, а са уж разходи за дейността на фирмата. Това е много силно наказуемо обаче по ЗКПО, защото когото хванат, има тройна санкция - първо, не му се признават осчетоводените разходи, второ, върху сумата има глоба от 20% и трето, пак му вземат и въпросния данък дивидент от 5%.

Интересно защо
Днес получихме отговор за намаляване на учебната такса (50%). В класацията на момчетата №21 с еднакъв резултат с №20.
В същото състояние сме като Joie.

при сходни финансови състояние на единия дават, а на другия не дават.

Общи условия

Активация на акаунт