Парфюмни размисли и страсти - 180

• 71 629
  • 709
  •   1
Отговори
# 345
  • Там, където ме обичат
Да споделя, че бидейки в мол Сердика, посетих набързо Кръгчето, за да
пробвам аромати, които съм запомнила като имена, но или не познавах или бях забравила.
Пробвах на блотер и на кожа само три.
Иначе става пълна боза, поне аз само толкова мога да поема наведнъж.
Та, първо се спрях на този Балкис:
http://www.fragrantica.com/perfume/The-Different-Company/Sublime … Balkiss-4223.html
В началото много цитрус, много зеленина, по-късно за капак се появи и момина сълза.
Не че не харесвам свежата момина сълза, но като съставка в композиция и по-точно в тази комбинация с пачули, не ми допадна. Супер, че цените на The Different Company и без това не са много френдли.
Тествах и този :
http://www.fragrantica.com/perfume/The-Different-Company/Orienta … -Lounge-7035.html
Въпреки претенциите идващи от името му и лекия полъх на подправки, аз не намирам много ориенталски дух в него, защото за мен този тип аромати предполагат плътност, дълбочина и шлейф/трайност. Не намерих нито едно от тях.
Пробвах и Датура Ноар:
http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Datura-Noir-1269.html  - и този не е мой, по простата причина, че е белоцветен.
Три греди, но пък три запознанства! Peace

# 346
  • Belgium
О, на мен Sublime Balkiss ми е много любим и никаква момина сълза няма на моята кожа  Heart Eyes

# 347
  • Там, където ме обичат
О, на мен Sublime Balkiss ми е много любим и никаква момина сълза няма на моята кожа  Heart Eyes
И това е хубаво,
иначе отвсякъде щеше да се носи само Балкис.  Peace
Съвсем наскоро разбрах кой е бранда на едни съкровища, които си донесох от Далечния Изток.
Отивам да ги намеря и после ще споделям.

# 348
  • София
И при мен Балкис няма сълзи, момини или лелински. Тези дни го нося и е като тоник. В по-топло става бъз.

# 349
  • Belgium
Точно тоник.

Добре, че idomeneus я написа, аз не можах да го опиша този аромат с една дума.  Laughing

# 350
  • Там, където ме обичат
И при мен Балкис няма сълзи, момини или лелински. Тези дни го нося и е като тоник.

Скрит текст:
И тоник да е, щом няма джин, не ме бройте.  Mr. Green
Сори за спама, не се въздържах.

# 351
  • София
И при мен Балкис няма сълзи, момини или лелински. Тези дни го нося и е като тоник. В по-топло става бъз.
При мен си е направо бъз, който много обичам  Heart Eyes
Обаче ми омръзва бързо - след две отливки нямам никакво желание да взема бутилка. И по-добре Wink

# 352
  • Germany
Многоооо искам PUPE eVe-The Diffr. Company-харесва ми, но бих се радвала и Вашето експертно мнение Hug  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Вчера бях много ентусиазирана като го тествах, все едно си в сладкарница. Мислех да си го купя, я още да видя как ще стои. Вечерта, като се прибрах, първата ми работа беше да си измия ръцете. Не можех да го изтърпя, базата нещо не ми понесе. Но началото е мечта за обичащите сладичко.
Аз даже го купих, пробвах го сто пъти и все се чудех да го взема или не. Харесваше ми нетрадиционното му начало, но за съжаление при мен се проявява като типичен и нахален мускусен аромат, който накрая се превръща в евтин прах за пране. Категорично не искам да мириша така. Лошото е, че го разбрах едва след интензивно носене, от проба не ми простееше толкова.
Скрит текст:
тел. на магазина на Красно село е 9554320
Тествах и този :
http://www.fragrantica.com/perfume/The-Different-Company/Orienta … -Lounge-7035.html
Въпреки претенциите идващи от името му и лекия полъх на подправки, аз не намирам много ориенталски дух в него, защото за мен този тип аромати предполагат плътност, дълбочина и шлейф/трайност. Не намерих нито едно от тях.

А какво намери в него?

# 353
Има някаква телепатия в темата Simple Smile   И аз днес си мисля за The Different Company. Припомням си South Bay и Kashan Rose. South Bay е много безличен цитрус. Дори грейпфрут не е. Малко сапунен. Сега разбирам защо нямах и спомен от него.

За Кашан Роуз си ревизирам първите впечатления. Не ми хареса особено отначало, но го носих няколко пъти истински и се развива добре. Мускът не е силен, и розата, червена в началото, става доста по-мека, но без да губи изцяло свежестта си както се случва с други подобни парфюми. Не е Роза Икебана Simple Smile, но бих го носила. Дори капризните около мен го харесаха.

Балкис е променлив върху моята кожа в зависимост от температурата и влагата във въздуха. Като е влажно и горещо, става по-плодов. Иначе е по-комплексен и дори зелен. Харесва ми, нося го с удоволствие, но и забравям, че го имам. Няма цветя за мене в него  Peace

Пробвах Diptyque Geranium Odorata защото много обичам самото растение. Тук не откривам тази зелена, специфична, подправкова комплексност. По-скоро е свеж, цитрусов аромат. Не очаквах нищо общо с българския здравец, разбира се. Той по принцип не присъства в парфюмерията, която аз познавам. Но не е и листата на мушкатото ми. Доста по-евтиният Geranium на Деметер е по-добър и по-реалистичен.

Лавандула не обичам в парфюм и дори не погледнах новата Лавандулова Вода на Диптик.

Мисля, че дори моят розов ентусиазъм се поотчайва.

Новият Rose Cut на Ann Gerard е абсолютно разочарование за мене. Много обичам алдехиди, а тук не ги откривам.  Очаквах нещо по-ярко, по-прозрачно, дори звънливо с алдехиди, а върху мен (пробван и изтъркан от кожата няколко пъти от отливка) е сладникъв, неприятен, и дори опушен. За съжаление, изглежда траен. Душафор не е моят парфюмер. 

# 354
  • в 1001-та нощ
Привет Дами  Hug ,

бих искала да помоля за помощ за един парфюм, който майка ми има от преди десетина години. Спомням си го, като сферична бутилка със златни частички, сланикав и много траен. Майка ми каза, че е Рокобароко и предполагам, че може да е този http://www.fragrantica.com/perfume/Roccobarocco/Souvenir-D-Italie-14862.html , но не ми се вижда жълто-златен, а може и спомените ми по отношение цвета да ми изневеряват .... newsm78

Тук http://www.fragrantica.com/designers/Roccobarocco.html прегледах и не виждам по-близки варианти  Rolling Eyes Сещате ли се нещо по въпроса и дали сега се продава?

Последна редакция: чт, 01 май 2014, 13:37 от a.l.e.n.a

# 355
Сещате ли се нещо по въпроса и дали сега се продава?
Продава се.

# 356
  • виртуално
Привет Дами  Hug ,

бих искала да помоля за помощ за един парфюм, който майка ми има от преди десетина години. Спомням си го, като сферична бутилка със златни частички, сланикав и много траен.  

Алена
да не е този
http://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Fragile-434.html

Пробвала съм го, но вече нямам спомен как миришеше.
Но шишето отговаря на описанието ти  Peace

Последна редакция: чт, 01 май 2014, 13:49 от Рапунцел ®

# 357
  • в 1001-та нощ
Благодаря, Момичета  Hug Оказа се, че този е парфюмът  Blush , но майка каза, че от златните частички много се  е запушвала дюзата  Blush Но при тази цена ....това едва ли е проблем  Blush Heart Eyes

А в Блик дали се продава?

# 358
Ах, този Рокобароко направо ще го отстрелям. Видях, че има и 5 мл за проба, а от скоро много ми се носи нещо сладникаво, хич не ми дреме, че иде топло време. Crossing Arms Алена, би ли споделила мнение, ако го поръчаш тези дни този, бароковия, моля!
Търся и нещо като ясно изразен мускус за мъжа ми. Имам един Tesori d' Oriente, с бял мускус (може би някой го познава), чист мускус е и нищо друго. Дамски е и аз не го харесвах много точно заради единствено мускусовия аромат, а мъжа ми го грабна и вече почти го привършва. Не иска нищо друго. Та му търся пак нещо такова, но да има и още нещо, мисля, към  мускуса....

# 359
  • София
Цитат
Не очаквах нищо общо с българския здравец, разбира се. Той по принцип не присъства в парфюмерията, която аз познавам.

Срещала съм изрично споменат български здравец само в PEAR + OLIVE на Slumberhouse
http://www.slumberhouse.com/e-boutique/pear-olive
(Zdravets, aglaia, massoia bark, olive, cognac, pear)
Дълго търсих начин да намеря проби, после се отказах, но все още съм много любопитна за парфюмите на този човек.

Общи условия

Активация на акаунт