Парфюмни размисли и страсти - 180

• 71 308
  • 709
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте Simple Smile Не пиша редовно в темата, но се зачетох сега и ми стана много интересно. Замислих се какво категорично не харесвам и ми изскочи на прима виста Ултра Виолета на Пако Рабан.
Една приятелка, повлияна от мнения реши да си го вземе преди години. Е, няма да ви кажа каква отрова се носеше от нея. Бяхме много близки, за да й споделя откровено, че мирише потресаващо. Тя харесваше неща като Angel, Alien, които аз лично не понасям, но на нея й отиваха. Но с УВ ми беше непоносимо да се доближа до нея, а си ходехме заедно на лекции и след това обикаляхме по цял ден. Принуди се да не се пръска с парфюма повече.

Не понасям също Пойзоните, както и тревисти аромати. Признавала съм, а и отново признавам, че не разбирам от съставки, но това, което го има в Лайт Блу на Долче и Габана и Еклат Д'Ерпеж на Ланвен ми предизвиква стомашни спазми. Миришат ми на доместос, примесен с трева и аспирин.

В четвъртък имах само възможност да мина през БЗ и се пръснах пак със Си на Армани на едната ръка и Площад Вендом на другата. Установих, че има нещо в Си, което не ми харесва. Като минат няколко часа и остава една нотка, която ме дразни неописуемо. Площада ми миришеше леко на сапунче, сладичко сапунче и реших, че.....ми допада в някаква степен. Харесва ми бутилката му и само затова май искам да си го взема.
И последно да споделя. Като си пръснах онзи ден Си и една дама на видима възраст около 60г. също си го пръскаше. Не знам как, но се заговорихме и ме пита дали ми харесва. Споделям аз, че се колебая, че ми харесва, ама не е като да съм влюбена в парфюма. Пита ме тя с какво съм в момента, казвам аз Жадор. Отива жената да си го пръсне и после ме изгледа възмутено от главата до петите и ми се тросна, че той въобще не бил за младо момиче, а за майка ми. Аз се усмихнах, казах й, че майка ми харесва много по-силни парфюми и си излязох от БЗ.
Такива ми ти истории Simple Smile

# 76
Не понасям Pleasures на ЕЛ, мисля заради белите цветя. Иначе за споменатия Роял Павийон на Етро много си го харесвам. В него не усещам бели цветя, а една красива ретро роза. Не съм разбирач, просто така го усещам. Засилена от интересни отзиви за Черната орхидея, си грабнах една отливка. Добре, че отложих покупката на 100мл на сляпо. Първата ми мисъл като се пръснах с него беше "Каква е тая гадост?" Като поотмина половин час започна да ми харесва, но не ми стана фаворит. Отливката си я ползвам,но първите 30 мин гледам да дишам през устата. Друга отрова, на която попаднах, беше Ambre sultan Serge Lutens. Хабанита ме стресна на първата ни среща, не очаквах, че ще ми люти на очите това чудо, но по-нататък си го заобичах и просто внимавам с дозировката. Сигурно има още много други, които няма да харесам, но като цяло избягвам дс пробвам всеобщи любимци от страх да не заобичам нещо, което всяка втора жена ползва.

# 77
всички туберози далеч от мен   Sunglasses

# 78
И от мен. Обаче все пак се намери парфюм с тубероза в състава, който да ми харесва и изобщо да не я усещам. Това е L'Agent. Поздравления на авторите и производителите му. Не знам как са успели да направят композиция, в която туберозата да не превзема всичко.

# 79
Много е добър Л'Агента, много! Heart Eyes

# 80
Здравейте момичета! Обях в няколко града на Германия и държах да си донеса в България парфюм, защото знам че там няма как да са ментета. Пръсках от тестерите в парфюмериите и си избрах нов аромат, в който се влюбих. Коко Шанел Матмоазел. Парфюмна вода. Невероятен е. На мъжа ми харесах Dior Home. Купих ги обаче от Фрии Шопа на летището в Берлин. По евтини са там. Кажете ми възможно ли е да са ментета или аз вече се вкарах в някакъв филм и яко си внушавам, че миризмата не е същата и не е така трайна?

# 81
Dior Home на мен също не ми се видя траен.
Имам го от упълномощеният разпространител.
Най-вероятно не е менте.

# 82
Мелани, Dior Home for men е тоалетна вода. Затова сигурно не е от най-трайните . Аз се чудя дали във фрии шопа в Берлин на летището може да проданат ментета, защото в парфюмериите в Гемания ми се видяха по-трайни ароматите от тестерите.

# 83
  • Sofia
Мъжа ми умира за Chanel Allure sport. Скоро има РД и се чудя какво бих могла да му подаря в тази насока. Иска ми се да е нещо по различно. Лично на мен много ми допада Acqua Di Parma Бергамота , но не знам той как ще го възприеме и дали е траен. Идеи?   bouquet Благодаря ви! Hug

# 84
На мен много ми допада бергамота на Пармата, но е за топло време и трайността му не е много голяма, върху моята кожа е около 2-3 часа, след което се слива с мириса на самата кожа.
Мъжа ми умира за Chanel Allure sport. Скоро има РД и се чудя какво бих могла да му подаря в тази насока. Иска ми се да е нещо по различно. Лично на мен много ми допада Acqua Di Parma Бергамота , но не знам той как ще го възприеме и дали е траен. Идеи?   bouquet Благодаря ви! Hug

# 85
Мелани, Dior Home for men е тоалетна вода. Затова сигурно не е от най-трайните . Аз се чудя дали във фрии шопа в Берлин на летището може да проданат ментета, защото в парфюмериите в Гемания ми се видяха по-трайни ароматите от тестерите.
Абсурд. Няма такава възможност. По-скоро индивидуално усещане за трайност, което дори в следващите няколко дни може да се промени.

# 86
georgieva118 би трябвало да уж оригинални.
Но съм виждала разни летищата да има не специални магазини за парфюми, а колички по коридорите, които са във фри зоната.
Там съм виждала доста стари аромати, които ги няма по магазините, а
и разни араби са продавачите, които никак не ми вдъхват доверие.
Но се надявам в Берлин да не е така.
От друга страна ароматът е много нов и надали все още са направили ментета. newsm78

# 87

А защо направо не му вземеш Шанел Алюр спорт? Или го има? Ако няма, това е съветът ми. След Шанел Алюр вече нищо не е достатъчно добро. И аз си падам по този аромат, дамския Шанел Алюр никога няма да ме разочарова за подарък. Sunglasses Остави изненадите, може да се окажат неприятни.

# 88
  • Belgium
Danushka Von Niccolova аз бих те посъветвала да му вземеш белия Алюр ( Allure Homme Edition Blanche) - http://www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Allure-Homme-Edition-Blanche-2653.html

Моят любим има и него и споменатия от теб Chanel Allure Sport и са му едни от най-любимите аромати. На мен даже белия ми харесва повече. Имат общи нотки в аромата, но същевременно са различни. Ако не го е тествал твоят мъж, смятам че ще му допадне  Peace

# 89
Аз пък ти препоръчвам да вземеш Блу Шанел! Може и Интенз варианта на Алюр Ом Спорт, но той е доста подобен.

Общи условия

Активация на акаунт