Парфюмни размисли и страсти - 180

• 71 400
  • 709
  •   1
Отговори
# 540
  • някъде под слънцето...
в Германия го произнасят Сара

Не че споря, но по принцип на немски думата би трябвало да се прочете Цара, въпреки че мисля, че в Хамбург като бях в един техен магазин Зара наричаха марката!
Zara е испански бранд.Седали6тето на фирмата се намира в област Галисия. Според  Castellano(официалния език на Испания) Z се произнася, като съска6то С с език  между  лекто отворени зъби(както е написала *Biskvitka* )странното е , 4е на никой не му хрумва да произнася  Сарагоса(Zaragoza),    като Зарагоза.
В Уикипедия са  разграни4или Зара и Сарагоса. Макар, 4е  Zara  се съдържа в  Zaragoza.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D1%80%D0%B0
Понякога съм поразана от преводите които слу6ам по бг  телевизии, а за интервюто, което излъ4иха по БТВ с Монсеррат Кабайе, дори  дъ6теря ми, на 10 години  остана  възмутена от нивото на превода4ката, но това е друга тема.

Попалихте ми фитилите с кадифената орхидея.
Любовта ни с 4ерната, б6е много трудно осъ6тествима, когато  преди години я купих, ми  бе6е странна и нетрайна, сега ве4е е завладява6та красавица, която  остава при мен целия ден.

Последна редакция: ср, 14 май 2014, 20:07 от sl

# 541
  • Belgium
Pixie, благодаря ти за отзива, в интерес на истината съм запомнила, че ти в темата си любител и изследовател на розата в парфюмите, но явно съм пропуснала мнението ти относно творението на Van Cleef & Arpels  Blush

Харесвам и нося Берлинчанката (без да ми е от най-любимите аромати), но плътна червена роза се съмнявам да ме грабне, особено ако е доминираща над другите съставки и силно присъствена. Ще го тествам от чисто любопитство, когато дойде по нашите ширини, но мисля, че няма са е от моите.

Последна редакция: ср, 14 май 2014, 21:15 от Лу

# 542
Лу, ще се учудя ако си запомнила Simple Smile Simple Smile 

Сега прочетох, че харесваш оригиналното Клое. (Редактирах се специално след дискусиите за произношение Simple Smile   Знам, че е Клое, но местните упорито казват Клои и се прихваща лесно.)   Аз определено не харесвам този тип роза, така че явно вкусовете ни са различни. Моето скромно мнение, че този Розов Велур на Ван Клийф е прекалено скъп за това, което е, просто защото не впечатлява с оригиналност и интерпретация. Самият аромат е добре композиран, не бих отрекла, но ми се струва, че ще е труден за харесване.

В "розите" има толкова нюанси, особено ако човек ги търси специално, че за мен всеки детайл е от значение макар че не винаги мога да изразя точно защо харесвам нещо и защо не друго. 

Напоследък нося почти само Bamboo Harmony на Килиън.  Не е "уау" аромат, но пък е от тези, които расте постепенно на мене. Много свеж, с едва доловими цветя, с нежен чай и едва загатнати подправки на края. Мисля, че мога да изкарам лятото с него + два-три други.

Последна редакция: ср, 14 май 2014, 22:00 от Pixie

# 543
  • София
Бубс, до колко новата Орхидея прилича на Цветния воал?  Аз хресвам класическата и си я носих с удовлоствие , но както каза Дени, отнася и много негативни коментари. Ако напомня на Воала , обаче - явно няма да се разберем.

# 544
  • София
[quote author=bubanka link=topic=776103.msg28179547#msg28179547 date=14000462

Попалихте ми фитилите с кадифената орхидея.
Любовта ни с 4ерната, б6е много трудно осъ6тествима, когато  преди години я купих, ми  бе6е странна и нетрайна, сега ве4е е завладява6та красавица, която  остава при мен целия ден.
И аз така не я усещам трайна Черната Орхидея,но си взех 100-ца и реших да я прибера докато ми дойде музата за нея.Взех и Кадифената Орхидея и то пак 100-ца Mr. Green ,пръснах веднъж на ръката и я прибрах и нея-страх ме хвана да не би да не се харесаме и с нея LaughingЩе я разнося тези дни да видим Flutter

# 545
  • София
Pixie, и аз никак не харесвам Клоето, точно заради розата, която ми е много натрапчива (но при мен това важи за повечето рози!)...

Искам да те питам - в Bamboo Harmony мимозата силно и отчетливо ли присъства? (По останалите неща в пирамидата мисля, че бихме се харесали с тоя парфюм, само мимозата малко ме плаши...  Wink )

# 546
Бубс, до колко новата Орхидея прилича на Цветния воал?  Аз хресвам класическата и си я носих с удовлоствие , но както каза Дени, отнася и много негативни коментари. Ако напомня на Воала , обаче - явно няма да се разберем.

Воалът не го харесах изобщо, мирисала съм го само 2-3 пъти и изобщо не го помня
помня, че е белоцветен и различен от ЧО
когато помиришеш Кадифето, ясно си личи, че има общо с ЧО
за човек, който не ги познава добре, ако помирише друг, напръскан ВО, може да я сбърка с ЧО

# 547
Pixie, супер се радвам, че мога да помоля за съвет толкова компетентен ценител на Ван Клийф като теб  bouquet
Аз също съм фен на бранда, имам Рев и Роз дьо Неж, но сега съм в издирване на Феъри, просто е неустоим. Не съм наясно точно с разликата между ЕДП и ЕДТ, тъй като съм душила само парфюма.. Откъде е най-изгодно да го взема, както и да съм сигурна, че няма да е менте? newsm78

# 548
  • Там, където ме обичат
Преди да приключите с  темите от раздел парфюмерийно езикознание Wink
да си задам и аз въпроса.
Кое от следните ударения е правилно, понеже съм чувала и трите:
сЕфора
сефОра
сефорА

# 549
Преди да приключите с  темите от раздел парфюмерийно езикознание Wink
да си задам и аз въпроса.
Кое от следните ударения е правилно, понеже съм чувала и трите:
сЕфора
сефОра
сефорА

newsm78   сЕфора почти съм сигурна, че е за Германия или Австрия. Там почти винаги ударението е на 1вата гласна.

# 550
  • София
фокси, според мен правилното е:  сефорА  Peace   (от френски идва, компанията от там тръгва;  освен това официалните й представители в бг я наричат така също)

# 551
  • Sofia
Пробвах кадифената орхидея - с цветния воал не усещам прилика, той е твърде белоцветен.
По-скоро е една черна орхидея, от която са обрани дразнещите мъжки и лекарствени ноти, обаче те явно са балансът на ЧО. В кадифената сладостта е в повече, както в Еуфория.
Началото ми хареса въпреки прекомерната сладост , усеща се първообразът, обаче след няколко часа базата ме разочарова - нещо евтинеещо остана. Бих я поносила все пак. Предполагам , че ще се хареса много на публиката и ще се превърне в новия Елиън , т.е. масовка.

# 552
Прекалено скъпа е за да стане масовка.  Peace 50 мл. за 180-190 лв. много хора няма да платят в магазина.
И за мен няма общо с Цветния воал. Просто е по-женствения вариант на Черната Орхидея.

# 553
  • Sofia
Спокойно, ще се нароят тестери по сайтовете и имитации.  Mr. Green

# 554
Петя, мимозата не я усещам никак силно в Бамбуу Хармъни, дори не знам дали я усещам. Определено не е цветен парфюм. Усещам в началото нероли, което аз харесвам, но е много нежно. После се прокрадва чаят, но аз мисля, че писах тук (или може би на друго място--не помня), чаят не е толкова силен колкото в Зеления Чай на Булгари, например. Не е и дървесен парфюм въпреки името. Изобщо, има много цитруси в началото, а след това всичко е деликатно, но точно това ми харесва. Ако искаш парфюм, който да има шлейф, не е това. На мен ми харесва искрящата му зелена свежест.

Елиан, ще трябва да те разочаровам. Не съм фен на марката и Феъри съм пробвала само веднъж като излезе. Нямам представа за разликите при ЕДП или ЕДТ тук  Peace

Фокс, единственото произношение, което аз съм чула е СефОра. Тук поне всичко друго ще е много странно.

Последна редакция: чт, 15 май 2014, 18:33 от Pixie

Общи условия

Активация на акаунт