БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-34

• 30 669
  • 772
  •   1
Отговори
# 735
може ли за закуска да давам грис с адапте

Може, ако вече си въвела глутен.

# 736
  • гр.Пловдив
За нищо.
Може да действаш така - оризова каша за начало, после основните зеленчуци, при навършени 7 месеца почваш плодовете (между тях въвеждаш елда и царевица), на 8 месеца включваш и месо, като въведеш основните - заек, пуйка и пиле, започваш глутен  с овесена каша.
След глутена е ред на млечните - бебешки йогурт, сметана, извара.

Ето това е най-правилната и логична схема на захранване Peace
Аз напрваих огромната грешка да започна с тъпите плодови пюренца от тиква и сега детето ми е свикнало със сладкия вкус и опита ли нещо по-различно повръща.... Weary

# 737
  • UK
Е, стига де, то си е до дете, аз и сина ми го захраних първо с тиква, сега яде всичко друго освен тиква  Laughing Включвам се в отбора, щерката и тя от вчера е на тиква. Харесва й.  Simple Smile
Децата са си свикнали от ден 1 на сладичко - и кърмата и АМ са сладки, 6 месеца карат на сладко, надали точно първите две пюрета са му формирали вкуса към сладкото на твоето детенце.

# 738
  • гр. Шумен
ПОДАРЪЧЕ, аз си купих лимец на зърна, измива се хубаво и се слага на много слаба фурна да се изсуши добре, после се мели на кухненски робот. Прави се на каша като всички други зърнени каши. Надявам се да съм била полезна.

# 739
Петя,много благодаря  bouquet !Ами като нямам кухненски робот? Confused Дали не може така както е на зърна да го направя с АМ или вода?

Мисти,благодаря и на теб!Сега отивам да чета за овесените ядки. Peace

# 740
  • гр. Шумен
С блендер става също Подаръче, не знам дали имаш. А иначе няма начин да не става да го свариш и после да пасираш, ако трябва. То си е жито.

# 741
Много благодаря,Петя!!  bouquet  bouquet Имам блендер,но ще взема просто да го сваря както си е,че да се учи на парченца,не само на гладко пасирани храни. Peace

# 742
може ли за закуска да давам грис с адапте

Може, ако вече си въвела глутен.

аз глутена го въведах,ама имам оризов грис,та мисля него да давам,моля споделете как го приготвяте  Hug

# 743
Ел правя го по рецепта на една мама тук някъде прочетена, копирам ти я
"180 мл вода + 3 равни супени лъжици грис .. имай предвид че като изстине много се раздува и става много гъсто ако сложиш повече.. преди консумация към него слагам 3 м.л. адапт.мляко и плод или плодово пюре ! " Но ползвам обикновен пшеничен грис, ако има значение.

# 744
  • гр. Шумен
Много благодаря,Петя!!  bouquet  bouquet Имам блендер,но ще взема просто да го сваря както си е,че да се учи на парченца,не само на гладко пасирани храни. Peace
Вие сте големички вече, така, че може. Радвам се, че бях полезна Simple Smile

# 745
Здравейте,преди 2 дни бяхме на консултация ,педи каза да въвеждам глутен,сирене,масло(попара),месо и евентуално жълтък. Предложи ми схема:
1 седмица-овесена каша и на 4-тия ден въвеждам масло
2 седмица-каша с няколко зърна , на 4-ти ден сирене
3 седмица -сухари,на 4-ти ден ще въведа спанак
4 седмица -попара на закуска и въвеждане на пилешко
 newsm78 Как ви се струва,дали няма да дойдат множко новите неща?  newsm78
Нямаме заместено хранене ,на обяд давам 150гр зел.пюре +100гр АМ, а следобяд каша елда +3л.ам вътре + плодово пюре вътре (иначе не ги иска самостоятелно)

# 746
Според мен, не е много И аз горе- долу така въвеждах, с разликата, че вместо каша с няколко зърна си ги давах зърната поотделно. И сухара като въвеждах, го въведох с попарата, нали си въвела вече масло и сирене.

# 747
Момичета може би моя въпрос е задаван десетки пъти,но ИЗВИНЯВАЙТЕ   bouquet
Когато давате зеленчуково пюре на обяд преди млякото или след това?

# 748
  • в огледалото на живота
Момичета може би моя въпрос е задаван десетки пъти,но ИЗВИНЯВАЙТЕ   bouquet
Когато давате зеленчуково пюре на обяд преди млякото или след това?
Даваш пюрето като обедно хранене и след това млякото в допълнение.

# 749
Ел правя го по рецепта на една мама тук някъде прочетена, копирам ти я
"180 мл вода + 3 равни супени лъжици грис .. имай предвид че като изстине много се раздува и става много гъсто ако сложиш повече.. преди консумация към него слагам 3 м.л. адапт.мляко и плод или плодово пюре ! " Но ползвам обикновен пшеничен грис, ако има значение.
и азпо тази рецепта го направих ама стана по гъсто от каша и някак слепнато така ли трябва да е или може би от банана който сложих newsm78
някой ползвал ли е млякото бейбилов ДМ,пише че е био Thinking

Общи условия

Активация на акаунт