Малко шантава "сватба" - идеи, мнения, помощ и т.н.

• 35 507
  • 405
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Тонка, добре де не им искай пари, понеже права си - малко е тъпо така. Просто кажете, че вие със „съквартиранта“ сте направили дарение и кмета ви е поканил да ви благодари по-официално така. Пък вие искате и те да дойдат с нас - ей така да сте повече хора или ... абе ти си познаваш хората и знаеш какво ще хване дикиш. Но това го обясни преди да съберат багажите, че да предвидят нещо малко по-представително - като за пред кмет, па макар и селски. Laughing
Иначе си права - сватбата не е нужно да бъде голяма. Може и трябва да бъде каквато вие с мъжа ти си решите.

п.п. аз още при организирането на моята си показах рогцата, ама всички толкова се бяха залисали в „мероприятието“ и най-вече във факта, че нищо нямат да правят (да се чете - разпореждат), че не се усетиха
 Mr. Green

# 31
Имай предвид, че понякога исканите документи в различните общини са различни, т.е. хубаво се разбери с кмета какво искат те.
Като мине сватбата, искам да пиша за вас в моя сайт  Mr. Green
Моята рокля беше плетена, едната Simple Smile)

# 32
Еовин, и аз искам да чета за хубави неща !
Дай линк, моля !

# 33
  • София
Еовин, известни ще ни правиш, юхууууу...  Hug  Joy
Да, за документите ще изясним, ще повторим и потретим, ако трябва. Предполагам, че ще се наложи да ги пращам предварително по куриер.  Thinking Абе каквото се иска, ще бъде направено.

wild poppy, тъкмо щях да заспоря с теб за температурата в пещерата, понеже още ми е пресен споменът за нея.  Wink Аз съм леко клаустрофобична и не бих си го причинила.

Pesheck, това вече е добра идея. Ще се възползвам, ако решим кметът да не ни идва на крака.
Всъщност как би било по-добре - да дойде и да ни ожени на двора или ние да отидем в кметството?

Хем не искам сеир, хем искам гайдар. Къде да го позиционирам, кога да засвири??? Пък като се и замисля - кой ще снима. Искам някой да снима с камерата, друг с фотоапарата... Оф, ще се мисли, няма начин.

# 34
Тонка, ако е гарга да е рошава - кмета в беседката,
в беседката предварително подготвена техниката.
Еха, чудно ще се получи !

# 35
Всъщност как би било по-добре - да дойде и да ни ожени на двора или ние да отидем в кметството?

Подготви и двата варианта - не се знае времето какво ще е.
Ако е хубаво - по-добре в беседката. А и снимките ще излязат по-хубави и интересни.  Wink
В кметството да е резервен вариант, ако случайно се разрази някоя лятна буря с порои.

# 36
  • София
Тони, ами родителите ви? Аз, да си призная, точно от подобен тип сватба се отказах след дълго планиране и обмисляне (за Копривщица го мислехме), защото колкото по-наближаваше деня, толкова повече усещах, че не искам да го направя без тях. Те знаеха всички, никой нямаше нищо против, но аз просто не можах. Добре, че мъжа ми геройски издържа смяната на настроенията и желанията ми . Накрая ае оженихме тук, с родители и приятелите ни кумове, почерпихме се и заминахме за Копривщица с приятелите и децата след това. Бабите останаха в ресторанта да се допочерпват Wink

# 37
  • София
Сийке, разумна както винаги.   bouquet

Бърди, мъжът ми не иска родителите му да знаят, а и аз не комуникирам със свекървата.  Wink На мен не ми е драма, че майка ми няма да присъства. Все пак това е едно подписване. Тя вече знае, дори се чуди защо искам да се омъжвам, според нея е излишно.  Mr. Green

# 38
Супер си го намислила Тонка.  Heart Eyes
И ние ще се подписваме това лято,но мисля да си вземем една хубава вила,да се качим с родителите и кумовете и да си направим една уикенд сватба в селце в Троянския балкан.
Ето предложения за роклички и от мен
http://www.victoriassecret.com/clothing/all-dresses-a/v-neck-fes … CatalogueType=OLS
http://www.victoriassecret.com/clothing/maxi-dress-a/crochet-max … CatalogueType=OLS (тази я има и в по-светъл цвят)

# 39
  • София
 My All, честито и на теб. Вашата идея също е супер.  Hug Да знаеш, че ще очаквам репортаж.  Wink
Роклята от втория линк ми хареса много (че и евтинка бре!). Но няма ли някъде по София нещо подобно, че да си я пробвам все пак?!

Нашата домакиня вече е говорила с кмета. Човекът е казал точно стандартните документи, които принципно се изискват - изброи ми ги, както и копия от личните карти на свидетелите. Това последното ме изненада.  Crossing Arms Когато се женех преди доста години, не си спомням да са ми искали точно това. Сега ще трябва да умувам как да им поискам копия от картите.  ooooh!
Кметът изрично е подчертал, че самото подписване не се заплаща, но аз ще си го почерпя човекът, няма да ми избяга.  Grinning

С мъжа ми се чудим дали да не купим на място агне и да врътнем чеверме. Но от друга страна така ще ангажираме много домакините ни. При всички положения ще се наложи да мъкнем от София разни мезета, питиета, а може би и десерт. Жалко, че от там не може да се купи торта, а от тук е изключено да я носим.

# 40
Тонка Честито!  bouquet

Подгответе си нужните документи, вземете си каквото ви е необходимо от София и се наслаждавайте на момента.   bouquet

Аз сигурно бих казала предварително на приятелите, но като сте решили, да е изненада, ще бъде пък забавно.  Wink

# 41
За агнето - много добра идея Peace Домакините могат да подготвят
голяма част от празника срещу заплащане.Натоварване ще бъде, ако е безвъзмездно.
Да не би всяка седмица там да има сватба, а и реклама им правите !
Селцето на колко км. е от най-близкия град ?

# 42
  • София
**Sisi**, благодаря!  Hug

Бела, селото е на около 15 км от Девин, но пътят е брррр. Ако не си чувала за еднолентов път с насрещно движение, и ако скоро не си си повдигала адреналина, това е мястото.  Mr. Green За този участък 15 км биха ти се сторили като 150.  Wink
Иначе си права - ние ще си платим за всичко, така че ще се уточним с домакините.

# 43
В Девин  не може да  няма торти.Провери за възможности.

# 44

Общи условия

Активация на акаунт