Малко шантава "сватба" - идеи, мнения, помощ и т.н.

• 35 507
  • 405
  •   1
Отговори
# 45
  • Майничка
Тонка, вместо торта, поръчайте си сватбени мъфини с фондан - редят се във всякаква форма, значително по-устойчиви са и пак са много ефектни. Иначе в Девин има 1-2 луксозни хотела, не вярвам да нямат сладкари, но си права, че по онези пътища си е риск да транспортираш торта.

Другият вариант е да ти направи някоя сладкарка блатове, горна платка и странична декорация от фондан, те могат да се сложат в кутии и да се транспортират безопасно, крем (ове) - в хладилна чанта и накрая да омажеш и сглобиш сама, на място, ако ти се занимава.

Аз съм носила на пикник-рожден ден хладилна чанта с домашен нуга-сладолед в правоъгълни сладоледени кутии, реже се като кекс, слага се малко топинг или сос от сладко отгоре и става невероятно ефектно, дори да е леко поразтопено. Това е вариант, ако държиш на по-сочен бял десерт, без да режете съвместно торта.

За плетена рокля - има една съфорумка, Летящата крава, тя се занимава професионално с това, можеш да я откриеш по този ник във Фейсбук.

# 46
 Сигма, страшна си ! Дори си харесах торта, ако някой ден
отида в Девин непременно ще опитам нещо от асортимента.
Тонка, нещата едно по едно се решават !
Девин го свързвам с минералната вода, но има и нещо друго, но в
момента не се сещам.
Важното е, че има тортиииии  Heart Eyes

# 47
Моята плетена рокля е от Летящата крава Simple Smile Мъжът ми имаше вратовръзка с плетен мотив.
Скрит текст:

# 48
  • София
Момичета, там е работата, че мъжът ми посмъртно няма да отиде до Девин и обратно за торта.  Mr. Green А аз пък посмъртно няма да правя торта, не си мърдам пръста, когато сме на почивка.  Grinning Мъфините като че ли са по-добър вариант, ако не - и донатките биха свършили работа, от онези във формата на сърце примерно. (А може и бабата в къщата да врътне една домашна торта, ако не й е проблем.) Без десерт не става.

Ео, роклята ти е много хубава, а вратовръзката на мъжа ти - уникална! Там е работата, че съм на много сериозен хранителен режим и не мога да рискувам да правя поръчка на рокля предварително. Аз затова съм и решила роклята да я оставя за последния момент. Обаче непременно ще надникна във фейса на Летящата крава, за да видя какво твори - една плетена рокля никога не е излишна.

# 49
И аз не бих правила  торти и сладкиши по време на почивка,
но домакинята може да ви предложи дори един крем-карамел
с домашно мляко и пресни яйца.

# 50
  • София
Мммм, крем карамел...  Heart Eyes
Ще питам непременно!
  bouquet

# 51
tonkabonka - честито, много хубава емоция ще си подарите  bouquet
И ние със съпруга ми сме заедно от 13 години Simple Smile
Не знам дали ти е идвало на ум това:
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 14 апр 2014, 11:26 от feria99

# 52
  • София
Честито tonkabonka   bouquet

И аз съм от дългогодишните "съквартиранти", а идеята за такъв тип сватба е чудесно, особено с изненадата към приятелите. Ако някой ден и мен ме застигне "женитбата" със сигурност ще го използвам. В Триград е страхотно и най- хубавото е че хората там са много мили и разбрани и ще ти съдействат с организацията.
Аз бих си направила снимка "булката се пуска по на батман пряката пътека"  Mr. Green
Според мен е хубаво роклята да е светла, може да сте боси и навсякъде да има нахвърляни цветя.

Порових малко и показвам подобни сватби:
http://greenweddingshoes.com/a-hometown-boho-country-wedding-in- … ocino-california/
http://greenweddingshoes.com/backyard-picnic-wedding-arlene-jake/
http://greenweddingshoes.com/surprise-vow-renewal-emilee-andy/

Сайтът е пълен с нестандартни идеи, може да се възползвате  Peace

# 53
Бях се зарекла, че повече няма да се омъжвам, но преди месец се предадох. (Да, даааа - реших вече да нямам съквартирант, а законен съпруг.  Wink)
Ох, дано не се излагам много с тази тема, но нещо взех, че се развълнувах. Аз, дето не исках и да чуя за бракуване.  Embarassed
Сега ако бях истинска гад, щях да те скъсам с цитати от една друга тема, в която си вадихме очите с теб... Simple Smile
Поздравления и прекрасна сватба ти желая!

Твой вечен доброжелателен опонент
Нофелет

# 54
  • при Дядо Коледа
Според мен много добре сте го измислили, а за приятелите - както са предложили по нагоре може да измислите нещо, някакво събитие,където се предполага,че ще трябва да са облечени по официално. Ти може да смениш обувките с такива на токове в последния момент,за да не заподозрат нищо   Simple Smile  Единствено не знам как стои въпроса с кумовете, защото и ние бяхме в подобна ситуация. Но може би сте достатъчно близки, че да не се сърдят едните, ако не са кумове.

Нашето подписване е след 2 седмици.Първоначално искахме едни приятели да са ни кумове, а пък едни други изявиха желание също. И двете семейства са ни близки.Накрая решихме,че ще сме със служебни свидетели. Просто така го усетих, а и размислих,че в България искам да сключим църковен брак и да си направим малко тържество. Може би най-удачно е кумовете ни да са от там.

Успех! Най-важното е да си прекарате добре,да ви остане един красив спомен!   bouquet

# 55
  • София
feria99   bouquet
Малко съм дъртичка вече за венец на главата, но много харесвам подобни сплетени коси:
Скрит текст:

Опасявам се, че такава прическа надали ще издържи от петък до неделя.  Sad

koikoii Hug
Ох, как се посмях с някои от снимките.  hahaha Мъжът ми прекрасно би го докарал до такава брада, но откъм коса нула шанс.  Mr. Green Ние ще сме насред мегдана, но предполагам, че нашите приятели няма да имат нищо против да си направим една хубава фотосесия сред природните дадености.

нофелет, ах тииии... Благодаря ти! (Ще ти спестя иконките с прегръдките и целувките, че все пак си женен мъж.) Как ми беше вдигнал адреналина в онази тема. И все пак никъде не съм писала против брака, това е невъзможно. Защитавах си съжителството без брак и ще продължавам да го правя. И да ти кажа, че не винаги ми се явяваш като опонент, защото в някои теми напълно са ни се припокривали мненията.  Grinning

Аn... поздравления и на теб - бъдете много щастливи.  Hug
Ние така или иначе сме си поканили едните кумове, но те знаят, че подписването ще е през септември. А понеже след две седмици ще ходим заедно на море в Гърция, ще ги помоля спешно да ми преснимат личните си карти, че ги изискват от туристическата агенция.  Wink
Големи хора сме и не смятам, че ще има сръдни. Семейството, което сме си избрали за свидетели много се доближава до нашия начин на живот и ми е по- на сърце. И се виждаме доста често. (А децата ни са гаджета вече от три години, така че след години може да си станем и сватове.  Laughing)

# 56
Леле... тонкабонка се ЖЕНИ! (/омъжва)
 Laughing
браво и честито!

# 57
  • София
Nesiha  Hug, нали - цяло чудо, накъде върви тоя свят.  Joy То и аз още не мога да повярвам и ми е едно такова, нереално. Все едно се случва с някой друг, а не с мен. Дори забраних на мъжа ми постоянно да ми говори на тази тема.  Blush

# 58
  • в здрача
Опасявам се, че такава прическа надали ще издържи от петък до неделя.  Sad
Че няма да издържи - няма, но ако си спомням имаш момиченце и може да я зарибиш дотогава да тренира тя да те сплете по уроци в нета. https://www.youtube.com/watch?v=73dGTkDx5Kk&index=4&list … Gom-UKCctgG7sD3C7 А ако добавите и свежи цветя от градинка, предполагам че домакините ви няма да имат нищо против ако имат такива и ще изглеждате добре на фотосесията.

# 59
  • София
Tsv, дъщеря ми е и на снимка в подписа ми.  Grinning Още няма 6 години, невъзможно е да ме сплете. Тя дори не се реши самичка.  Mr. Green Дано фризьорката ми да измисли някаква по-издръжлива прическа.

Общи условия

Активация на акаунт