Малко шантава "сватба" - идеи, мнения, помощ и т.н.

• 35 507
  • 405
  •   1
Отговори
# 60
  • с/у ОколоМръсТното
Аз, дето не исках и да чуя за бракуване.  Embarassed

поздравления, ще видиш, че не боли и не тежи  Hug  bouquet

Мисля, че ако оставиш нещата просто да се случват, всичко ще се нареди. Иначе пак ще има похабени нерви и неочаквани обрати.
В крайна сметка, ТИ се жениш (пак да те поздравя) и ако останалите са интелигентни, ще ти разберат идеята в движение и няма да правят фасони.
Нали идеята ти е за напринуденост и изненада за всички. Нека така да стане  Peace

П.П: помисли си и за някой фотограф. Именно непринудени кадри са ми любими. Само запечатани емоции и никакви постановки, дрехи, прически и фон.

# 61
  • в здрача
Ух, не виждам вече подписите със старата визия.  Останала съм с впечатление, че е на годините на едната от моите щерки, ама тя била на годините на малката, не на голямата.
Принципно сплетените на плитки прически издържат повече, но много зависи от прическата и колко се въртиш нощем. Този род, който е с отчасти сплетена, отчасти пусната, които и аз много харесвам обаче не са от този тип.
А рокличка за момиченцето замислила ли си? Диадема от цветя?
Между другото можете да си направите диадеми или ленти за коса с плетени цветя - нещо от този сорт
естествено в съответния цвят на тоалета.  Това може да спести специалната прическа и пак ще изглежда ефектно.

# 62
Оооо мятам се мигом в темата, че ми е актуална.

За ЕГН-тата, няма ли как да се уговориш с кмета, че тъй като ще е изненада за свидетелите, да впишат ЕГН-тата постфактум? След като сватбите там са рядкост и те ясвно са склонни на специално отношение, сигурно ще се навие.

Гайдар, абсолютно да, ще вдигне настроението на 6.

Букет, както са предложили и други по-рано, да се уговориш да го направят предварително и хазяйката да го извади в ключовия момент.

По-красивото облекло, със сигурност можеш да предложиш директно, нещо като...
Момичета, купила съм си нова рокля и имам желание да се докарам в нея, хайде да се издокараме по-така този ден, че и без това имаме повод да се почерпим и т.н. и т.н. (измисляш там някакъв повод)

Ааа или друго. Казваш на приятелите, че хазяите точно тогава ще празнуват нещо си тяхно и сте поканени, т.е. трябва да имате по някоя рокличка с вас. Така и ще обясниш приготовленията, беседката, евентуални софри и т.н.

Последна редакция: вт, 15 апр 2014, 10:52 от palachinka

# 63
  • в рока
Тонке, честито и от мен.Пожелавам незабравими емоции! Трябва само да измислиш как да измъкнеш егн-тата на бъдещите свидетели

# 64
  • София
Шанка, благодаря ти.  Hug
Точно защото разчитам на непринуденост няма да тръгна да търся професионален фотограф. Имам доста приличен фотоапарат и все се надявам, че от многото снимки, все ще има няколко читави.  Laughing

Tsv, за роклята на дъщеря ми нямам абсолютно никакви грижи, тъй като в това отношение съм тотален маниак. Купувам постоянно и гардеробът ми пращи от нейните тоалети. Има рокли за всякакви случаи, включително и чисто нови, необличани, от които ще подбера нещо. Няма да е ултра официална, по-скоро средно между ежедневна и официално. Има и по-екстравагантни и изчанчени рокли, има и по-семпли, но ще преценя след като си купя моята. Диадеми също имаме от всякакъв тип, но мисля да накарам някоя баба да сплете венче за косата й, много ще е сладко. (Ще има още едно момиченце и за него също ще поръчаме венче.)
(Подписите се виждат без проблем със старата визия, аз нея ползвам. Просто в настройките има една отметка.  Wink)

palachinka, и ти ли ще надяваш брачния хомот скоро?  Grinning
Като се размисля, роклите не би трябвало да са чак такъв проблем. Би било нелепо жените да сме издокарани, а мъжете до нас да са като клошари. Затова смятам роклята ми да е скромна и ненатрапчива.

purko   bouquet

Аз друго се чудя. Чувала съм, че има двойки, които подписват и на място си хващат някой за свидетел. При това положение защо толкова спешно и предварително са притрябвали копията от личните карти на свидетелите ни.  Thinking

# 65
За дрехите на приятелите ви - нали там ще има събор някакъв? Кажи им в прав текст, че това е голям празник за селото и всички ще са навън, с най-новите си дрехи, та не е зле да вземете нещо по-прилично и вие, защото не върви да се изтъпаните по джапанки и къси гащи. Вярно, че сте туристи, ама и не върви да се изсулите съвсем неглиже. Пък може и някакви официални лица да има, журналисти, телевизии разни... Simple Smile

# 66
  • София
Сийке, не "някакви" журналисти, ами се очаква цял екип на National Geographic!  Sunglasses
Точно така, мерси - ще спомена пред всички, че за събора не може да сме съвсем неглиже, за да не се излагаме пред телевизията.  Mr. Green

# 67
Тонка, да и аз... след 5 години съквартиранти, само че аз съм точно обратното на теб по отнишение на сватбата. Ако ще е сватба, ще е голям джангър, иначе не ми се занимава...  Laughing Обаче твоята идея ми се вписва идеално и супер ми харесва, хем не голяма организация, хем огромна емоция, идеално.  Simple Smile

Вашето си го представям направо цветно, ще е супер яко... Изненадваща гайда под прозорците, кмета идва тежко тежко, докато гостите се чудят какво става, ти изненадващо се включваш че идват за сватба.  Simple Smile  Ако сте в беседката и квартирата, ще имате възможност за леко контене на място ако има изостанали, там ми се вижда най-подходящо.
Хазаите ги уговаряш да са приготвили десерт или ти носиш с теб домашно приготвен крем карамел, супер лесно става и може да е готов от предишния ден без проблем) и да са поръчали печено агне в селската/градската пекарна, което да го донесат в двора по асмата където ще има подготвени маса, столове, само се включвате със застелилане на предверително подготвени посуда и покривки, евентуално някакви небрежни китки. Един ориз на фурна и една голяма салата и сте готови...  Laughing Леле леле...  Laughing
Как Сийке да, и аз мисля че така директно казано си е ОК, а мъжете хич не ги мисля, ако жените са с нагласата да са докарани, няма да оставят мъжете им да не са...  Simple Smile

# 68
  • с/у ОколоМръсТното
Шанка, благодаря ти.  Hug
Точно защото разчитам на непринуденост няма да тръгна да търся професионален фотограф. Имам доста приличен фотоапарат и все се надявам, че от многото снимки, все ще има няколко читави.  Laughing

да, точно това казвам и аз.
Просто някой друг да щрака, точно в мига в който си споделиш идеите, плановете и подписите. Да не си точно ти. Все пак, си булка... главно действащо лице... наслаждавай се на уникалния миг. Hug

Ох, пак ми се прижени  Laughing При толкоз свежарска сватба, която си замислила...

# 69
  • София
palachinka, аз съм си взела подобаващо дозата джангър преди години. Затова този път искам да е коренно различно.  Wink

За съжаление домакинята ни каза, че кметът понеже ще е много зает през този уикенд, надали ще може да ни венчае лично, можело тази работа да свърши неговата секретарка.  Confused При това положение надали това ще се случи в двора на къщата... Както и да е, ще ги нагласим нещата.

# 70
Със сигурност ще е много различно, звучи много обещаващо, само да не стане така, че секретарката ако не и идват от вътре тези неща да развали атмосферата с неопитност... Сигурно ще е добра идея да си подготвите някакви думи един към друг, като няма да има опитен човек водещ на венчавката ще се наложи вие да си създадете по-романтичното настроение по-активно.

Последна редакция: вт, 15 апр 2014, 14:46 от palachinka

# 71
  • София
Ааа, и двамата не сме по речите и романтичните обяснения.  Blush Може пък секретарката да се постарае именно защото не й се случва често. Пък може и ние да сме й първите. Дано не я хване сценична треска.  Mr. Green

# 72
Всъщност положителното в това да се ожените не в двора е, че хазяйката ще има възможност да подготви масата за почерпката после докато ви няма. И вие се връщате и тадаааа... изненадите продължават. Маса под асмата с романтична, домашна трапеза...  Laughing

Еее не става дума за речи, но няколко думи подготвени, джъст ин кейс, че секретарката се смота нещо...

# 73
  • София
Повярвай, ние ще смотаме нещата още повече.  Joy Ще падне веселба.  Mr. Green

# 74
ок ок...  Joy

Общи условия

Активация на акаунт