МАРТенски бебоци

• 38 891
  • 724
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, мили мами. Искам да ви попитам кои от вас вече водиха бебчетата на ортопед, къде и при кой лекар и дали сте доволни. Вчера с моята принцеса бяхме на консултация и взехме направление за ортопед. Педиатърката каза да я заведа в Горна баня, но не препоръча конкретен лекар. Бих искала да зная дали има и добри детски ортопеди и на други места. Казаха ми, че в Горна баня е без часове, отива се рано и чакаш да те приемат, което ми се струва неприятно. Пък и на нас специално Ортопедията в Горна баня ни е страшно далеч.
Благодаря предварително
Поздрави и хубав ден! Simple Smile

# 166
ЛЛЛ, моите неволи с кърменето продължават, но този път не са болки и запушвания. От 4 дни моето лакомо бебе, което обичаше да суче, дори заради самото сукане, сега не иска да погледне гърда. Първо две вечери поред на храненето преди сън изпадаше в истерия още щом видеше гърдата. Неистов рев, задавяне /тя до сега никога не е и плакала/... това продължава около час-два. Успях да я нахраня като и "пуснах" малко мляко в устата. А тя не, че не е гладна - напротив! УМИРА от глад! Яде си пръстите, захапва моите и всичко, което й попадне. Вчера още след обяда започна с истерията, глада и отказа за кърмене. След поредните два часа, в които тя истерясваше, а на мен ми се ревеше, защото не знам какво да направя, й набутах пръста си в устата... засука и тогава леко го изместих със зърното на гърдата. Така успях да я нахраня. И днес какво се случва - още от сутринта - истерия, щом огладнее и й предложа гърдата... Едва успях да я нахраня, след големи борби и сега спи. През нощта няма проблем с храненето. Други мами казаха, че може да е т.нар. "кърмаческа стачка", изчетох всичко в интернет за нея и изключих една по една всички причини за тази "гладна стачка". Звъннах и на педиатъра. Тя ми каза, че може да е нещо на психологическа основа, но няма идея какво... че детето иска да си разреди храненията и да я оставям максимално да огладнее /храня я на 2 часа, докторката каза на 3-4 часа да опитам/ или венците са започнали да я дразнят... някаква, дори бегла идея какво се случи с моето прекрасно и лакомо бебоче, как можем да се справим с това или да не я насилвам и вече да се отказвам от това кърмене... Явно все нещо няма да ни се получава, колкото и да ми се иска. Плаче ми се от безсилие и от това, че детето ми не ме иска...

# 167
ЙоТо ние имахме същия проблем ... първо го правеше вечер ... след това и през деня ... даваш ли и да се храни от шише или повече вода или чай от шише ? При нас проблема идваше от шишето , предполагам. Сега давам шише , но чак след като се е нахранила. Сега още ми прави проблем от време на време , но само след банята. и се налага да се изтисквам за да може да се нахраним след баня. Успех и дано овладееш и този проблем. Не се отказвай от кърменето, щом си имаш и кърма.

На нас от онзи ден ни се появи конюнктивит .. мислех да не съм я намръзнала но док. я прегледа и каза че е добре , Слагах кърма .. отшумя но не мина .. от снощи слагам капки и е по добре оченцето .
Поздрави на всички мами  bouquet

# 168
ЛЛЛ, благодаря за съветите преди време(с 3 деца едва сега успявам да седна на компютъра).Проблемите със захапването и засукване отминаха(явно нещо с позите на кърмене съм бъркала) и от 3-4 седмици сме само на кърма,т.е. спряли сме всякакво дохранване.Тук има още какво да се желае,тъй като и моето бебе е много лакомо и при вечерните кърмения кърмата недостига, използвам да и додам от изцедена, която пък цедя нощем, когато бебето прави по-големи паузи (4-5 часа) от кърмене.Знам, че не е най-правилния начин, но за сега така я караме.Имам желание да увелича още кърмата, пия всякакви лактогенни чайове(вече дори не го правя на въпрос),хомеопатия взема също, но обикновено ефекта е временен.Това с по-честите кърмения не ни се получава, тъй като бебока си иска много мляко наведнъж и изобщо не е съгласна да и дам малко по-малко сега и след час два пак.Не се ли ''наплющи'' до уши, нямам мира Laughing
Относно конюктивита, ние си имаме още от родилното и няма излекуване.Запушен ни бил слъзния канал и правя едни масажи за да го отпушвам, но с временен ефект.Почиствам с преварена или сребърна вода също.
Йо, така както описваш ситуацията при вас ми прилича на отбиване.Поне така беше при втората ми дъщеря.Отби се на тази възраст и после се започва с хранене с изцедена кърма. Голяма играчка е, но в името на най-доброто за детето и това правех, че изкарах и до годинката Whistling

# 169
ЛЛЛ, моите неволи с кърменето продължават, но този път не са болки и запушвания. От 4 дни моето лакомо бебе, което обичаше да суче, дори заради самото сукане, сега не иска да погледне гърда. Първо две вечери поред на храненето преди сън изпадаше в истерия още щом видеше гърдата. Неистов рев, задавяне /тя до сега никога не е и плакала/... това продължава около час-два. Успях да я нахраня като и "пуснах" малко мляко в устата. А тя не, че не е гладна - напротив! УМИРА от глад! Яде си пръстите, захапва моите и всичко, което й попадне. Вчера още след обяда започна с истерията, глада и отказа за кърмене. След поредните два часа, в които тя истерясваше, а на мен ми се ревеше, защото не знам какво да направя, й набутах пръста си в устата... засука и тогава леко го изместих със зърното на гърдата. Така успях да я нахраня. И днес какво се случва - още от сутринта - истерия, щом огладнее и й предложа гърдата... Едва успях да я нахраня, след големи борби и сега спи. През нощта няма проблем с храненето. Други мами казаха, че може да е т.нар. "кърмаческа стачка", изчетох всичко в интернет за нея и изключих една по една всички причини за тази "гладна стачка". Звъннах и на педиатъра. Тя ми каза, че може да е нещо на психологическа основа, но няма идея какво... че детето иска да си разреди храненията и да я оставям максимално да огладнее /храня я на 2 часа, докторката каза на 3-4 часа да опитам/ или венците са започнали да я дразнят... някаква, дори бегла идея какво се случи с моето прекрасно и лакомо бебоче, как можем да се справим с това или да не я насилвам и вече да се отказвам от това кърмене... Явно все нещо няма да ни се получава, колкото и да ми се иска. Плаче ми се от безсилие и от това, че детето ми не ме иска...

Здравей, ЙоТо!
Чудесно е, че си се справила със запушванията и болката! Кърмаческите стачки са обезсърчаващи и разстройващи за всички, които имат нещо общо, но е възможно с много търпение и усилия да бъдат преодолени.

Свързваш ли с някаква промяна появата на това поведение? Мисли ли, че е възможно да изпитва болка по време на кърмене? Споменаваш думата "задавяне"? Какво имаш предвид? Това задавяне по време на кърмене ли се е появило или е следствие от плача? Споменаваш, че си изключила всички причина за гладната стачка. Дали е удобно да напишеш какво си изключила за да помислим за други възможности.

Опитвала ли си през деня когато е по-сънена да ѝ предложиш да суче и ако си опитвала как реагира тя? Много бебетата сучат без проблем докато спят, мислиш ли, че при вас е възможно да се получи особено предвид, че през нощта тя суче?

Дали търсейки в Инернет си попаднала на статиите Кърмаческа стачка: когато бебето казва “НЕ” и Кърмаческа стачка? В тях има предложения за преодоляване на кърмаческа стачка. Ако си ги чела дали си опитвала да приложиш написаното?

Надявам се да са ти от помощ в справянето в тази трудна ситуация. Ще се радвам да пишеш как се развиват нещата при вас!

# 170
Лора др,  необходимо ли е да всявяш паника у майка, с толкова проблеми в кърменето??? Моля те прочети повечко информация например от кърмаческата библиотека тук във форума и ще разбереш, че бебета на такава възраст НЕ се отбиват сами. Имат стачки, които при едни са няколко дни при други седмица - две. Това че някой не е издържал да отмине този период не значи, че детето му се отбива.
Доброволното отбиване от страна на детето не е с рев от гърдата, то е спокойно и просто не иска

# 171
Shushka93 , и при моята бебка беше само вечер, като се замисля за първи път се случи на 9-ти април /първото й пътуване с кола, първата ваксина/, но само нервничеше вечерите на храненето преди сън, аз си мислех, че го прави, защото просто й се спи, накрая хапваше и заспиваше. От 3 дни е постоянно така, а от 5 - "стачкува"... Не ползвам шишета и залъгалки, тя не ги иска.
лора др , не съм веща в "отбиването", но за сега упорито отказвам да приема, че е това...
Else, както написах и по-нагоре : първото нервничене беше на 9-ти април, оттогава често се случваше вечер, но мислех, че е защото е изморена и й се спи, през деня нямаше проблем. Преди 5 дни започна "страшното". Първите три дни изпадаше в истеричен рев, мяташе се и не искаше да яде /вечер/, а последните два дни - не иска да яде и през деня, а е гладна! Смуче си ръцете, моите пръсти и т.н. Единственият начин да я нахраня през деня е като първо я приспя, а после й дам да суче. Т.е. - когато е сънена, яде... което за мен е много странно  newsm78
Изчетох всичко в интернет, включително и тези статии. Дърпах сополки, но не е това причината, разглеждах я за афти, симптоми на "млечица", но аз лично не открих, за венците - не разбирам кое да им гледам, ще я водя днес на лекар, за да я погледне и той. Затъмних прозорците навсякъде, не я пускам от ръце, дори като ям, гушкахме се голи /тя даже се изнервя/... Още щом види гърдата и започва да нервничи. Под "задавяне" имах предвид от рев, не от кърмата. Дадох й да яде и от лъжичка, изплю го.

Последна редакция: пн, 19 май 2014, 11:25 от ЙоТо

# 172
Не съм искала да стресирам ЙоТо,изказах просто мнение, с което не ангажирам никого.Отгледала съм 2 деца, хранени с кърма, сега кърмя трето.Мисля, че имам някакъв опит....Всяко дете реагира индивидуално на едни и същи неща.Така че, няма универсални съвети.

# 173
Добро утро, мамчета!
Не сте писали скоро - как я карате? Моето момиченце е болно...от къде го прихванахме никой не може да каже. В болница сме на антибиотик. Аз направо ще се побъркам от притеснение. На дробчетата и имало петънца за изчистване - казаха, че ще си покашляме още време докато ги изчисти.  ooooh!

# 174
  • По света и у нас! Най - често у нас!
Здравейте, мили мами. Искам да ви попитам кои от вас вече водиха бебчетата на ортопед, къде и при кой лекар и дали сте доволни. Вчера с моята принцеса бяхме на консултация и взехме направление за ортопед. Педиатърката каза да я заведа в Горна баня, но не препоръча конкретен лекар. Бих искала да зная дали има и добри детски ортопеди и на други места. Казаха ми, че в Горна баня е без часове, отива се рано и чакаш да те приемат, което ми се струва неприятно. Пък и на нас специално Ортопедията в Горна баня ни е страшно далеч.
Благодаря предварително
Поздрави и хубав ден! Simple Smile
Здравей, дано не ти е късно но сега виждам, че се интересуваш от детски ортопед. Ние ходихме в медицински център в Младост зад Промаркет на бул Йерусалим( жк Младост-1 бл.37Б)- доктора го забравих, но работи в сряда от 3ч. Той също работи и в Горна баня. Освен направлението се заплащат и 20лв за преглед на видеозон  на ставите ( това е пожелание). Доктора е внимателен, кабинета му е на ет1 след аптеката, то друг ортопед май няма. Но ако ходиш там идипо рано защото има  и такива , който са със записан час, но и без записване приема деца.

Последна редакция: пт, 23 май 2014, 16:14 от Black Pearl

# 175
  • По света и у нас! Най - често у нас!
Здравейте, как сте мами? Виждам че няма голяма активност в темата напоследък, може би всички сме по градинките. Party
Мами да Ви попитам, вие започнахте ли да давате плодови сокчета на бебоците? Четох, че е добре след втората седмица на втория месец да се дава до 8лъжички на ден ябълков или сок от моркови прясно изцеден.
А как се дохранва бебето до сега бяхме само на кърма, но се притеснявам че скоро няма да му стига и незнам как да го дохранвам. След всяко кърмене ли да давам адаптирано мляко или веднъж кърма веднъж АМ? Колко хранения имате за 24 часа? Ние сме твърдо на 7, педиатъра каза да се опитаме да махнем нощното кърмене но незнам как ще стане.

Май прекалих с въпросите, благодаря за отговорите и приятни часове в парковете. Hug

# 176
  • София
Здравейте, как сте мами? Виждам че няма голяма активност в темата напоследък, може би всички сме по градинките. Party
Мами да Ви попитам, вие започнахте ли да давате плодови сокчета на бебоците? Четох, че е добре след втората седмица на втория месец да се дава до 8лъжички на ден ябълков или сок от моркови прясно изцеден.
А как се дохранва бебето до сега бяхме само на кърма, но се притеснявам че скоро няма да му стига и незнам как да го дохранвам. След всяко кърмене ли да давам адаптирано мляко или веднъж кърма веднъж АМ? Колко хранения имате за 24 часа? Ние сме твърдо на 7, педиатъра каза да се опитаме да махнем нощното кърмене но незнам как ще стане.

Май прекалих с въпросите, благодаря за отговорите и приятни часове в парковете. Hug
Защо да дохранваш с АМ при положение, че ви стига кърмата? ??
Ето тук има много информация, относно кърменето и захранването : http://missby.wordpress.com/bf/library/
Докато бебето ннавършва 6  месеца кърмата му осигурява всичко необходимо,  няма нужда от сокове и със сигурност няма нужда от химия (АМ). Няма такова нещо като "не му стига кърмата". Явно вашето ГР е от старата школа и не е в час с последните препоръки на световните организации...Моя съвет е да прочетеш повече по тези теми преди да започнеш да захранваш (това със дохранването дори не искам да го коментирам повече Simple Smile ). Даже в бгмама има предостатъчно информация по тези въпроси.
Извинявам се предварително ако поста ми звучи грубо, не искам да е така.  Просто съм много възмутена от съветите на вашето ГП...

Последна редакция: пт, 23 май 2014, 19:10 от pocahontas80

# 177
Здравейте, мами Simple Smile

Marissa_, пожелавам ви бързо оздравяване  Hug

Black_Pearl, аз не мисля да давам никакви сокчета все още, мисля, че е прекалено рано, засега сме единствено на кърма. Евентуално мисля да почна захранване през 4-тия месец, но все още не съм го решила твърдо. Идеята ми по принцип е да използвам периода, когато пловоде и зеленчуци са пресни, градински, НО определено още го обмислям. Защо искаш да дохранваш с АМ при положение, че кърмиш? Бебето показва ли по някакъв начин, че кърмата не му е достатъчна? Как сте с теглото? Според мен, ако си наддава добре и няма някакви признаци, че кърмата не му стига, не давай АМ. АМ в никакъв случай не е по-полезно и хранително от твоята кърма Wink За нощното хранене и моята лекарка още откакто ни изписаха искаше да го махам и да й давам глюкоза, но за мен това е лудост. Още е малка и щом се събужда гладна през нощта, ще я кърмя, докато сама се откаже. Имаме все още по 2 нощни хранения - около 1 часа и около 4 часа. Има случаи, когато пропуска едното или пък хапва много малко, но й давам, а на лекарката нищо не казвам  Mr. Green
Аз да ви питам нещо друго, може да ви прозвучи смешно, но първо детенце ми е и все съм в паника да не настине или да я разболея. Как обличате бебетата? Слагате ли вече къс ръкав? Аз й слагам само памучно боди(с дълъг ръкав) и ританка и все е потна. Страх ме е още да я пускам по къс ръкав, но пък щом се поти, явно й е горещо. Много ми е трудно с това обличане  Thinking

# 178
Никакви сокове няма да давам. кърмим се на поискване , нощното хранене ще го махна , когато той реши .

# 179
Здравейте мамчета Simple Smile, аз също съм на мнение, че е прекалено рано за сокчета, особено от ябълка, които са с по-висока киселинност и отварят още повече апетита.
Black Pearl, благодаря ти за отговора за ортопеда, но аз реших вече да я заведа в ДКЦ-то на Софиямед при д-р Попов. Относно въпроситети за дохранването с АМ искам да те посъветвам да не прибързваш. Ще ти кажа, че и аз понякога съм си мислила, че на моето бебче не й достига кърма. Аз кърмя от една гърда на едн хранене, но понякога когато е по-лакома (обикновено вечер) давам и другата. Ако даваш двете гърди на едно хранене и въпреки това си мислиш, че не й стига те съветвам да даваш по-често (примерно ако си на 3 часа, я слагай на 2 аса и половина). Така тя ще стимулира гърдите да произвеждат повече. Аз имах един акъв период и с този метод се нормализира отново всичко. И наистина ако наддава нормално бебчето ти няма никаква нужда от дохранване. Бебчетата понякога просто са по-лакоми и като им се дава те не отказват Simple Smile)). За нощното хранене почти всички педиатри съветват да се премахне. При нас моето бебче си го спря сама и така смятам че е редно, бебетата си показват всичко.
Относно обличането и на мен все ми е притеснено как да я обличам. Аз съм с анемия и на мен все ми е студено, но това не значи че и на бебето му е студено. Аз вече слагам боденце с късо ръкавче и отгоре по-тънка блузка с дълъг ръкав за навън с ританка или по-тънко цяло гащеризонче пак с дълъг ръкав и когато много напича не я завивам с нищо. Но все пак всички бебчета са си индивидуални.
Пак се поунесох, но се надявам да е от полза.
Хубав ден милички и честит празник на всички!

Общи условия

Активация на акаунт