Отговори
# 15
 fatma_79@mail.bg аз също съм имала такъв случай, както и
този цикъл вчера имах нещо подобно
на това което описваш, без болки,
просто по скоро жълтеникаво към слабо ръждиво , днес не.

# 16
аз също нямам болки но моето си беше чиста розаво червена кръв оффф незнам 3 месеца нямах никакъв проблем ама ето на ,дано не е нещо сериозно ако и другият месец е така ще се наложи да си изпрося пак преглед  :lol

# 17
От последния преглед при гинеколога излезе, че имам малка раничка на шийката. Пуснахме цитонамазка и от нея не се видя нещо притеснително, но за всеки случай лекарката ми предложи да пуснем и успоредно и hpv тест (www.hpv-bg.com). Резултатите ми бяха ок, т.е. необходимо е обичайното проследяване, но не и нещо по специално като колпоскопия, горене и т.н.

Добре, че са ги измислили тия тестове, че на цитонамазките нещо напоследък хич им нямам вяра...

# 18
  • София
Аз при раничка бих отишла и на колпоскоп. И моя тест за ЧПВ е отрицателен, но колпоскопа и биопсията показаха проблем.

# 19
ИМАш КЪСМЕТ моята раничка също беше малка ама излезе 4а група цитонамазката радвам се за теб че не е било нещо сериозно нека има повече такива добри резултати дай боже Hug

# 20
  • София
Здравейте и от мен в новата тема.
Най-накрая взеха епикризата и заключението е следното: Хроничен неспецифичен ендоцервицит с плоскоклетъчна метаплазия. Хроничен обострен хиперпластичен ендометрит, изп. с левкоцити ендометриални жлези, ендометриум с напреднала секреторна фаза, няма неопластичн процес.

Надявам се нещата да се подобрят и да няма последствия. Въпреки спиралата, която ме докара до тук, винаги съм искала да имам още деца. Имаме желание, да започнем, да правим опити да забременея отново.
Успех на всички! И само добри резултати!

# 21
@Veseto: Tи кой HPV тест си направи? Защото този, който аз си пуснах (оказа се, че е немски и е същия цитиран в нашата тема) ти показва дали имаш хронична инфекция от високо рисковите щамове на HPV. Доколкото ми обясни гинеколожката имало и други "китайски" продукти, които дават грешно положителни или отрицателни резултати...
Аз по принцип съм доста мнителна и преди да си пусна теста малко се поосведомих за него, но и една моя приятелка каза, че са й препоръчали същи тест... Хубаво е, че ги има тези теми тук, за да си споделяме кой с какво се сблъсквал. Пожелавам на всички само добри резултати. Hug

# 22
  • София
Точно това! Какви китайски продукти за тест за ЧПВ? Пуснах си тест за всички високорискови типове в Геника!

# 23
Cveti, радвам се за добрите резултати. Нямаш дисплазия, така че дишай спокойно. И детенце  ще си имаш.
За тестовете и друг път съм писала, че не знам какво да мисля, след като при мен всички високорискови и нискорискови са отрицателни, и то не веднъж съм ги изследвала. Обаче бях с дисплазия. Те са много повече типове от тези, които се изследват.
Krissford, много жени имат ранички и без да са носители на ЧПВ, така че ти явно си имаш раничка, която не е предизвикана от вируса.

# 24
  • в Низината
И моят ЧПВ е отрицателен, но бях с цин 2. Колкото и да чета темата, а други статии, не мога да разбера как става така. Имам ли го сега този вирус или го нямам и могат ли пак да се появят изменения въпреки отрицателните резултати? Изследваха само 16 и 18 тип. Другите лекарят прецени, че нямало нужда.   newsm78
Между другото, последния цикъл го преживях много тежко - бях на инжекции и лежах 2 дни. Сега съм решила, като минат празниците, да отида на преглед, въпреки че не му е времето и да се решава какво ще се прави, защото така не може да продължава всеки месец.

Cveti,   bouquet

# 25
  • София
Цвети, супер новини!
Слънце, аз изследвах всички високорискови и пак са отрицателни. Мисля, че и нискорисковите могат да причинят дисплазия.

# 26
Здравейте момичета, вчера ми правиха биопсия и абразио, всичко мина добре, не съм имала никакви болки (освен главата  Laughing). Пуснаха ме да си ходя още по обяд, днес сама си махнах тампонадата. Само че ме притеснява, че нямам абсолютно никакво течение, това нормално ли е?

# 27
  • София
Здравейте момичета, вчера ми правиха биопсия и абразио, всичко мина добре, не съм имала никакви болки (освен главата  Laughing). Пуснаха ме да си ходя още по обяд, днес сама си махнах тампонадата. Само че ме притеснява, че нямам абсолютно никакво течение, това нормално ли е?

След моята електроконизация + абразио също нямах течение около седмица-10-ина дни.

# 28
@Veseto: не съм сигурна дали в Геника използват немския тест - на Digene (същият, който е цитиран в началото на темата)... newsm78

# 29
Sisley666, аз при абразията  имах по няколко капки кръв само, така беше и при скалпелната конизация с абразиото- на другия ден нямах почти нищо, след това се появи много слабо кървене (просто зацапване).Мисля си, че е нормално да нямаш кървене, значи манипулацията е направена добре.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт