Отговори
# 30
  • София
@Veseto: не съм сигурна дали в Геника използват немския тест - на Digene (същият, който е цитиран в началото на темата)... newsm78
Няма какво да споря Никой не убеждавам в нищо. Ако там точно не ползват най-доброто, тогава не знам къде. Споделих просто какво става с мен. Всеки сам си преценява. Факт е, че при много момичета с раничка и добра цитонамазка излиза проблем. При мен също, а даже нямам раничка.
Всеки има глава на раменете и може да постъпва както смята за добре.

# 31
Здравейте Simple Smile Преди 4 месеца правих цитонамазка и HPV, резултатът е IIБ, имам малки брадавички отвън, трудно се забелязват, но ги усещам. Гинекологът ми ме маза няколко месеца със Солкогин, предипсва ми и антибиотик, после някакви гъби, а те изчезваха и пак се появяваха. Миналата седмица отидох при друг гинеколог, каза да се мажа 5 пъти с Алдара. Досега 4 пъти се мазах и не виждам ефект, а утре ще ходя пак на преглед и ме е страх да не ме горят. Някой имал ли е такива брадавици и ако да, как е решил проблема?

# 32
Мерси за отговорите, момичета   bouquet
Просто толкова леко мина това нещо, че ако нямах тампонада, щях да си помисля, че нищо не са ми правили  Laughing И ако знаех какво ще бъде, нямаше да се притеснявам толкова много преди това. То не че по принцип не си е съвсем лека интервенция, но все пак.
Сега чакаме резултатите другата седмица, и ако всичко е ок, Ганчева каза, че иска да ме обгори  Rolling Eyes Това не е ли остаряла практика или бъркам нещо?

# 33
записвам се за темата Simple Smile Dados -благодарности   bouquet
Момичета, дано нямаме от какво да се оплакваме, а само да споделяме хубави резултати  Hug

# 34
Можете да се оплаквате да споделяте, всичко можете, само не се карайте по между
си другото може  Laughing

# 35
  • София
Мерси за отговорите, момичета   bouquet
Просто толкова леко мина това нещо, че ако нямах тампонада, щях да си помисля, че нищо не са ми правили  Laughing И ако знаех какво ще бъде, нямаше да се притеснявам толкова много преди това. То не че по принцип не си е съвсем лека интервенция, но все пак.
Сега чакаме резултатите другата седмица, и ако всичко е ок, Ганчева каза, че иска да ме обгори  Rolling Eyes Това не е ли остаряла практика или бъркам нещо?
Аз бих се доверила на Ганчева,но всъщност,защо не попиташ нея,може би ще се обоснове Peace

# 36
запис  Peace хубави резултати на всички!   Hug

# 37
  • Пловдив
Здравейте, имам следния въпрос - до колко време след като се вземе цитонамазката трябва да се занесе в лаборатория? Вчера бях на преглед, взеха ми цитонамазка (дадоха ми нещо завито в пакет, не съм отваряла, но предполагам че е стъкло) Питах доктора дали мога да го занеса днес, защото беше късно вечерта, той ми отговори положително, но днес проверих в две лаборатории и ми казаха че не правят хистология. Разбрах къде могат да ми го направят, но ще е утре. Проблем ли е това и може ли да навреди по някакъв начин на резултата?

# 38
  • Wolwedans
Здравейте, имам следния въпрос - до колко време след като се вземе цитонамазката трябва да се занесе в лаборатория? Вчера бях на преглед, взеха ми цитонамазка (дадоха ми нещо завито в пакет, не съм отваряла, но предполагам че е стъкло) Питах доктора дали мога да го занеса днес, защото беше късно вечерта, той ми отговори положително, но днес проверих в две лаборатории и ми казаха че не правят хистология. Разбрах къде могат да ми го направят, но ще е утре. Проблем ли е това и може ли да навреди по някакъв начин на резултата?
Няма проблем да я оставиш утре, няма да се промени резултата.

# 39
  • София
Цитонамазка или хистолигия?

# 40
  • Пловдив
Няма проблем да я оставиш утре, няма да се промени резултата.

Благодаря! Hug

# 41
  • Wolwedans
Цитонамазка или хистолигия?
цитонамазка
Ако хистологията е във формалин, също може да престои...

# 42
Здравейте,дано да съм се ориентирала как да пиша в новата тема правилно,че още се ориентирам тук.На дъщеря ми - 20 годишна - при колпоскопия беше открит участък 2 мм. и изразиха съмнение за ЦИН. Направиха цитонамазка която показа добър резултат - група 2, лезии - няма, клетки - в норма.Настояха за биопсия, която показа - сквамозен папилом. Моля за съвети как да постъпим.Новия преглед е след празниците - към средата на май.Тогава ще занесем и резултата от биопсията.Дъщеря ми иска да я гори,но аз не съм много сигурна,че трябва да бързаме...обгарянето е все пак интервенция на шийката.Тя е много млада и не е раждала.Кой каквото знае - моля да ме посъветва.Но със сигурност ЦИН няма - има папилом,каквото и да значи това.Благодаря ви

# 43
  • София
Сaмо добри резултaти дa имa в темaтa!:-)
Нa днешния ден преди еднa год беше конизaциятa ми.Когa минa.....в преднaтa темa пишехте зa товa кой е пил aб след конизaциятa,aз също пих 5 дни.Конци не сa ми свaляни беше скaлпелнa и беше премaхнaтa почти цялaтa шийкa.
Вчерa бях в Онкото всички мaркери сa ми ок.Вторник ще пътувaм зa Плевен при проф.Горчев нa контролен преглед и се нaдявaм той дa потвърди ,че вс е ок.

# 44
Здравейте момичета,скоро не съм влизала.
И така ето моята история.Миналата година декември разбрах,че съм бременна.Всичко беше нормално до 1 февруари,когато получих кървене и загубих бебето(бях в 12г.с.).След това се започна ходене по болници.Аз съм от малък град и тук ми казваха,че всичко ми е наред,но аз реших да отида на преглед в майчин дом.Там се оказа,че не са ме изчистили хубаво.е оправиха ме,но не това е проблема поисках да ме видят отдолу и се оказа,че имам раничка.Професора ме прати на колпоскопия.При прегледа ми взеха биопсия-резултата е карцинома ин ситу.На 15.04.ми правиха конизация.Сега съм много притеснена от резултата който трябва да излезе след 28.04.Доктора,който ми прави конизацията каза,че трябва да се подложа на някакви тестове заедно с мъжа ми след 2 МЦ.Някой можели да ми обясни какви точно са тези тестове.Надявам се резултата от конизацията да е добър,аз съм на 25 години и нямам деца.Моля за съвет.

Общи условия

Активация на акаунт