Ти какво сготви? Снимай, покажи! 117-та тема

  • 160 648
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
# 256
  • Мнения: 375

Danielkka, благодаря!

# 257
  • Мнения: 363
ммм... този боб как бих си го хапналааа Simple Smile)

# 258
  • Русе
  • Мнения: 2 217
rossonera и Labrex, много благодаря! Hug
Последното непоказано нещо от празниците - Ягодова торта

# 259
  • Мнения: 363
rossonera и Labrex, много благодаря! Hug
Последното непоказано нещо от празниците - Ягодова торта


Оппа... това не мога да го пропусна.... рецепта pleaseeeee...  Flutter Flutter

# 260
  • Мнения: 454
Благодаря за идеите за сметаната момичета в крайна сметка стана домашна салата,,Снежанка" хапнахме я.
При нас пълнени чушки с яйце и сирене и омлет на фурна + салата краставици,снимки по късно.

# 261
  • Мнения: 10
Всички са страхотни! Отивам да готвя :Д

# 262
  • Мнения: 3
Най-вкусният миш-маш на всички времена! ( прави се БЕЗ лук )

# 263
  • Русе
  • Мнения: 2 217
kishaa, заповядай!
Ягодова торта
     
Скрит текст:
                    Ягодова торта
             

              Бял крем:
      500 гр.маскарпоне
      400 гр. заквасена сметана
      3-4 с.л. пудра захар
      1 течна ванилия /или 2 прахчета/
      1 желатин 
              Ягодов крем:
      пресни ягоди пасирани в блендера /количество по желание/ + 4-5 с.л. пудра захар
      200 г. заквасена сметана
      желатин в количество отговарящо на количеството крем
       
      пресни ягоди нарязани на четвъртинки и цели ягоди за украса
      бишкоти
      бял шоколад
         
       Използваните продуктите са със стайна температура. За белия крем в  купа обърках маскарпонето и пудрата захар, добавих ванилията и заквасената сметана. Накрая прибавих разтворения на водна баня желатин.
            Използвах ринг с диаметър 26 см. Аз го обвивам с прозрачно фолио за по-лесното му отделяне от тортата впоследствие. Подредих бишкоти плътно по дъното като основа. По ръба на ринга наредих ягоди нарязани на филийки и изсипах половината крем. Поставих един ред от нарязаните на четвъртинки ягоди  и покрих с останалия бял крем. Подредих втори ред бишкоти, опаковах  във фолио и поставих в хладилника докато стегне добре крема.
            При подготвянето на ягодовия крем,продуктите отново са със стайна температура. Пасирах ягодите с пудрата захар за кратко, добавих заквасената сметана и отново пасирах за няколко секунди. Добавих внимателно разтворения на водна баня желатин. Изсипах целия крем наведнъж върху тортата, загладих леко и отново добре опакована в прозрачното фолио я оставих да отлежи в хладилника, докато добре стегне и втория крем /най-добре за една вечер/.
           Украсих тортата с цели ягоди и полях с разтопен бял шоколад.

# 264
  • Мнения: X
rossonera и Labrex, много благодаря! Hug
Последното непоказано нещо от празниците - Ягодова торта



*sve* Тортата изглежда неустоимо вкусна  newsm22 Непременно ще я направя Peace

# 265
  • Мнения: 3 637
а аз тръгвам поо домовете да я ям  Mr. Green Heart Eyes

# 266
  • Мнения: 22 867

*sve* , каква торта, останах  Crazy Heart Eyes  bouquet  chef

У нас фасул с гъби,



картофени тарталетки с пълнеж от пилешко, гъби, кашкавал, зелен лук и подправки,



руло с плънка от великденски яйца, зелен лук и подправки,



и козунак от машинката (мургав е от шоколада Grinning)



# 267
  • Мнения: 141
Оооо, колко сте напреднали и все с прекрасни неща Simple Smile

Малко салатки следпразнично

http://vkusnokrasivo.blogspot.com/2014/04/blog-post_24.html

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

# 268
  • Мнения: 4 123
Може ли рецептата за картофените тарталети. В метални форми ли ги правиш?

# 269
  • Мнения: 22 867
Може ли рецептата за картофените тарталети. В метални форми ли ги правиш?

Може, разбира се:

Скрит текст:
Пълна импровизация са - днешните са от три средни картофа, настъргват се на едро ренде, леко се посоляват и се отцеждат. Аз го правя с ръка, вземам с шепа, стискам да се изцеди водата и слагам във формички за мъфини. Правя ги във всякакви, и в метални, и в силиконови (днес станаха 11 бройки). Важното е да са добре намаслени формичките - с олио, разтопено масло, по желание. Аз мажа с олио. Може и черен пипер да им се сложи. Разстилат се по стените на формичката и се слагат да се пекат, в моята фурна го правя на 200 градуса, личи си кога са готови - отгоре се позачервяват. Изваждам от печката (силиконките ги слагам в тавичка) и веднага ги пълня с приготвения пълнеж - имах пилешко от пиле на грил, бялото месо, нарязано на дребни кубченца, зелен лук - червен и чесън също наситнени, черен пипер, една с.л. нишесте, кашкавал на дребни кубченца или настърган, всичкото това размесено с 1-2 или повече яйца, зависи от количеството продукти. Да не е суха сместа, но да не е и на чорба. Може и лъжица майонеза да се добави или заквасена сметана/гъсто кисело мляко, но да не е много кисело, сол на вкус. Греба с лъжичка и сипвам в картофените тарталетки. Връщам обратно във фурната до запичането на плънката. Пълнила съм ги и с руска салата, някаква зелена също, с царевица и .....не помня точно какво още, в смисъл, че плънката може и да не се пече, но днешната трябваше. Ето  снимка от днес:


Общи условия

Активация на акаунт