Ти какво сготви? Снимай, покажи! 117-та тема

  • 160 642
  • 754
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 492

От мен едни супер апетитни Пролетни, пилешки кюфтенца с босилек и сос от заквасена сметана.

Е те това много ми легна на сЪрце, само се чудя дали 1 яйце ще ми стигне за спойката?

# 31
# 32
  • Варна
  • Мнения: 283
Отново пир за окото и небцето в тази тема. Аз рядко се записвам тук, но винаги ви следя. Днешният обяд реших, че е достоен за публикация и ето: Домашни бургери (всичко без киселата краставичка е домашно приготвено от мен, дори и кашкавала   chef )

# 33
  • Мнения: 1 730
Тези кюфтенца на ланвинка сега ги тикнах във фурната,само че ги направих от кайма смес.....изглеждат добре,ухаят добре....

# 34
  • Мнения: 112
Веднага напълнихте темата с вкусотии  bouquet Hug

Милинки за закуска



Тутманик за обяд

# 35
  • Мнения: 643
Това е рецептата, извинявам се, че нямам навик да записвам от къде съм я копнала. Просто трупам в една папка. При мен с извара и сини сливи от компот.
Скрит текст:
Сладкиш с крем сирене и сливи
 Необходими продукти:
за тестото:
3 яйца
135 гр. меко масло
3/4 ч.ч. захар
1ч.л. канела
200 гр.. брашно
1 препълнена ч.л. бакпулвер
300-400гр. сливи, нарязани на парченца
за крем сместа:
1 яйце
220гр. извара или друго крем сирене
1ч.л. сметанова ванилия
3 с.л. пудра захар
 Ако имате робот с две кани, много ще улесните работата си, защото ще приготвите сладкиша почти мигновено. Аз разбих в малката кана изварата с пудрата захар, ванилията и 1 яйце до гладка смес.
В голямата кана с накрайник за бъркане смесих маслото със захарта и прибавих яйцата едно по едно до гладка консистенция. Прибавят се пресятото брашно с бакпулвера и отново разбиваме.
В намаслена форма с диаметър 23 см. изсипваме половината тесто и върху него с лъжица слагаме на купчинки изварената смес. Нареждаме половината от сливите и пак с помощта на лъжица правим разхвърляни купчинки от тесто и изварена смес. Най-отгоре нареждаме останалите парченца сливи и печем на 180 градуса 40 минути.
Сладкишът е много ароматен - чудесна комбинация от текстура и вкус.

# 36
  • Мнения: 1 673
бриош с течен шоколад, който е домашно приготвен.

една гараш,

# 37
  • Мнения: 21
Козунак със сладко от вишни



# 38
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Capt_flint, много е вкусно у вас  Hug

От мен едни супер апетитни Пролетни, пилешки кюфтенца с босилек и сос от заквасена сметана.

.............
Мммм, изглеждат уникално!  Peace Поздравления!   bouquet

# 39
  • Мнения: 120
Всичко е толкова вкусно, че не знам кое да си избера... Но пък толкова обичам грах, че май ще си открадна порцийката на Ina_22. Simple Smile

Аз пък ви предлагам моите сладкосолености, както си ги нарекох. Идеята е на Fedora (http://fedorcka.blogspot.com/2014/02/blog-post_18.html). Горещо ги препоръчвам, защото бяха едни от най-вкусните тестени изделия, които съм опитвала... И страшно ми напомнят на домашна бабина баничка, която още топличка е топната в пудра захар...  Wink

Сладки мъфини със сирене
http://mousseofcoloursanddreams.blogspot.com/2014/04/blog-post_12.html



Честит Лазаровден с пожелания за светли пролетни празници!   bouquet

# 40
  • Мнения: 28
От мен солени тарталети със сирена  Wink



Харесах си едни много апетитни кифличките (от старата тема), а от тази Козунака със сладко от вишни на Рavlina чудесна идея   bouquet
Ina_22 твоят Ориз с тиквички и пилешко направо ми взе ума   bouquet
Както и кюфтенцата с босилек на Ани и другите по чирпански  Embarassed

# 41
  • Мнения: 3 383
Love`s Green Kitchen, сиренето е печено на тиган с незалепващо покритие с равно дъно (не оребрен). Става като на плоча. Peace

Някой в предишната тема беше питал за рецептата за шоко мишлетата (извинявам се, не помня от кого дойде въпросът). Ето я:
Скрит текст:
- 150 гр натурален шоколад (става и с млечен - моите бяха с такъв)
 - 90 мл сметана (около 45% масленост по рецепта, но на нашия пазар почти не се намира такава - купете животинска с най-високия процент масленост, който успеете да намерите)
 - 125 гр шоколадови бисквити, натрошени на ситно
 - 50 гр пудра захар
 - 24 броя сладкарски перли за украса (с тях ще направите очите на мишлетата)
 - 24 броя филирани бадеми (подберете еднакви парчета, които са добре оформени и цели - те ще служат за уши)
 - червени ленти лакриц (това не успях да го открия, така че смених с ленти, изрязани от сушени кайсии)

Шоколадът се топи на водна баня заедно със сметаната. Към сместа се добавят бисквитите и всичко се разбърква добре, след което се завива с домакинско фолио и се оставя за час-два в хладилника, за да стегне (зависи от температурата в хладилника - може да се наложи сместа да остане повече или по-малко, но не бива да става прекалено твърда, така че проверявайте). Оформят се мишките, като се вземат топчета от сместа и им се придава капковидна форма. Задната част на мишлетата се овалва в пудрата захар. Поставят се по две перли за очички и по две парчета бадем за уши + една лента лакриц за опашка. Мишлетата се оставят за 2 часа в хладилника, за да стегнат добре.
Количеството мишки, които се получават по рецепта, е 12. На мен ми излязоха повече, защото явно съм ги направила по-малки.

Успешен и вкусен ден на всички! Hug

Благодаря!!!!

# 42
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 121
Мерси за темата:


Хлебна баница:)

# 43
  • Пловдив
  • Мнения: 632
От онзи ден в очакване на мача на Ботев.




и от днес хамсия със салатка от картофи


и скумрия

# 44
  • Мнения: 6 105
Честит празник на всички празнуващи. Нека в домовете ви цари здраве и благоденствие.

kostilq изглеждат чудесни и с удоволствие бих си хапнала едничка.  Simple Smile И в комбинация с на  Anuck фрапето, сигурно ще са още по- вкусни.
От мен един Огретен от ориз и кайма

Общи условия

Активация на акаунт