Темата за СТИВЪН КИНГ - №11

• 59 707
  • 753
  •   1
Отговори
# 555

В ноемврийския брой на сп. "Rolling Stone", който можете да свалите от тук, има обширно (и доста любопитно) интервю с Кинг.

# 556
# 557
За най-нетърпеливите:

Щракнете емотикона

# 558
Ау, започнах я сутринта, голямо нетърпение, голямо чудо  hahaha

# 559
  • София
Много благодаря!  bouquet

# 560
Здравейте!
Извинявам се за грубото нахълтване в темата.
Търся си Сблъсък в съкратен вариант от 1978 в електронен формат. Имате ли представа дали се намира из мрежата?

# 561
Да, виж си личните съобщения  Peace

# 562

Ще се опитам да опиша впечатленията си от Revival, без да издавам идеята на романа.

Книгата е добра, но щеше да бъде по-ефектна като разказ или новела. Действието се развива много бавно и ни подготвя за грандиозна кулминация, която се оказва твърде кратка и някак незадоволителна, особено за човек, чел Лъвкрафт (романът е вдъхновен по-скоро от него, отколкото от Артър Макън или Мери Шели). Целият ужас е събран в 10-ина страници, които със сигурност не са най-ужасяващите и оригиналните в творчеството на Краля, но все пак плашат с посланието си в стил "надежда всяка тука оставете". Именно това послание прави книгата адски мрачна - най-мрачната на Кинг, ако не броим "Гробище за домашни любимци", - и пак заради него останах доволен, въпреки че очаквах повече.

# 563
  • Пловдив

Ми и на мен не ми харесва корицата, ама да я издават по-бързо, че ми се чете нов Кинг  Heart Eyes

Сравнението на Revival с Гробището ми намирисва на любов от разстояние  Heart Eyes Ще я чакам и нея да дойде... за другата или по-другата Коледа  Mr. Green

# 564
  • гр.Варна
Този месец съм на вълна Кинг: Доктор Сън,Джойленд и в момента чета Отмъстителите.

# 565
Нали знаеш, че Отмъстителите и град Отчаяние са свързани  Peace

За мен Revival започна много силно, но наистина сега ми е отегчителна и я чета малко на инат, дано да има някакво развитие скоро.

# 566
  • гр.Варна
Нали знаеш, че Отмъстителите и град Отчаяние са свързани  Peace

За мен Revival започна много силно, но наистина сега ми е отегчителна и я чета малко на инат, дано да има някакво развитие скоро.
Не знаех,че са свързани ,но скоро четох "Град Отчаяние".  Simple Smile

# 567
Именно това послание прави книгата адски мрачна - най-мрачната на Кинг, ако не броим "Гробище за домашни любимци", - и пак заради него останах доволен, въпреки че очаквах повече.

Оу? Значи трябва да я закупя. Скучните места ще ги прескачам, никакъв проблем.  Mr. Green

# 568
  Аз пък много обичам Лъвкрафт, та ще гледам бързичко да я прочета.

# 569
Matthew McConaughey In Talks To Play Villain In Four-Film Version Of Stephen King's The Stand - http://www.pastemagazine.com/articles/2014/11/matthew-mcconaughe … illain-in-fo.html

Общи условия

Активация на акаунт