Темата за СТИВЪН КИНГ - №11

• 59 233
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Братчето на Град Отчаяние - "Отмъстителите", "22/11/63", "Четири след полунощ", "Г-н Мерцедес"  Peace

# 631
  • София
Призрак нали е сборник разкази? Никой ли не ти допада?
На мен най-любимият ми от този сборник е "Извинете, но не е грешка".
Може да не си на вълна разкази  newsm78
Виждам, че Мария вече е посочила някои заглавия, затова само ще добавя "Зеленият път", "Дългата разходка", "Дума Ки" и "Капан за сънища" (тази е хард  Wink) към тях.

# 632
  • София
Ще се запиша при вас, да ви следя за сега само. Simple Smile И да не пропусна някоя новост и без друго последните 2 години отново с кеф съм се завърнала към  Кинг и с радост все още намирам нечетени от мен заглавия Simple Smile ( и си препрочитам чат-пат по нещо старо, но любимо).

# 633
  • София
Добре дошла си, Angel Dust  Hug

# 634
  • На погрешната планета
Да се разпиша и аз, че от доста време само чета темата, без нищо да пиша Simple Smile. В момента чета "Талисмана", хем ми е интересна, хем ми върви бавно, не мога да си обясня защо се получава така newsm78. След това чакат "Мистър Мерцедес", "Три чаши чай", "Момиченцето с всички дарби" и "Планината грей". И понеже времето за четене ми е силно ограничено, за дълго време ще си имам занимавка Laughing.

# 635
  • София
  bouquet
Благодарности... всъщност сега гледах уикепедия, истината е, че съм чела,  така като ги броя, само 33 заглавия, а ми остават 29(ако нещо не липсва и съм брояла правилно) #Crazy #Crazy #Crazy човек да не направи няколко години пауза, умора няма този човек да пише (да е жив и здрав и все с такова вдъхновение)...

Много съм хвърлила око на Думата Ки за следваща, но имам още 4 и половина книги преди това, които ме чакат. Laughing

От Он-лайн Библиотека в първия пост може ли да се сваля и как по-точно, нещо ми излизат едни надписчета едни върху други и толкова...

Последна редакция: нд, 11 яну 2015, 22:08 от Angel_Dust

# 636
  • София
Няма ме, след "Талисманът" можеш да продължиш с "Черният дом", която е продължението. В нея главният герой - момченцето - вече е порастнал. Имай пред вид, обаче, че лично аз определям "Черният дом" като една от трите най-брутални книги на Кинг, (другите две са "Библиотечна полиция" и "Капан за сънища"). Така ги възприемам, защото най-жестокото нещо за мен на този свят е насилието над деца и ми е много тежко, когато чета подобни сюжети. Затова определям и трите книги като брутални.

Angel_Dust, "Дума Ки" много ми беше харесала  Heart Eyes . За някои читатели книгата е бавна, мудна и безинтересна. На мен ми напомни малко на "Торба с кости". Има само едно нещо, което не ми хареса в книгата, но няма как сега да ти кажа кое е то, защото е спойлер. Но дори и бавно да ти потръгне четенето й, дай й шанс, може да те изненада приятно.
Тази он-лайн библиотека нещо не работи както трябва  Confused или аз нещо не я разбирам. Но в Читанка има доста книги, които хем можеш да свалиш, хем да ги четеш от там.

Последна редакция: нд, 11 яну 2015, 22:20 от Kally May

# 637
"Дума Ки" я оценявам много високо, заедно с "Романът на Лизи" и "Пътна мрежа" са ми любими. "Торба с кости" я прочетох и ми изфиряса от главата, та съм се наканила да я чета пак някой ден.

Що никой не споделя впечатления от "Мистър Мерцедес"? Аз, с ръка на сърцето, ще кажа, че за мен не е на ниво. Историята ми беше много постна, нямаше интрига, най-вече с разкриването на убиеца в още в началото. Никой от героите не ми стана нито симпатичен, нито антипатичен и затова не можах да я почуствам. Особено пък злодея - нито го намразих, нито ми стана жал за него, нито му разбрах мотивацията.

Що се отнася до главния герой - забелязвате ли, че Стивън Кинг изравнява възрастта на героите със своята? Когато беше на 40, пишеше за 40-годишни, сега пише за 60-годишни Simple Smile Лошо няма де, явно така си ги чувства по-близки и му е по-лесно да пише Simple Smile

# 638
  • На погрешната планета
Kally, знам че "Черният дом" е продължение на "Талисмана", но все още не съм се сдобила с нея, та ще е я чета по-нататък Wink. "Библиотечна полиция" и за мен беше много тежка за четене... Confused

# 639
  • София
В тази библиотека ми се мярна нещо, което реших, че може да е вихър през ключалката... читанката ми е ясна.
Торба с кости също е от нечетените от мен, а пътна мрежа ми беше доста скучна, когато я четох (за много малко негови книги мога да кажа подобно нещо.)
 Днес приключих с мистър мерцедес, глътнах я от петък вечер до сега, много ми хареса, неочаквана кримка от Кинг ми дойде, но много хубаво написана. Аз лично се насладих на всеки ред от нея. Истината е, че напоследък никак не ми се четат чистите му ужаси... Никак не съм по анализите на книгите, та и тук няма да се впускам в опити за такива, но за мен книгата е много силна.

# 640
В тази библиотека ми се мярна нещо, което реших, че може да е вихър през ключалката... читанката ми е ясна.
Торба с кости също е от нечетените от мен, а пътна мрежа ми беше доста скучна, когато я четох (за много малко негови книги мога да кажа подобно нещо.)
 Днес приключих с мистър мерцедес, глътнах я от петък вечер до сега, много ми хареса, неочаквана кримка от Кинг ми дойде, но много хубаво написана. Аз лично се насладих на всеки ред от нея. Истината е, че напоследък никак не ми се четат чистите му ужаси... Никак не съм по анализите на книгите, та и тук няма да се впускам в опити за такива, но за мен книгата е много силна.

Здравейте,

тъй като на мен ми предстои да чета Мистър мерцедес, бих искала да попитам - някой не беше ли споменал, че тя е продължение на нещо по-старо или аз бъркам  newsm78

# 641
Не, "Мистър Мерцедес" е първата книга от предстояща трилогия. Другите две още не са написани, но са замислени от Стивън Кинг. Чети смело Simple Smile

# 642
Не е продължение, а първата част от трилогия  Peace
Ще ми се и на мен да прочета "То" за първи път, ама вече нямааа, затова кротко ще завиждам от ъгъла.
"Дума Ки", "Момичето, което обичаше Том Гордън" и "Играта на Джералд" също много ми харесват, но знам, че не допадат на всички.

# 643
  • София
виж, това не го знаех, но пък обяснява последните изречения...

мария - то кое допада на всички Sunglasses пробваме, пък каквото - такова. Ако се хареса супер, ако не - затваряме я и смело към следващата  Naughty

# 644
Благодаря много за мненията. Но сега се замислих и няма да мога да заспя  Laughing Коя книга беше продължение на нещо по-старо /върти ми се Гняв или онази в хотела дето бяха бащата, майката и детенцето/  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт