Темата за СТИВЪН КИНГ - №11

• 59 703
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Ми то и наличната екранизация е в четири филма, на кви се правят? Одобрявам Маконахи за Ранди Флаг, старият беше с обратна захапка и дебело дъ, та така и не успя да ме стресне.  hahaha

# 571
Здравейте,
Не помня дали съм се включвала досега в темите.
Чета Revival в момента без да бързам, защото паралелно чета и нещо друго, но засега съм във възторг и не искам да я прочета бързо. Ще ми е интересно по-късно да я коментираме, след като излезе превода, преполагам.

Бях си дала многогодишна пауза от Кинг, но смятам да наваксам пропуснатото.

# 572
Здравейте търся съвет от Вас.

Искам да купя за подарък на едно 16 годишно момиче книга на Стивън Кинг. Тя никога не го е чела, но почти на 100% съм убедена, че ще й допадне.

Въпроса ми е: коя книга бихте ми препоръчали?

# 573
  • София
Искам да купя за подарък на едно 16 годишно момиче книга на Стивън Кинг. Тя никога не го е чела, но почти на 100% съм убедена, че ще й допадне.

"Живата факла" или "Подпалвачката" - две заглавия на една и съща книга.
"Гробище за домашни любимци"
"То"
"Четири след полунощ" - четири новели
Ако момичето се увлича от история, чуден подарък ще бъде и "22 ноември 1963".
Може и някой сборник разкази, също е добър избор.

# 574
Особени сезони или Четири след полунощ, може и сборник с разкази....

Ако искате нещо по-леко - Очите на дракона /като приказка е/

# 575
  • Варна

"Талисманът" Peace

# 576
О, да, "Талисманът" определено! И тази книга е малко като приказка, но не е толкова детински написана като "Очите на дракона". Много е увлекателна и няма брутални ужасии. С две думи, чудесна е за 16 годишно момиче. Вярно, че книгата е писана в съавторство, но е доста "кинговска" като цяло Simple Smile

# 577
Благодаря Ви!

# 578
И аз съм за "Талисманът", както и за "Живата факла".
Само че, погледнах в сайта на Бард и там са с изчерпано количество. Може да има останали бройки по книжарниците все пак. От това, което е налично в момента бих препоръчала:
"Зеленият път"
"Мъртвата зона"

Ако няма проблем с по-страшните истории:
"Сейлъм'с Лот"
"Дума Ки"
"Нощна смяна" - разкази
"Кошмари и съновидения" - разкази

# 579
  • Пловдив
"Дългата разходка" и "Зеленият път"... или "Особени сезони"  Peace

# 580
  • където мечтите се сбъдват
Здравейте  Simple Smile
В момента чета "Сияние".Това е втората книга на Стивън Кинг,която ми попада.Първата беше "Капан за сънища".Не ми хареса и не я дочетох.Реших да дам още един шанс на автора и не съжалявам.

# 581
  • София
"Мр. Мерцедес" е спечелила в своята категория Книга на 2014 в класацията на GR.  Party

# 582
Revival заслужава повече, ако беше излязъл малко по-рано, щеше да отнесе мерцедеса Laughing

# 583
  • гр.Варна
Така,значи сега наред са : 22/11/63 и Дума Ки.  Simple Smile

# 584
  В момента чета "Мр. Мерцедес" , засега ми се вижда един обикновен трилър, наистина много ми е приятно, защото е увлекателно написана и героите ми допадат, но като че ли не е много кинговска.

Много е обикновена някак си, може да е написана от всеки автор на трилъри.  Ако някой я е чел, дали нататък има нещо по -така, не знам и аз какво, хорър, неочаквани обрати, ужасийки? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт