Темата за СТИВЪН КИНГ - №11

• 59 686
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Дочетох Revival, много ми хареса, много!
Ще я дам на сина ми да я прочете. Той сега чете първата от поредицата Тъмната кула.

Pea, синът ми е почти на възрастта на момичето за което търсиш книга. Първият му Кинг беше "Момиченцето което обичаше Том Гордън" и много го хареса и поиска още. След нея хареса "То", "Сблъсък", "Нужните неща" и сега започна поредицата "Тъмната кула".
Така че препоръчвам горепосочените, както и тези, които са ти предложили досега.

# 586
Да, финала на Revival ме отнесе направо!

За Мерцедес, имам същото мнение като Iris04, ако не беше името на Кинг на корицата, никога нямаше да позная, че той я е писал.

# 587
Аз сега ще си купувам "Мр. Мерцедес" , но доколкото знам си е баш трилър и то планирана трилогия. "Mr. Mercedes is Stephen’s first “hard-boiled detective tale." Ама аз съм от тези дето ще изчетат и телефонен указател, стига да пише името на чичо Стиви на корицата.  Mr. Green

А да попитам deadface, случайно да може, да ни каже с какво на Кинг ще ни изненадат "Ибис" през януари?

# 588
Да, финала на Revival ме отнесе направо!

Знаеш ли кога ще излезе на български? "Мистър Мерцедес" е на промоция 30 % в сайта на Плеада.

# 589
  В момента чета "Мр. Мерцедес" , засега ми се вижда един обикновен трилър, наистина много ми е приятно, защото е увлекателно написана и героите ми допадат, но като че ли не е много кинговска.

Много е обикновена някак си, може да е написана от всеки автор на трилъри.  Ако някой я е чел, дали нататък има нещо по -така, не знам и аз какво, хорър, неочаквани обрати, ужасийки? Grinning
Има си и по-така, просто силата на Кинг не е в заплетените криминални сюжети, така че не очаквай твърде неочаквани неочаквани обрати.

Не знам какво ни готвят "Ибис" догодина, но мисля, че ни чакат още нови преводи на вече издавани книги + разширената версия на "Стрелецът" (която е с 35 стр. по-дълга) или на "Сейлъмс лот" (която включва над 50 страници с изрязани/преработени сцени). Надявам се да ни изненадат по-нататък и с новелата "Blockade Billy", комикса "Creepshow" и публицистичната "Danse Macabre", но е (по-)малко вероятно.

Плеяда, разбира се, ще пуснат "Revival" за пролетния панаир Simple Smile

# 590
Мерси, deadface, ще чакам с интерес.

# 591
  • София
Мр. Мерцедес определено не е типично кинговска, но е страшно увлекателна. Четох я още лятото на английски и се зарекох като излезе у нас да си я купя. Ама като видях 24 лв.  Shocked Сега с намалението на Плеяда може и да си я поръчам, ама то като платя и доставката......
А пък Revival не ми хареса особено. Тръгна много силно и после ми стана скучно, а финалът си е типично Кинг.  Mr. Green

# 592
На мен Revival ми харесва повече от ММ :р

Скоро:

# 593
Я, че интересен сборник! Дед, колко струва?

Отсега желая успех на който се заеме с Danse Macabre. Това е бетер Пратчет за превод. Laughing

# 594
Още няма цена, но е към 500 страници, включва 28 разказа + превод на поемата на Робърт Браунинг "Чайлд Роланд кулата достигна". Като излезе, ще пусна подробна информация за съдържанието, цената и прочие  Peace

http://www.vulture.com/2014/12/fukunaga-to-shoot-stephen-kings-i … -next-summer.html
Cary Fukunaga Will Shoot Stephen King’s IT Next Summer  Simple Smile

# 595
Сборникът "Вдъхновени от Краля" ще е с цена 19.99 лв.
(Не знам как да вмъкна изображение, имам задната корица с имената на авторите)

# 596
  • София
А дали ще бъде пусната за Панаира  newsm78

# 597

Вдъхновени от Краля (антология)
/разкази от български автори, вдъхновени от Стивън Кинг/

Сборникът е с обем 466 страници и включва 28 разказа + превод на поемата на Робърт Браунинг "Чайлд Роланд Кулата достигна":

Александър Драганов – Земята под хълма
Александър Макелов – Завръщане
Андрей Велков – Контакт
Борислав Белдев – 5:Страх
Валентин Попов – Дневникът на един луд
Виктор Тодоров – Куклен театър
Владимир Ангелов – Далечните тъмни полета
Георги Връбчев – Пътят на Уил
Георги Христов – Момичето на татко
Грандайзерн – Органично бъдеще: Молекулярният колизеум
Дамян Рейнов – Пишещата машина
Диана Петрова – Неизбежно
Димитър Димитров – В колата
Димитър Цолов – Антикварят
Ивайло Иванов – Нещото в нас
Иван Атанасов – Опашката на Дявола
Коста Сивов – 2013
Мария Вергова – Убиец на дракони
Марти Дж. Марти – Вкус(на) любов
Нели Цветкова – Кристин
Николай Николов – Точна бройка
Симеон Трифонов – Ще лакирам ноктите си с кръвта ви
Слави Ганев – Последният лов на Зимбру
Страхил Събев – Джаспър, Алабама: търси се помощ
Septembria – Животът в къщата

Бонус:
Робърт Браунинг - Чайлд Роланд Кулата достигна (превод: Адриан Лазаровски)
Бранимир Събев – Априлска жътва
Сибин Майналовски – Мечето
Явор Цанев – Endless misery

Можете да си го поръчате от фб страницата на списанието или на посочените тук имейл адреси.

Още не се знае дали ще го има на панаира.

# 598
  • Пловдив
Преполових "ММ", в началото въобще не ми харесваше, разочарована бях някак, но сега се увлякох  Heart Eyes Самият ММ ми напомня на психопатите от книгите за Ханибал /който малко ми липсва  Mr. Green / Просто не очаквах такъв тип книга, но като свикнах с идеята, ми хареса  Peace

# 599
  • София
Не знам до колко тази новина е новина, но сега попадам на нея и рекох да споделя  Wink

„То” на Кари Фукунага започва снимки през лятото

Общи условия

Активация на акаунт