Темата за СТИВЪН КИНГ - №11

• 58 849
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
  • на изток от рая
Аз за втората част на ММ имах предвид...
Ааа, да, сега се върнах и прочетох за нея. Карай, де, тъкмо ще позабравим първата част, правим един преговор на пясъка под чадъра и ето ти втората.
Аз, като видях, че напролет ще има нова книга на Кинг, и хич не обърнах внимание коя точно ще е.
Ох, колко хубаво пише този човек. А и да не го напише, пак намира начин да го каже. Имаше една сцена в Сейлъмса, когато Вампира призовава Калахан да захвърли кръста и да си премерят силите. Но на отчето не му стигна куража, загуби и Божията сила... Главата завърши със "Стана неописуемо". (Или нещо подобно, но "неописуемо" присъстваше.) Е, не е ли красота?!

# 661
  • София - Рим и обратно
Аз най-накрая се наканих да започна Тъмната кула. Завиждайте ми Laughing.

# 662
  • София
завиждам ти... с цялото си същество  angel008

# 663

smile3516 smile3515 newsm61 Rage Rage .....завиждааааммммм!

# 664

И аз я започнах преди Нова година, страхотна е! Heart Eyes Завърнах се към Кинг с гръм и трясък!
Вчера започнах четвъртата част и съм хипнотизирана.

"Вече не си в Канзас, Дороти"....упс, пардон. Това е Канзас.  Joy
Препратките към други книги са страхотни. Само се притеснявам, че с това темпо ще мина поредицата твърде бързо.....

# 665
  • София - Рим и обратно
Само се притеснявам, че с това темпо ще мина поредицата твърде бързо.....
Ей това им е лошото на неговите книги - изчиташ ги като хипнотизиран на един дъх. Много бързо свършват...

# 666
  • София
Почнах Колорадецът... всъщност до средата съм вече.
Странна ми е като за Кинг до тук, но пък е точно това, което ми трябваше в момента, неангажиращо, добро разсейване, преди да почна нещо по-дълго или по-поглъщащо... Но със сигурност до тук не мога да го впиша към шедьоврите му. Няма да остане особен спомен за книгата в мен, струва ми се.

Пробвах преди това Дума Ки, но още след първите 2-3 страници разбрах, че в момента не е моята книга, за  сега ще я оставя с етикетче - за по-нататък Simple Smile

# 667
  • София
За Колорадецът повечето мнения са, че е скучна книга.
Не съм я чела, но с такова впечатление останах от много прочетени отзиви.
Но в едно си много права, Енджъл - всяка книга си иска настроението.
Дума Ки ми е сред любимите.

# 668
  • София
Не, скучна не бих я нарекла, но някак ми носи настроение на... не знам, все едно някой ми разказва история около лагерен огън. Simple Smile Нищо кой знае какво, но все пак ако разказвачът е добър (а той е) слушаш с интерес. Simple Smile Но само до там, без да ме докосва по никакъв начин.
От Дума Ки не съм се отказала, в никакъв случай, просто  ще я отложа за сега.

# 669
  • София
И аз ще я прочета Колорадецът някой ден, но няма да е скоро, защото приоритетни са ми други автори в момента. Страшно много книги съм натрупала за прочит - мои, чужди, електронни... Само времето ми е ограничено, за жалост. Но отдадох дължимото на Кинг - първата ми прочетена книга за тази година беше "Джойленд"  Heart Eyes . Много хубаво определение видях от съфорумка в една друга тема за нея - ""Джойленд" е лириката в творчеството на Кинг". Съвсем точно казано.

# 670
"Дума Ки" е приятна книга, но определено ми е леко предвидима. Има си очарованието на Кинг, но все  пак не ме разтърси, както някои други.... Peace

# 671
"Огън" е книгата която съм започвала и зарязвала  поне 3-4 пъти, но не съм се отказала от нея. Все ще улуча точния момент да я прочета.

# 672
  • София
А джойленд има ли я в електронен вариант?

# 673
# 674
  • София
Много благодаря Simple Smile  даже намерих още няколко, които нямах Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт