Секцио, или нормално раждане да изберем?

• 18 703
  • 348
  •   1
Отговори
# 300
Браво, радвам се, че все пак си решила да родиш нормално и не си се поддала на страха. Честито бебе!

# 301
Браво, радвам се, че все пак си решила да родиш нормално и не си се поддала на страха. Честито бебе!
Много благодаря   bouquet

# 302
Аз не виждам смисъл от това, да се упрекваме или окуражаваме от това кой как предпочита да роди. Въпросът е много личен и всеки взема сам решение за себе си и съответно си носи отговорност. Аз съм раждала секцио, избора и решението си бяха изцяло мои. Не съм съгласна с твърденията, че секциото боли по-малко или обратното нормалното, раждане е по-малко болезнено. И двете раждания си имат своите " болезнени моменти", разликата е че при едното е по време на самото раждане, другото е след това. И при двата вида раждане си има риск от влошаване на родилката или детенцето, но в края на сметка никой не отива да ражда с нагласата за лош край.Аз лично се чувствах сигурна и спокойна с избора  си и може би това  беше от основно значение да предпочета секцио.

Последна редакция: чт, 17 юли 2014, 14:55 от milushka

# 303
Здравейте мамчета,на мен ми предстои 1-во раждене,аз лично искам нормално,Др. също е ЗА,каза че ще мери таза в 34-та седмица и тогава ще говорим дали съм Ок за нормално.. newsm78

# 304
  • София
С това смешно мерене на външния таз, просто ме убиват....

# 305
Честито ,да ти е жива и здрава ,и едно голямо Браво! newsm10 newsm51

# 306
Благодаря ви момичета

# 307
  • София, Бургас
Аз родих секцио и ако успея да забременея и износя, ще искам да е секцио отново. Много зависи как е правено секциото. Мен ме раздвижиха и след половин час вече бях с малката и се грижех за нея. Първия ден лежах в интензивното, но нищо не ме болеше. Очаквах раздвижването да боли. Ами, не..много лека болка беше. Въобще през целия си престой в болницата чаках тези адски болки, но така и не дойдоха. Сестрата на мъжа ми роди при същата лекарка след няколко месеца. Оперираха я в 6 сутринта и в 6 вечерта беше вече с бебето сама в стая. Просто има нови техники и ако секциото е направено добре, болката е минимална..

# 308
Болката въобще не е най-големият проблем при секциото.

# 309
Аз съм в Белгия и тук не можеш да избираш(поне така знам).Само лекарите могат да решат,дали си за секцио.С две ръце съм "За" нормалното раждане,но много се страхувам от контракциите no

# 310
Аз съм в Белгия и тук не можеш да избираш(поне така знам).Само лекарите могат да решат,дали си за секцио.С две ръце съм "За" нормалното раждане,но много се страхувам от контракциите no

Разбира се, че навсякъде може да се избира, просто трябва да си по-известна личност или да имаш повечко пари.

Болката въобще не е най-големият проблем при секциото.

И двата вида раждания имат своите рискове, излишно е да се плашим така.

# 311
Никого не плаша, но  болката не е част от рисковете, свързани със секциото. Тя е просто дискомфорт.

# 312
  • София, Бургас
Ами, да то рискове има и при двата вида раждания. Щом бебето е вътре, трябва да излезе някакси. Писах за болката при секцио, защото обикновено тя се споменава като се говори за този вид раждане. За протокола -до последно чаках да родя нормално и земетресение изкарах и пак не и се излизаше на малката Simple Smile

# 313
Никого не плаша, но  болката не е част от рисковете, свързани със секциото. Тя е просто дискомфорт.

Както не е част и от рисковете, свързани с нормалното.
Но е фактор при доста жени, така че е нормално да бъде отчитана и тя  Peace

# 314
Нормално е да бъде отчетена И тя, а не разговорът да се върти единствено около това кой колко го е боляло.

Общи условия

Активация на акаунт